w maju kwitnie tez biały klematis
zdjęcia mam robione porządnym aparatem pożyczonym (dwa pierwsze) i moim starym ramolem (dwa drugie) co widać gołym okiem niestety
goździki tak subtelnie sobie som ... ... a całośc tak dorodnie ... że tylko jak te ptaszki zerkać całymi dniami zza drzewka ...
grad mi poszrpał liście hosty ... a było już 8 chyba ... nie lubię gradu a liście będą nowe bo się zagnieździła i jej chyba dobrze ... reszta też ma się dobrze ... w trzmielinie (chyba o wielka ignorancjo - no chyba trzmielina ) pojawiają się nieśmiało nowe listki ... takie małe chyba fijołek robi się wcale nie małe ...
aksamitka nie wsiałam ... idiot zapomniałam przez te szaleństwa chodnikowo tarasowe ... ale wsieję teraz ... będzie później na jesień ... jaki ona ma kolor ? pamiętasz ...
Witaj jambosana miło ,że zajrzałaś do mnie dosadze chyba te byliny ale troche sie boje ze juz całkiem wyjdzie mi misz masz... samych bylin tez nie chce bo sa ładne tylko jak kwitna..
Wyrzuciłam dzis czesciowo czerwona kore a raczej rozsypałam po całym skalniaku pozniej podsypie normalna w miedzy czasie bede przekopywac to sama zginie zdjełam tez zwir z przedniej czesci skalniaka zostawiłam tylko ten placyk zwirkowy nie wiem co tam posadzic , dosadziłam 3 berberysy żółte 2 iglaki na pniu i 3 żywotniki aurea nana
tak to wyglada teraz bez tej kory i zwirku
Przez najbliższe dwa tygodnie będę w domu prawie gościem. Rano praca, po południu rehabilitacja, a ogród czeka. Wybaczcie, że będę do was rzadziej zaglądać. Kilka fotek z ostatnich dni.
Ale już w niedzielę będzie się działo. Będę miała niezwykłego gościa, już mam tremę. Sama Hania A. przyjedzie do mnie. A potem jedziemy do Dawida. I tam się zacznie .............................
I bardzo dobrze, że zostajesz.
Co prawda, wtedy rzeczywiście wymachiwałam miotłą i nie tylko. Usiłowałam pomiędzy przerwami w opadach cokolwiek uprzątnąć. Ale rezultat marniutki.
Haniu, na zachętę