Witaj Nebel znalazłam trochę czasu i zajrzałam do Ciebie ,poszukując inspiracji.Twój ogród jest taki jaki miałam ,teraz mammniejszy i prawie od poczatku nad nim pracuję .Znalazłam dużo pięknych roślinek u Ciebie i wiem już że jesteś odważnna w cięciu i przycinaniu Będę Cię odwiedzać i zapraszam do siebie .Na przywitanie moja horti z zeszłego roku bo piękne zdjęcie mi wyszła z nienackaPozdrawiam
Ewa ze zdjęcia trudno powiedzieć ale jeżeli ma taki niebiesko stalowy odcień to raczej nie Spek i Hoopsii, bardziej już Koster i jeszcze jedno czy jest szczepiony bo niektóre siewki kłujacego zwłaszcza niezbyt stare maja takie ciekawe wybarwienie, później dolne partie blizej pnia robia się zielonkawe
Witaj zawitko jest mi bardzo miło Cię poznać. Dziekuję za zdjęcie, one zawsze sa chętnie u mnie widziane. Za miłe słowa róniez dziekuję i na pewno wpadnę z rewizytą.
Pozdrawiam ze słonecznego Gdańska
Zbyszku dziekuję za wizytę.Świerk nie jest szczepiony, bo właśnie to mi powiedziano przy zakupie o czym piszesz. Nie ma tendencji do przebarwiania się. Cała roslina, bez względu na ilość światła i jego wiek ma taki sam kolor. Jak dla mnie jest fantastyczna
Czyli raczej Koster?
i tu mamy zagwozdke jeżeli nie szczepiony to 70% że ładna siewka kłujacego (tzw srebrnego), 25% że wybrana siewka któregoś z odmianowych a 5% że ukorzeniona sadzonka odmianowa
tego jednak nikt tak łatwo nie określi na odległość i bez obserwacji a początkujący amator (czyli ja) to jużna pewno
ważne że ładny