Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Nebel

Ogród Nebel

nebel 15:37, 12 cze 2013

Świerk, który ma bardzo ładny kolor. A najbardziej mi się podoba jego niesymetryczna forma, którą jeszcze sama próbuję podkreślić.
Moniika 15:50, 12 cze 2013

Piękny
zawitka 16:25, 12 cze 2013

Witaj Nebel znalazłam trochę czasu i zajrzałam do Ciebie ,poszukując inspiracji.Twój ogród jest taki jaki miałam ,teraz mammniejszy i prawie od poczatku nad nim pracuję .Znalazłam dużo pięknych roślinek u Ciebie i wiem już że jesteś odważnna w cięciu i przycinaniu Będę Cię odwiedzać i zapraszam do siebie .Na przywitanie moja horti z zeszłego roku bo piękne zdjęcie mi wyszła z nienackaPozdrawiam
ZbigniewG 16:29, 12 cze 2013

Ewa ze zdjęcia trudno powiedzieć ale jeżeli ma taki niebiesko stalowy odcień to raczej nie Spek i Hoopsii, bardziej już Koster i jeszcze jedno czy jest szczepiony bo niektóre siewki kłujacego zwłaszcza niezbyt stare maja takie ciekawe wybarwienie, później dolne partie blizej pnia robia się zielonkawe
nebel 16:37, 12 cze 2013

zawitka napisał(a)
Witaj Nebel znalazłam trochę czasu i zajrzałam do Ciebie ,poszukując inspiracji.Twój ogród jest taki jaki miałam ,teraz mammniejszy i prawie od poczatku nad nim pracuję .Znalazłam dużo pięknych roślinek u Ciebie i wiem już że jesteś odważnna w cięciu i przycinaniu Będę Cię odwiedzać i zapraszam do siebie .Na przywitanie moja horti z zeszłego roku bo piękne zdjęcie mi wyszła z nienackaPozdrawiam

Witaj zawitko jest mi bardzo miło Cię poznać. Dziekuję za zdjęcie, one zawsze sa chętnie u mnie widziane. Za miłe słowa róniez dziekuję i na pewno wpadnę z rewizytą.
Pozdrawiam ze słonecznego Gdańska
nebel 16:41, 12 cze 2013

Zbyszku dziekuję za wizytę.Świerk nie jest szczepiony, bo właśnie to mi powiedziano przy zakupie o czym piszesz. Nie ma tendencji do przebarwiania się. Cała roslina, bez względu na ilość światła i jego wiek ma taki sam kolor. Jak dla mnie jest fantastyczna
Czyli raczej Koster?
ZbigniewG 17:08, 12 cze 2013

i tu mamy zagwozdke jeżeli nie szczepiony to 70% że ładna siewka kłujacego (tzw srebrnego), 25% że wybrana siewka któregoś z odmianowych a 5% że ukorzeniona sadzonka odmianowa
tego jednak nikt tak łatwo nie określi na odległość i bez obserwacji a początkujący amator (czyli ja) to jużna pewno
ważne że ładny
nebel 17:13, 12 cze 2013

Zbyszku dziękuję \
W epoce 'przedogrodowiskowej' nie byłabym taka 'upierdliwa'
Miłego popołudnia
nebel 18:13, 12 cze 2013

Ukojenie dla duszy po całodziennym zmaganiu

Jetem w trakcie ustalania odmian, moich róż.
Pozdrawiam słonecznie
Moniika 18:42, 12 cze 2013

Już pięknie rozkwitniete !! Zaraz polece dop mojego ogrodu zobaczę czy u mnie dziś cos nowego zakwitło