Chciałabym Wam pokazać ogród przy moim bloku. Ogród ma ok. trzech lat, lecz część roślin była dosadzana na początku czerwca ( miałam mały wkład w doborze roslin). Cieszę się, gdy spoglądając z okna widzę tę piękną zieleń, zmieniające się barwy, kwitnące kwiaty. Zakochana jestem w buku (Rohan obelisk), a także w wiązie Camperdowni. Uwielbiam wszystkie zakątki tego ogrodu.
Jolu u mnie wczoraj spadło 32 litry na mert kw i dlatego zalało przewody telekomunikacyjne i internetu nie miałam
to dowód na deszcz w ogrodzie już nie muszę podlewać
Podziwiam księcia małżonka , w te upały nie wychodziłam z domu, a teraz narzekam na zimno .
Marudna się zrobiłam ostatnio (jak powróciłam z wymarzonych ogrodów do rzeczywistości to tak mi się zrobiło).
Dokładnie obejrzałam zdjęcia, zawsze z przyjemnością patrzę na kwitnące przywrotniki, małe zielonkawe kwiatki a jakie piękne , dodają lekkości rabacie.
Pozdrawiam Jasia
Martuś trawki z Tatr dla ciebie i ich widok z doliny pięciu stawów też oczywiście w załączeniu .
Fizycznego demontażu z podłoża góry dokonała dumna z procederu maleńkiej kra.....winna , dumna Ola K.
a tu już u mnie mam nadzieje na podobny spektakl za parę lat w moim ogródku , pod grujecznikiem pendulą , zakupionym wbrew swojej woli w zeszłym tygodniu .
A ja przed chwilą Ani asc te wypełniacze odradziłam! Jakoś dziwnie uprzedzona jestem do maruny a ona tak pięknie u Ciebie w tym zestawieniu wygląda.
Muszę to jak najszybciej odwołać!
Moje szałwie też nic sobie z deszczu nie robią rozrastają się w mgnieniu oka Zobacz tę samą różę już z większą ilością kwiatków Ona jest mniej narażona na deszcz bo ma dach nad sobą. Przetacznik też będzie w moim ogrodzie tyle że jeszcze nie w tym momencie .Chwasty w taką pogodę mają dopiero siłę wzrostu Moja skarpa z Serbami już zarośnięta i tak na okrągło nie zdążę odetchnąć od jednych a już następne są.Przypadkowe rzeczy Iwonko bywają często lepsze od wyborów które dokonujemy Znam to z autopsji .Niebieskości w ogrodzie bardzo lubię w domu nie bardzo no chyba że jest to dodatek .A teraz prezentacja dwóch krzaczków różanych
Róża dla ciebie jeszcze nie rozkwitła pełnią swej urody paki już rozchylone ale poczekajmy aż pokaże w pełni swą urodę Zdradzę tylko ze jest lekko kremowa .To róża Austina mam ich kilka Ta drobniutka biała też Austina W zeszłym roku była marna a w tym coraz piękniejsza .To tylko jeden kiść kwiatuszków Reszta dopiero się rozwija jest ich bardzo duzo
Następne pomidorki, są bardzo słodziutkie szłam zamykać folię i szklarenkę i zrobiłam kilka zdjęć w deszczu, wszystko ciężkie od wody, przy ziemi leży Chopiny
Arabella