Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

leon60 07:42, 26 cze 2013

Wspaniały masz ogród ! Wszystko pieknie kwitnie i kitka cudna bardzo podobna do mojej wcześniejszej...
Zaznaczam wątek i postaram się być u Ciebie częściej
gusiarz napisał(a)
Magdziu - Danusia radziła, że eMy trzeba chwalić - i bije z tego pewna życiowa mądrość...

oj trzeba... swojego jak od czasu do czasu nie pochwalę to zapomina co obiecał
polichlorek napisał(a)

oj tak - potwierdzam! i nawet jest na to wzór matematyczny!:
pojemność ogródka i ilość nowych nasadzeń roślinnych rośnie wprost proporcjonalnie do ilości pochwał wobec eMów

świetne !

Slawko 14:56, 26 cze 2013

gusiarz napisał(a)
Rere

Dzwonki szerokolistne - w ubiegłym roku słabo rosły, ale obecnie są niczego sobie

Za dzwonkami jakoś zawsze nie przepadałem.. ale teraz zmieniam zdanie Są śliczne!
Pozdrawiam
gusiarz 17:05, 26 cze 2013

Dziewczyny - uśmiałam się jak nigdy z opisów naszych eMów... każda z nas ma swoje doświadczenie w tej kwestii Myslę, że każdy lubi pochwały - eMy nie są wyjątkami

Alu - Polichlorku - zgadzam się z Twoim wzorem w 100%!!!

gusiarz 17:06, 26 cze 2013

Witaj Olu - wpadaj kiedy zechcesz

Sławko - już lecę ... bo Twój blog to coś, co tygryski lubią najbardziej
adka 19:48, 26 cze 2013

Cudny ogród i bardzo romantyczny.Mam pytanie ile lat mają Twoje szałwie? Czy traktujesz je podobnie jak
lawende przycinajac na wiosne?Serdecznie pozdrawiam.
gusiarz 21:57, 26 cze 2013

Witaj Ado - Szałwie rosną u mnie drugi sezon. To byliny, które tracą liście i gałązki na zimę, więc tak naprawdę wiosną nie ma czego ciąć, czasem trzeba jedynie pozbierać suche liście. Szałwie tnę natomiast po pierwszym kwitnieniu (czyli teraz) nad pierwszym listkiem licząc od góry kwiatostanu. To pobudza ją do dalszego kwitnienia, które trwa do września. Pozdrawiam

Edit:
Doczytałam u wujka Googla, że można szałwie przycinać jak piszesz, ale to dotyczyło szałwii lekarskiej, nie omszonej... muszę spróbować wiosną, na jednym krzaczku - jak radzisz - zobaczymy co z tego wyjdzie, choć nie narzekam na gęstość roślinek
gusiarz 22:26, 26 cze 2013

Słońce przed burzą

... i roslinki

Wydaje mi się, że na tej ściance z tyłu, pod daszkiem, aż się prosi o lustro... tak mi się wydaje... Jak sądzicie?

Magda70 22:36, 26 cze 2013

A co Ty robisz, ze masz takie ładne czosnki jeszcze??????
Slawko 23:04, 26 cze 2013

gusiarz napisał(a)

Wydaje mi się, że na tej ściance z tyłu, pod daszkiem, aż się prosi o lustro... tak mi się wydaje... Jak sądzicie?

Hmmm... mówisz lustro? No nie wiem... z jednej strony fajnie, by optycznie przedłużało rabatę, więc i cały ogród Z drugiej znów strony mnie się bardziej podoba w stanie obecnym, czyli bez lustra... ładnie ta ściana podkreśla te architektoniczne formy czosnków i dzwonki... a w lustrzanym odbiciu stracą one cały efekt... tak mi się bynajmniej wydaje Z resztą z lustrem czy bez i tak będzie cudnie W sumie to nic nie pomogłem heheh , pozdrawiam
gusiarz 07:09, 27 cze 2013

Magdziu - to jakieś dziwaki, te czosnki. Z dziesięciu wyszły tylko cztery a zakwitły tylko trzy... I zakwitły zupełnie po innych czosnkach, a że teraz u nas jest zimno to i długo stoją na rabacie

Sławko - co do lustra nie mam przekonania... dlatego jeszcze go nie ma , ale coraz bardziej mnie kusi... ale to może dopiero w przyszłym roku...