Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Anita1978 11:00, 26 cze 2013

Małgosiu

Jak wrócęnznurlopu to z chęcią się z Tobą zobaczę. Mamy blisko do siebie to będzięmy się odwiedzać
A co do wakacji- to ja odwrotnie, woda to zdecydowanie nie jest mój żywioł...wolęnstąpać twardo po ziemi...w końcu ja Byk jestem
A róże spoko. Kupimy jesienią razem
Anita1978 11:02, 26 cze 2013

Moniika napisał(a)
Anitko , w takim razie spróbuje i zastosuję wszystkie Twoje rady i na jesień spróbuje powiększyć swoje "zasoby" różane ! Pozdr M

O kurczę, a może ja coś źle robię, więcntak do końca to nie wierz we mnie i moje umiejętności...lepiej zaufać AniDS...
Anita1978 11:06, 26 cze 2013

nebel napisał(a)
Anito, dziękuję za informacje na temat Old i Natashy.
Co do oferty "Rosarium". Parę dni temu kupilam u nich kilka róż, ale wybrałam tylko te, które nie wymagają okrywania.
Na razie jeszcze nie pora, aby o to dopytywać, ale ja już mam trochę za dużo krzaków wymagających starannego okrywania. A z mojego niezbyt dużego doświadczenia wiem, ze nie nalezy ignorować takiej uwagi. Bo po prostu roślina nie przetrwa zimy, jeżeli się tego nie zrobi.
Znalazłam parę odmian, które chciałabym kupić, ale na razie nie wiem, gdzie?
Muszę chyba zacząć jeździć po szkólkach, a nie tylko liczyć na zakupy przez internet.
Chyba, więc pora na zdobywanie adresów miejsc, gdzie na jesieni, będzie można pojechać i liczyć na spory wybór.

Teraz w szkółkach różanych kiepski wybór. Najlepszy jesienią, z gołym korzeniem są wtedy, zdrowsze i tańsze przede wszystkim
Zobacz też w necie szkółkę RosaĆwik i Rosa Spasówka, tylko, że teraz wiele nie jest dostępnych, będą na jesień. Można sobie poczytać i spokojnie powybierać
Anita1978 11:10, 26 cze 2013

Bogdzia napisał(a)
Piękne masz róże. A pamiętasz nazwy Twoich okrywowych? I gdzie je kupowałaś? Pozdrówka.Miłego dnia.

Nazw tych żółtych i czerwonych nie pamiętam, bo to sprzed ery Ogrodowiska
A te różowe to The Fairy. Kupowałam w szkółce przy trasie na Bełchatów po prawej stronie. To znaczy od Piotrkowa na Bełchatów i od Piotrkowa po prawej
Ale to w tamtym roku wiosną chyba, po 9 zł były. A w tym roku ich nie widziałam...
beta 11:57, 26 cze 2013

witam...piekne masz róże Anitko...na jesień tez planuje małe zakupy różane...ciągle szukam róży na drzewo...najlepiej białej lub różowej...no i róż na taras...tyle że musiałabym chyba donice ocieplić, bo nie mam gdzie ich na zimę chować....coś wymyslę...pozdrawiam Anitko
Anita1978 20:13, 26 cze 2013

beta napisał(a)
witam...piekne masz róże Anitko...na jesień tez planuje małe zakupy różane...ciągle szukam róży na drzewo...najlepiej białej lub różowej...no i róż na taras...tyle że musiałabym chyba donice ocieplić, bo nie mam gdzie ich na zimę chować....coś wymyslę...pozdrawiam Anitko

Witam!
Na taras jak nie masz gdzie schować donic to rôż szkoda, nie przežyją raczej...
EPODLAS 20:52, 26 cze 2013

Jeszcze jedna ogrodniczka na forum która tak kocha róże. Anitko też je kocham, ale mało róż u mnie. Nie sprawiają ci kłopotu?
AniaDS 22:08, 26 cze 2013

Pink Peace?

Anitko, Old Port może Ci chorować na rdzę, uważaj jakby co i szybko działaj w razie potrzeby.
Anita1978 23:27, 26 cze 2013

EPODLAS napisał(a)
Jeszcze jedna ogrodniczka na forum która tak kocha róże. Anitko też je kocham, ale mało róż u mnie. Nie sprawiają ci kłopotu?

Kocham, kocham, na szczęście jakoś mi rosną...ogrodowisko to niezastąpiona skarbnica wiedzy
Anita1978 23:29, 26 cze 2013

Aniu
Dziękuję, że zaglądasz. A ta róża według Ciebie pink Peace? Zanotuję
Na rdzę będę już czujna!

P.S. Czytałam opis pink Peace zgadza się, kwiaty ogromne, łodygi sztywne. Dziękuję