Czy to jest trociniarka? Od pewnego czasu marnieją mi i usychają kolejno duże 10-12 letnie drzewa między innymi złotokap, wierzba, buk, teraz śliwa wiśniowa i kalina. W kalinie podczas ścinania natrafiłam na całe gniazdo takich gąsienic. Czy one mogą być przyczyną całego nieszczęścia i jak sobie z tym poradzić.
Kasiu mnie się wydaje, że kolor też zależy w jakiej ziemi i gdzie jest posadzona.
Jak słonko zaświeci ma piękny kolor wrzosowy po południu ciemniejszy.
Ładna jest wszystkim polecam. Zobacz jak ma pięknie płatki zakrecone. Może w jesieni zamówię też madame amisette.
U ogrodnika jest Madame ale jest droga, że taniej wychodzi z przesyłką od ćwika.
Ceny wszędzie bardzo wysokie. Ludzie narzekają, ale kupują.
Byłam dzisiaj w Melonie tam jak w ulu. Kupiłam hagomki "Beni kaze" po 22 zł ale ładne sadzonki. I klona palmowego Atropurpurea. Jutro jeszcze jadę po inny klon miał duża donice i nie dało rady autobusem przytaskac. EM mnie zawiezie może go naciagne na inne rośliny. Może jakieś rododendrony kupię.
Hosty dzieliłam w tamtym roku, z trzech zrobiłam siedem. Udało się. Wszystkie się przyjęły
Umbry pokochałam bardzo
Rameczka z bukszpanów to buł dobry pomysł
Hortensja silver dollar
Pokopane . Wsadzone trzy kalaminty, przesadzone trzy ostrogowce i duża kępa czyśćca Humelo, posadzone trzy bodziszki i kilka naparstnic. Skoszony trawnik. Cykniętych kilka fotek . Komary żrą jak wściekłe, u Was też???
Nie robię za dużo zdjęć bo nie bardzo jest kiedy i co.
Deszcz na szczęście raczył pokropić więc chociaż trawa może nie zaniknie bo wyglądała już na chętną do tego. Nawet nie mogłam pielić (o przesadzaniu to nawet nie marzyłam) bo ziemia na rabatach była z wierzchu zbita a pod spodem, jeśli udało mi się wbić w nią szpadel, rozsypywała się na pył. Nie jestem w stanie podlewać na tyle, aby rośliny dostały tyle wody ile potrzebują. Las wypija wszystko.
Hmm, chyba pora pomyśleć o bardziej sucholubnych roślinach