Wiosna już za progiem Nooo, może za kilkoma progami, ale zawsze z każdym dniem bliżej. Doceniam jednak, że przed nami trochę odpoczynku od prac ogrodowych i czas na planowanie zmian w ogrodzie. Ogród pozostaje w uśpieniu i to mi też odpowiada. Widoczki wiosenno-letnie lubię bardzo
Alicjo, bardzo dziękuję Szarości są ładne, ale kolory piękniejsze, a przełom wiosny i lata zawsze mnie porusza. Chcę go pamiętać przez całą zimę Niestety, nie będę zamęczać zdjęciami z tego okresu, bo nie mam ich aż tyle. Czasem jednak coś podrzucę, by rozproszyć szarości
Agnieszko hej wszyscy myślimy o wiośnie haa już tak mamy zwłaszcza jak się wetknie coś nowego cebulowego Pięknie masz kolorowo i fajnie że jest miejsce powodzenia wiosną teraz to tylko planować buziaki
Tak... zima jest doskonała na planowanie. To dobry czas, by pomyśleć o ogrodzie, obejrzeć zdjęcia, sprawdzić, co się udało, co nie, co poprawić i jak. I spokojnie zaplanować zmiany.
Pomyślałam czytając Twój post, że chyba pierwszy raz jesienią nie kupiłam żadnych cebulowych, mam jednak nadzieję, że te, o które co roku wzbogaca się ogród, nie zawiodą
Całuski
Chciałam Wam pokazać moją ulubioną rabatę, którą znajduje się za domem i widzę ją z pokoju dziennego i wtedy, gdy siedzę na tarasie. Na rabacie dominują rododendrony, funkie, rośnie magnolia i klon ginnala hot wings. Tło rabaty tworzą hortensje annabelle.