Witaj Jolu dziękuję rabata ta ma pewien mankament tj. piwonie i irysy kwitną mniej więcej w jednym czasie potem nic tam nie kwitnie, a urody dodają jedynie posadzone w nóżkach hosty kiedyś na pewno zmienię te nasadzenia, tak aby było jakieś następstwo myślę, że kiedyś na docelowym miejscu piwonie i irysy dam na rabacie bardziej z tyłu, a przed nimi posadzę coś kwitnącego całe lato np. róże powtarzające kwitnienie )
dla Ciebie dzisiejsze zdjęcie rabaty irysowej
a ja miałam kupić róże dopiero kiedyś tam na samym końcu ale nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam je na targach na wyciągnięcie ręki, bez jeżdżenia do szkółek )
Szkoda, że następują takie pomyłki w oznaczeniach roślin - też kilka takich przypadków zaliczyłam że też sprzedający czasami tak mało dbają o zgodność towaru Jak będziesz w naszych okolicach to daj znać, to napiszę Ci gdzie można dostać te róże bez problemu a może wybierasz się na Święto Róż do Danusi? jak nam się uda to też przyjedziemy i wtedy mogłabym kupić dla Ciebie te róże
serdecznie pozdrawiam dla Ciebie L. Odier w pąkach
Wiciokrzew pokazuje pierwsze kwiaty
Ambrowiec przeżył i zaczyna wypuszczać liście
I takie nowe życia też się pojawiają, może ktoś rozpozna cóż to za osobniki
Z ostatniej chwili...
Zaczynają kwitnąć irysy syberyjskie i niskie bodziszki
Pojawił się pierwszy liliowiec Stella d'Oro i żurawka moja ulubiona z czerwonymi kwiatkami zakwitła
Mini bez Palibin zaczyna rozkwitać
Czosnek biały również