Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 17:15, 19 cze 2013

Bożenko, śliczne! A jak z ich wytrzymałością na słońce? Jakieś u mnie klapnięte... albo tylko tak mi się wydaje??

eliza3 17:22, 19 cze 2013

Zachwyciłam się Twoją rabatą z szałwią, pięknie tam masz. Ostatnio zakochała się w szałwii omszonej, a Twoja wyjątkowo piękna.
Syla 17:31, 19 cze 2013

piękności różyczka ... Karolcia a te buty to nie za duży rozmiar jak na taką kruszynkę buziak
popcorn 18:26, 19 cze 2013

Ela, dzięki! Muszę ją rozmnożyć jakoś, bo jest wyjątkowo ładna
Syla, dzięki! Buciki ciut za duże Kruszynka? Chyba nie, 171cm wzrostu
Mala_Mi 20:24, 19 cze 2013

popcarol napisał(a)
Aniu, masz może Graham Thomas? Jak on u Ciebie reaguje na słońce? Bo mój cały zwiędnięty podlałam, zobaczymy...

pozdrawiam!

Karola mój Graham na patelni siedzi I się trzyma dzielnie

A malinkom mówiłam by mi wstydu nie przyniosły, chociaż takei byle jakie poszły Ale maliny jak chwasty, albo gorzej
Za rok dopiero zobaczysz jakie one fajne I nigdy w nich nie ma robaków
admete 21:30, 19 cze 2013

popcarol napisał(a)
Admete - chyba żartujesz, 3 lata temu był ledwo trawnik Ale wszystko szybko rośnie, no i ciągle wciskam w puste miejsca nowe rośliny... a ponieważ pustych miejsc jak na lekarstwo, wydzieram trawnik pozdrawiam!!

Czyli mogę mieć nadzieję że i ja niedługo będę miała busz

Pozdrawiam
popcorn 22:06, 19 cze 2013

Aniu wymyśliłam że on ma chyba takie nietrwałe kwiatki? 1-2 dni i więdną... te świeżo rozwinięte wyglądają super. Czy tak?
Na malinki nie mogę się doczekać Będziesz u Danusi??

Admete
-muszę do Ciebie zajrzeć Na pewno niedługo będziesz miała busz, jak ja

pozdrawiam!

Podlewałam ogródek 2h. Nie przepadam, ale czasem trzeba. Rośliny oklapłe, a jutro ma być ponad 30 stopni w cieniu... i cisy wszystkie i warzywnik, Fasolkę, ogórki, pomidory gnojówką z pokrzywy. Śmierdzi niemiłosiernie, trochę mi się wylało na stopę i mimo szorowania i skarpetki nadal czuję brr
Zastanawiam się nad zraszaczami wynurzalnymi; trawnik mogę poświęcić, ale między roślinami jak by to wyglądało? Może linie kroplujące? hmm... ciekawe ile taka instalacja kosztuje, szkoda czasu.

Prawie skończyłam też nową rabatę, posadziłam trochę roślin z doniczek, przesadziłam 4 rozchodniki okazałe które od ubiegłego roku tak okazale urosły, że zburzyły mi koncepcję... Kora się skończyła, ze 2-3 worki jutro muszę nabyć.
Jeden z powojników oklapł.. przyjrzałam się mu, ma nadłamane łodygi tuż nad ziemią... jutro złożę reklamację, może akurat? to nie ja go nadłamałam, w transporcie raczej też nic mu się nie stało...
Margarete 00:15, 20 cze 2013

Karola, napisąłam na pryw, spadam do łóżka bo padam z nóg ze zmęczenia i upału. Buziaki
popcorn 08:20, 20 cze 2013

Małgosiu, odpisałam.
Dzisiaj na targu były 3 szyszki ceramiczne, chyba z gorąca nie kupiłam, teraz jestem na siebie zła Ale były potwoernie ciężkie (bo duże), a auto miałam na drugim końcu placu, w bocznej uliczce... i już nie miałabym czasu przed 8mą żeby przeparkowywać... ech, może za tydzień będą

miłego dnia! uch jak gorąco!
renatamama3 12:13, 20 cze 2013

Karola ,nawozik z pokrzywy strasznie śmierdzi ,moje dzieciaki jak podlewam nim to domu uciekają .Trzymam kciuki,żeby szyszki na Ciebie czekały.