Aniu wymyśliłam że on ma chyba takie nietrwałe kwiatki? 1-2 dni i więdną... te świeżo rozwinięte wyglądają super. Czy tak?
Na malinki nie mogę się doczekać

Będziesz u Danusi??
Admete -muszę do Ciebie zajrzeć

Na pewno niedługo będziesz miała busz, jak ja
pozdrawiam!
Podlewałam ogródek 2h. Nie przepadam, ale czasem trzeba. Rośliny oklapłe, a jutro ma być ponad 30 stopni w cieniu... i cisy wszystkie i warzywnik, Fasolkę, ogórki, pomidory gnojówką z pokrzywy. Śmierdzi niemiłosiernie, trochę mi się wylało na stopę i mimo szorowania i skarpetki nadal czuję

brr

Zastanawiam się nad zraszaczami wynurzalnymi; trawnik mogę poświęcić, ale między roślinami jak by to wyglądało? Może linie kroplujące? hmm... ciekawe ile taka instalacja kosztuje, szkoda czasu.
Prawie skończyłam też nową rabatę, posadziłam trochę roślin z doniczek, przesadziłam 4 rozchodniki okazałe które od ubiegłego roku tak okazale urosły, że zburzyły mi koncepcję... Kora się skończyła, ze 2-3 worki jutro muszę nabyć.
Jeden z powojników oklapł.. przyjrzałam się mu, ma nadłamane łodygi tuż nad ziemią... jutro złożę reklamację, może akurat? to nie ja go nadłamałam, w transporcie raczej też nic mu się nie stało...