Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Nebel

Ogród Nebel

nebel 16:37, 19 cze 2013

Michalina napisał(a)
U mnie zabrakło skali na termometrze.Co prawda termometr na południowym oknie ale ...wszystko smętnie zwisa jakby ugotowane było

Michalino, pomyśl tak
Taka pogoda jak teraz sprzyja 'panoszeniu' się mszycy - prawda? Co na to nasze róże ?
A jak leje deszcz, to choroby grzybowe, atakują bez opamiętania

A ludzie też różnie reagują. Ja zdecydowanie lepiej czuję się w deszczową, mglistą pogodę, nie najlepiej znoszę upały, ale lubię słońce I jak tu takiej 'babie' jak ja - dogodzić ?

Staram się nie tracić dobrego nastroju, czerpiąc radość z małych, życiowych radości
nebel 16:55, 19 cze 2013

Megi napisał(a)

Mnie się ten szaro-mglisty podobał, może dlatego że róż nie lubię

Megi, ten poprzedni avatar, też bardzo mi się podobał Ale pomyślałm sobie, że może być, dla niektórych osób - zbyt przygnębiający.

W takim razie pomyślę i poszukam jeszcze. Decyzję podejmę po 22.06
nebel 17:11, 19 cze 2013

Regli i o to chodzi - żeby znaleźć 'złoty środek'

Pozdrawiam

Kindzia 17:23, 19 cze 2013

I zaraziłaś mnie...tej pięknoty nie mam A mam dziurę po róży zeżartej przez nornice...trza jej szukać

Róża na avatarku jest piękna, wiesz...teraz nie jest ponuro i pasuje taki Potem liliowy będzie, ich czas się zbliża

Może jakieś linki do sprawdzonych internetowych szkółek? Nie tylko ja byłabym wdzięczna na pewno
nebel 17:50, 19 cze 2013

Kindzia napisał(a)

I zaraziłaś mnie...tej pięknoty nie mam A mam dziurę po róży zeżartej przez nornice...trza jej szukać

Róża na avatarku jest piękna, wiesz...teraz nie jest ponuro i pasuje taki Potem liliowy będzie, ich czas się zbliża

Może jakieś linki do sprawdzonych internetowych szkółek? Nie tylko ja byłabym wdzięczna na pewno

Kindziu tak, za chwilę zaczną kwitnąć moje lilie

A róże, które mam kupiłam http://www.rosarium.com.pl/.
Kupowałam w tym samym czasie, również w dwóch innych miejscach, ale niestety, ani jedna nie 'przetrwała'
I niekoniecznie to znaczy, że sadzonki były złe ... Dużo by o tym pisać
Natomiast z czystym sumieniem i przekonaniem polecam 'rosarium - nie 'rozarium', bo tego dostawcy nie znam.
Kindzia 19:17, 19 cze 2013

Rosarium znam Też u nich kupowałam Miałam nadzieję, że coś jeszcze w zanadrzu masz
nebel 21:39, 19 cze 2013

Kindzia napisał(a)
Rosarium znam Też u nich kupowałam Miałam nadzieję, że coś jeszcze w zanadrzu masz

Na razie ich oferta mi odpowiada Chociaż mam jeszcze trochę miejsca w ogrodzie i kto wie, w jaki sposób go wykorzystam?
monteverde 13:00, 20 cze 2013

To może ja dodam Floribundę, RosaCwik, Rosaplant, korzystaj Kindzia, Ewa pozdrawiam
Ola54 16:31, 20 cze 2013

Sadzonki z Rosarium są niewielkie ale solidne.Trochę trzeba czekać aż nabiorą sił.Od nich żadna mi nie wypadła.Floribudnę też polecam ,Rosaplant ma takie nowości jakich u nas nie ma.
Duży wybór ma szkółka Przytok koło Zielonej Góry ale tam osobiście trzeba .Kiedyś wysyłał.
Szkółka Kierzek też prowadzi sprzedaż wysyłkową w donicach.Jesienią warto zajrzeć do Starkla - tam sporo róż kupiłam i żadna mi nie wypadła .Dodam jeszcze -Szkółka Róża .
Uf...nie wiem czy się przyda
nebel 17:03, 20 cze 2013

Aniu, Michalino, oj przyda się przyda