Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:58, 23 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Glorioza - myślałam, że to jakaś choroba na punkcie sławy (gloria - łac. sława).
Ania, ja krótko w żołnierskich słowach: jak Ci się sprawują różaneczniki 'Eskimo'?

Odp. tylko Pszczółce, bo nie gadamy... toniemy... część rh zakupionych kwitnie ładnie, a cześć niestety ma mało kwiatów albo wcale.. część ma trochę brzydkich lisci. Ale po konsultacji u Bogdzi rh będą rosły .. co widać na przyrostach, ale zeszła zima im dała popalić.. te krzewy siedziały okropną zimę w doniczkach.. co jeszcze odchorowują..
Eskimo mi najbardziej się podoba w pąku, bo ma taki śliczny odcień fioletowy.. potem jest biały.. no i Eskimo należy do tych co trochę oberwał zimą, wiec tylko na części ma kwiatki ... cała wiosnę liście miał bladożółte.. ale 2 razy opryskałam florowitem z nawozem do rh i już są prawie zielone..

Jak zaczynał foto 14.05 to był taki

Potem taki

A teraz biały.

I tu widać kolor liści po poprawie. Bogdzia też stwierdziła, że powinnyśmy się wstrzymać z zakupem rh do tego roku.... ale ja uważam, że dalej byśmy kupiły to samo Tyle, że w tym roku może niektóre nie zakwitną ,ale jakie za to dzięki temu mają przyrosty bo nie silą się na kwiaty I za małę pieniądze duże krzewy a rok... Tam gdzie kwaty to małe przyrosty, gdzie nie ma kwatów to duże przyrosty... to zaobserwowałam

A co?? Twoje kiepskie totalnie?? Czy kolor Ci nie odpowiada?
Ogród Bogusława 11:56, 23 maj 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Witaj Boguś,
pięknie sie prezentuje Twój ogród. Widać, że mnóstwo pracy włożyłeś w niego. Ale gdybyś znalazł chwilę dla mnie to mam pytanie. Wstawię swoje zdjęcie, potem możesz je usunąć, prawda?

To coś to moja sosna. Tak wygląda po zeszłorocznym przycięciu. I teraz nie bardzo wiem co mam zrobić. Obciąć tylko te przyrosty brązowe i ile? Czy może ciąć niżej?
Podpowiedz proszę. Napisałam 'obciąć' bo mam specjalne nożyczki do cięcia przyrostów na sosnach.
Pozdrawiam. Ewa

witaj Ewa te winogronka to kwiaty, one przy suchych dniach jak rozkwitają to pylą niesamowicie, tego pyłku wszędzie będzie pełno,,
ja bym skrócił dość krótko zostawiając niewiele kwiatów ,
ciekawią mnie te specjalne nożyczki jakbyś mogła je pokazać, cz one są z tworzywa?
Ładnie dbasz o swoje gałązki zakładając podkładki.
Bajkowy ogród Weroniki 11:50, 23 maj 2013

Do góry
Irenko, dedykuję Wam relacje z Ogrodu Japońskiego w Waszym Wrocławiu (tuż przed naszym spotkaniem).

Ogród Dominiki 11:46, 23 maj 2013

Do góry
Domi napisał(a)
Akcja "Nóżkom Sąsiadki widocznym w moim ogrodzie mówię stanowcze NIE" rozpoczęta Nowe cisy podczas wyładunku:

Sądząc po wielkości cisów, wielkie nóżki musi mieć Sąsiadka
Czekam na zdjęcia z finału akcji.
W cieniu - zacieniona 11:30, 23 maj 2013

Do góry
Bogusiu jestem w warmińskim, wczoraj jak przyjechałam, przywitała mnie burza z piorunami, to się wzięłam za okna, dzisiaj na razie nie pada, ale jest ziemno muszę się cieplej ubrać i iść pielić, bo zielska pełno, przesyłam z rajskiego Presidenta, fotka robiona przed wyjazdem pozdrawiam
Jola - ogrody mojego dzieciństwa 11:28, 23 maj 2013

Do góry
Witam, pokaże kilka najnowszych zdjęć z mojego ogrodu

jeden z moich ulubionych zakątków w ogrodzie... zwróćcie uwage na koloty surfinii , zgodnie z najnowszymi trendami; żółty, biały, czarny :

stożek z cisa który kupiłam w zeszłym roku

moja najnowsza aranżacja

kilka fotek różnych

po prawej stronie moja ulubiona kalina

kącik azaliowy

Bajkowy ogród Weroniki 11:21, 23 maj 2013

Do góry
Oto relacja z 1go dnia naszej wycieczki do Wrocławia. Najpierw Ogród Japoński, potem Ogród Irenki i rodzina...

Do Japońskiego prowadzi aleja z winoroślą pięknie pachnącą. Ten zapach pamiętam sprzed lat, chyba z czerwca (teraz, w maju nie pachnie).

Japoński zwiedzaliśmy na zmiany bo pieskom wstęp wzbroniony. Trzeba to zrobić szybko i sprawnie bo burza wisi na włosku.

Oglądamy taniec fontann przy muzyce.

Marzy mi się Siedlisko.... 11:19, 23 maj 2013

Do góry

Jeszcze ostanie konwalie

Ogród Dominiki 11:17, 23 maj 2013

Do góry
Akcja "Nóżkom Sąsiadki widocznym w moim ogrodzie mówię stanowcze NIE" rozpoczęta Nowe cisy podczas wyładunku:

Co z tym ogródeczkiem począć 11:16, 23 maj 2013

Do góry
Ciekawe co to za trawa na tym zdjęciu miedzy tymi trzmielinami jest?

Zobacz w pierwszej wersji był tam posadzony żywopłot ,potem zamieniłam go na żurawki ,ale powiem szczerze że z bukszpanem mi się lepiej podobało
Teraz żurawki są małe i ich nie widać ,być może jak urosną będzie ładnie ale teraz ....... nie bardzo

Co z tym ogródeczkiem począć 11:14, 23 maj 2013

Do góry
Rzeczywiście żurawki są.Tylko mało je widać.
Może daj drugi rząd żurawek w kolorze cytrynowym?
Wtedy będzie widać oba rzedy żurawek.
Ja nie dawałabym tam kul pomiędzy trzmielinę.
Może jedynie na początku rzędu trzmielin jedną albo dwie i tymi funkiami je okolić.

Moje poletko 11:02, 23 maj 2013

Do góry
I ja Ci słonecznie wstawię

Ogród z łezką 10:59, 23 maj 2013

Do góry
Kasiu - szkoda, że na spotkaniach nie poznamy się ale, jak zechcemy to znajdziemy sposób

moja porzeczka dojrzewa, jakieś ciacho można będzie ....

Tu odpoczywam 10:53, 23 maj 2013

Do góry
Kasiu zapraszam

Co z tym ogródeczkiem począć 10:47, 23 maj 2013

Do góry

proszę

Marzy mi się Siedlisko.... 10:45, 23 maj 2013

Do góry
Witam wszystkich, a w szczególności Reni, Dawida, Iwonkę, Martę, Dianę

Wisteria z dnia na dzień coraz więcej kwiatów pokazuje, chociaż zrobiło się u nas zimno(dziś w nocy tylko 5st), ale daje radę.

A tak poza tym królują azalie, rh i czosnki

Ogród u stóp klasztoru 10:44, 23 maj 2013

Do góry

Witaj Alinko

Toż to istne płomienie! Pięknie! czytałam o przygotowaniach do spotkania U ciebie . Będzie superaśnie

Już Wam zazdroszczę!

Ogród masz cudny. Pozdrawiam serdecznie

Bajkowy ogród Weroniki 10:42, 23 maj 2013

Do góry
Irenko, dziękujemy za niezapomniane wspomnienie ze spotkania z Wami u Was. Myślę, że będzie okazja dokończyć nasze ciekawe rozmowy u nas. Zapraszamy.
Dzięki za zdjęcia. Powinnam to powiedzieć na dzień dobry naszego spotkania, we fiolecie wyglądasz pięknie. Domyślam się, że każdy kolor jest dla Ciebie twarzowy. Z Twojego wątku wynika, że rola M w ogrodzie jest cenna, a z naszych spostrzeżeń w realu jest odbiciem prawdy, że mężczyzna jest głową a kobieta jego koroną, klejnotem o który Twój Zygmunt dba. A jak zna się na roślinkach, wie gdzie rosną, jak się nazywają, no i te remonty, i złote rączki.Ogród pełen niespodzianek i dobrej energii, pachnący tamaryszkiem, wisterią, i nie tylko.

Rozpieszczanie Kajtka. Karmiony przy stole i z ręki tak mu się spodobało, że ogłosił strajk głodowy na czas wycieczki. bałam się, że chory, ale po powrocie zjadł 3 porcje ryżowo kurczakowej sałatki bez wygrzebywania rodzynek i ananasa.

Od razu mieliśmy sobie wiele do powiedzenia...
W słońcu nie widać kolorowych koleusów, których pełne skrzynki.

Miała być tylko niekłopotliwa herbatka i krótkie rzucenie okiem na ciekawy ogród, przy gościnności Irenki i Zygmunta musiało być inaczej.

Pachnące tamaryszki, kwitnąca wisteria, piękne hosty, no i okazy, które nie wszędzie chcą rosnąć.
Było bardzo miło. Dziękujemy.
Tu odpoczywam 10:39, 23 maj 2013

Do góry
Celinko, gdzie mi Kofana do Ciebie - ja się uczę od takich jak Ty - witaj u mnie ciepło

i nasi przyjaciele

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:38, 23 maj 2013

Do góry

EEE no nie mam pytań ,super zakupy w super zapakowaniu!! Teraz tylko patrzeć jak będą sie bujać u Ciebie w ogrodzie Zuziu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies