Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 19:16, 07 cze 2013

jotka napisał(a)
Niech żyje wolność, wolność i swoboda To o mnie
A teraz na temat twojego ogródka:

- Calineczką chcę być, a w kwiatach lilii podróżować po Twojej kałuży
- strąki katalpy gigant i już wiem co rośnie niedaleko mnie
ciąg dalszy nastąpi ...

Jola uważaj na żaby
jotka 20:14, 07 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Jola uważaj na żaby

Że żaba potrafi zjeść żabę, to wiem Ale żeby zjadła Jotkę pierwsze słyszę
Urszulla 20:39, 07 cze 2013

jotka napisał(a)

Że żaba potrafi zjeść żabę, to wiem Ale żeby zjadła Jotkę pierwsze słyszę

hi,hi,hi
wpadłam tylko na chwilkę
poczytałam co mnie minęło...plany uporządkowania
ładna obwódka wyszła z kostki
tylko czy Ty to sama działasz???
Podziwiam.
eliza3 20:53, 07 cze 2013

asc napisał(a)

Kopałam w darach pysznogłówkę (mam inny plan na kącik), dokopałam się do jakiś czosnków co sobie kiedyś posadziłam, ale były zarośnięte.. muszą tu siedzieć od początku

Mam chyba takie same, ale żółte, jak je przesadziłam na słonko to od razu im się polepszyło, jak zakwitną sfocę.
Białe też ładne i nie wiem czy nie ładniejsze ? Ostatnio mam jakiegoś hopla na białe... ciekawe kiedy mi się zmieni
grazyna 21:27, 07 cze 2013

asc napisał(a)

A to kwiatek z bliska

A co to jest ? Takie ładne !

Aniu, przeszłam wiele stron wstecz, wszystko mi się podoba u Ciebie, nie umiem ( mimo cytowania kwiatka wyżej) wskazać co jest ładniejsze, efektowniejsze, warte skopiowania - nie umiem, bo w zasadzie każde zdjęcie z Twojego ogrodu zachwyca ! Czy to piwonia, czy to alejka, czy zadeptana rabatka - wszystko "tchnie" Twoją miłością jaką darzysz swoje ksocki. Oj pięknie umiesz o nich opowiadać Ściskam serdecznie
Mala_Mi 21:29, 07 cze 2013

Ja dziś udałam się po raz pierwszy na zakupy kwiatowe pełna gębą... oczywiście pretekstem było zaniesienie zwolnienia lekarskiego M do ZUS, ale obok bazarek, kawałek dalej bylinowy, donice czekają... od rana nie padało....... Z robot się uwijałam jak w ukropie... uradowana pojechałam, wpadam na bazarek.. najpierw karma dla ślimaków.. już nie patrzyłam na kolor granulek.. 3kg worek był dobrych rozmiarów i cena utargowana tez przyzwoita.. radośnie zmierzałam do jednorocznych.... i srujebuddu.. z nieba urwanie chmury, burza, grad... i tak wylądowałam pod jakimś straganem.... stałam godzinę kuląc się po każdym grzmocie nad głowa, chociaż burzy się nie boję.. koszyki z roślinami sprzedających próbowały odpłynąć. .. wody tyle, że już nie miała gdzie spływać... Stercząc pod tym prowizorycznym zadaszeniem.. karton z opakowania dla ślimaków się rozpłynął.. ja jakoś w kupie się ostałam ale mokra.. z nudów zakupiłam słonecznik, gaurę 3 doniczusie (wypatrzyłam u Aniuli) i dzwonka ślicznego, takiego nie mam, ale po wygooglaniu okazuje się, że to nie bylina tylko roślina dwuletnia. Szkoda .. Nic więcej ciekawego Pan nie miał w moim schronieniu.... Potem pogoniłam do auta.. stwierdziłam że i tak już jestem mokra... a zlewa zelżała.... W mieście korki bo godzina szczytu i ulice zalane, wiec zamiast 3 pasów ruchu tylko 1 i to jak amfibia....
Nie poddałam się , pojechałam kupić jednoroczne do donic... co kupiłam to będzie i co wyjdzie to pokażę jutro.. jak zupełnie nie wyjdzie to nie pokażę
Potem obowiązkowo musiałam zaliczyć szkółkę Pana Bylinowego.. Pożyczył mi parasol.. i ugrzęzłam na dobre.. ale i tak dzielnie się trzymałam aby nie zakupić nowości... dokupiłam piwonię koperkową... miskanta niskiego co rośnie w ładne kępy i liście ma żółto zielone w paseczki nazywa się MINIMA, bodziszka różowego.. jakąś nowość w astrach, ma być miniaturka, zaczyna kwitnąć już teraz nazywa się Pink Yomagic.
Mala_Mi 21:30, 07 cze 2013

Edi00 napisał(a)
Acha, zapomnialam ci powiedziec ze Twoje slimaki Cie pozdrawiaja

Dbaj o nie jak o swoje, nakarm je solidnie.... najlepiej lubią niebieskie granulki.. nie żałuj Jakby co to zjedzą i szare
agata19762 21:32, 07 cze 2013

no to ładne kwiotki

żal mi Cię Aniu ......
jotka 21:34, 07 cze 2013

Aniu, blady strach padł na ślimaki, bo nie wiadomo w która stronę popłynęły granulki ... Nie mam nic przeciwko, żeby dotarły i do mnie (granulki) bo zatrzęsienie po deszczach ślimakowego dziadostwa !

Podgladała trochę co u Ciebie, ale nie wszystko. Teraz już powinnam być na bieżąco, tylko nie pędź
Konstancja30 21:37, 07 cze 2013

Ania ... przeczytałam i obejrzałam jakieś 10 stron i znów nie jestem w stanie wymienić połowę choćby roślinek pokazanych ... mammma mia ... a nowe w natarciu ...
aleja z klonami jest moja ... tak przypominam i cudnie było się nią przejść ...
przepis na pesto u mnie ... polecam
rany to co ja mam kocimietkę ciąć ??? bojam się a jak nic nie odrośnie ??? no i co ...
bodziszka tego co miałam od dawna ścięłam bo po gradobiciu przypominał usyszoną żabę na jezdni ... rozciapierzył się i nie wyglądał ... a cięcie podobno ma sprawić kwiat całe lato ... gdzieś to wyczytałam
tojeść z tego co przytargałaś rok temu jest razy 10 ... i ma zakusy na dużo więcej ... dostanie wbudowane ograniczniki bo ja kcem zapanować nad nią (dobre nie ))) ) ...