Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 13:56, 22 maj 2013

Do góry
szukam zdjęcia tulipanowca dostałam drzewko w donicy było chore i pogryzione przez opuchlaka wyczysciłam i wypielęgnowałam ma teraz przeszł 10 lat ale nie kwitło jeszcze może już nie da rady ...i tak cieszy poziomkowo orginalny chodnik hi hi ja kładłam żeby błotka nie było w warzywniaku
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:47, 22 maj 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Syla, jestem zauroczona Twoim ogrodem, tyle zmienności barw choć ograniczonych daje efekt niepowtarzalny. Zastanawiam się tylko, w jakiej odległości od siebie i tui sadziłaś rh, czy jak się rozrosną nie przytłumią się wzajemnie? Chyba, że wyłamywaniem pędów będziesz ograniczać ich wzrost, dobrze myślę? A co rośnie u podnóża rh?

Podziwiam i Pozdrawiam
Ranczo Edy 13:47, 22 maj 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
berberys rosnie od nowa musiałam go opciąć po zimie a jak u was rosliny się mają

Piękne, a na zdjęciu drugim od góry to kto?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:46, 22 maj 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Zachwyt czosnkami

Piękne!!! Ja też się nimi zachwycam! I zmianami u Ciebie - rabata planowana z Magnolią super już wygląda!
Pozdrawiam i prognozą bym się tak nie przejmowała - zbyt często się nie sprawdza i zmienia...
Rododendronowy ogród II. 13:42, 22 maj 2013

Do góry
Bogdzia wydała M polecenie służbowe
Ale jak go wykonać - drapie się po głowie.
Może wynająć cichcem operatora z koparką
Dać mu na ćwiartkę i niech zrobi to wartko?

Niestety ślubna wyczuła co On ma w głowie
Dając instrukcję o rododendrona budowie.
Korzenie sięgają do krańców liści
I musi być wyjęty z ziemi w całości.

Pozostała tylko łopata do zastosowania
A co było dalej widać w sprawozdaniu.
Tylko gratulować szczerze pozostało
I życzyć aby dalej pięknie zakwitała.

Ranczo Edy 13:30, 22 maj 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
Krzewuszki zaczynają pięknie kwitnąć. Będzie wspaniała gra barw, zwłaszcza gdy krzaczki już podrosną. Akebia i u mnie w tym roku szalała z kwiatami, więc chyba tegoroczna pogoda jej wybitnie pasuje.
Witam ,tak pogoda sprzyja jest czym się cieszyć .Mówisz ,że krzewuszki a mi powiedziano ,że to weigele czyli źle je nazywam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:26, 22 maj 2013

Do góry
Irysy zdobyczne:

Piwonia wreszcie zakwitnie!! Rożowa, pełna, od Babci:

Róże ładnie odbiły po wiosennym cieciu, nie sypałam nawozem żeby nie szalały, szaleją i tak

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:17, 22 maj 2013

Do góry

Moj Wredei - zmarzł

Bukszpan mi choruje

Wynalazki czosnkowe -czekam aż zakwitną

Przy ławce:

Ukochany ogród ;) 13:16, 22 maj 2013

Do góry
pogrzebałam w folderach i znalazłam pare fotek jak to wyglądało na początku po wyplewieniu, piasek i pustka.
kiedyś :

teraz miejsce przygotowywane pod oczko ten sam róg ogrodu

ten sam skalniaczek co na 1 zdjęciu

drugi kąt

teraz

następnie kiedyś : nawet pies załamany że tyle pracy

pomału zmiany

teraz:

Kiedy zaczynaliśmy wszystko wyglądało na martwe

to samo miejsce :

kiedyś smutny ogród:

treaz :

jeszcze wiele wiele pracy
Kubusiowo 13:16, 22 maj 2013

Do góry
Basiu mam nadzieje Chciaż jak to wiadomo wszystko ma swoje wady i zalety. Jedną z wad tych skrzyń jest niezwykła utrata wilgotności... No ale zobaczymy!

Monikadzięki! Co do Hakuro to jak chciałam w zeszłym sezonie tak przyciać to Panowie darli się, że we wsi było słychać Teraz zrobiłam to szybko i po cichu Krzyczeli po fakcie

Beatko

Kasiek hahahha

Justi hehehhe fajnie to wygląda ale.... chyba pierwszy raz to napiszę! Nie chcę już powiększać działki!

Asia w zeszłym roku jak nie ciachnełam były takie...

Kasiu slicznie dziekuję Ekipie przekaże

Ula bo taka mowa obrazkowa najlepsza

Sylwia fakt, zaczyna być widać. Ja jestem bardzo ciekawa jak to będzie za 3 lata

Kasia najlepsze jest to, że tam jest 12 skrzyń 2,50X1,10 a Panowie moi chcą powiększac warzywnik jeszcze! No ja mam rozmach ale chyba troszkę przesadzają

Bogda hakuro. Nie posłuchałam Danusi i żałuję.... trzmielina byłaby tu zdecydowanie lepsza.

A ja dzisiaj dostała prezent. Prezent, na który czekałam 2 lata Ciułałam, zbierałam i w końcu mam!! Wieczorkiem zdjęcia
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:13, 22 maj 2013

Do góry
Nawet jeśli czegoś nie ma lokalnie, można zamówić przez internet niczego niespotykanego nie widziałam, mamy dobry import z Holandii, wszystko jest

Cd wczorajszych fotek, bo zaraz będą nowe

Sałata rzymska coraz ładniejsza

Brateczki z balii - przesadzam do gruntu, bo w balii lilie coraz większe:

Przed domem juz nieaktualne

Kolejne hosty:

Najładniejszy Rh:

Stożek ładnie rośnie:
Ogród Tosi 13:12, 22 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Jaka mądra dziewczynka

Polecam się
Ogródkowy zawrót glowy 13:08, 22 maj 2013

Do góry
Znalazłam piękny skalniak PODOBNY do tego ale wysypany taka pomarańczowa kora w wieszosci a reszte zwirkiem

oczywiscie od razu zaczełam go robic u siebie powkopywalam poki co te rosliny ktore mialam potem bede sobie powoli wymieniac na jakies fajne miniaturowe iglaczki zastanawiam sie tylko nad ta kora czy jak zrobie tak jak na tym zdjeciu z ktorego czerpie inspiracje ze wysypie pomaranczowa kora to nie bedzie troche takim kiczem zalatywac ? z drugiej bez kory to nie ma efektu bo roslinki ktore sa i tak male zlewaja sie na tle ziemi.. a caly skalniak zirkowy to nie dla mnie... kawalk owszem mam w planach na probe

a poki co zaczelam działac o tak powkopywalam kamienie

Moja działka. 13:05, 22 maj 2013

Do góry

Śliczny tan rododenrdon:
Pozdrawiam

W kamiennym kręgu od początku 13:01, 22 maj 2013

Do góry
Irenko, muszę uważać, żeby nie przytyć, bo się w tą furtkę nie zmieszczę
Miło, że wpadłaś

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 12:34, 22 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wiem, że już nie śpisz, witaj z rana.

Witaj Hanusiu ! jasne ze nie spałam, ja juz codziennie o 5 na nogach ale nie mam czasu tak wcześnie na komputer Ostatnio korzystam z niego najczesciej w pracy Znalazłam okrężną drogę i dopóki nie wyczają to blokady nie mam Jakiez piękne!! takie czyste,delikatne niczym porcelana kwiatuszki .Dziękuję Haniu jestes kochana !
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:27, 22 maj 2013

Do góry
Sylwia nie mogłam sie powstrzymać mam nadzieje że nei będziesz na mnie zła za takie małe przed i po u Ciebie taka nadzieja dla innych
przed 2011:

aktualne

Przed

aktualnie

no i przed

aktualnie

Prawda że imponująca zmiana

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:14, 22 maj 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Moje ulubione zawilce - wczoraj dokupiłam sobie kolejne 2

Hosta White Feather coraz ładniejsza, dokupiłam druga, maleńka, w benex;

Te nie pamietam jak się zwą... horti w środku zabiedzona, bo tam sucho... muszę podlać.

Karolino,
hosta ta pierwsza i druga urocze, takich nie mam i póki co nie zamówiłam, mam jedna jędyną zieloną + te zamówione przez ciebie dla mnie na All. Ale wszystkie funkie są piekne .
Twoje czosnki tez super, a zawilce też lubię, ale pamietam że u mojej mamy na działce były potem nie do pozbycia się, tak sie namnażały same.
Jakie kkolory piwonii zamówiłaś ?
Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:12, 22 maj 2013

Do góry
krzewuszka coraz ,bardziej opsypana

dzieciaki zadowolone ,bo dostały prezent na dzień dziecka
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:10, 22 maj 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Miłego dzionka

Miłego! Ten róż jest doskonały.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies