Ogródkowe perypetie:)
14:35, 09 sty 2012
Widziałam u Sebka ten rysunek Gosi - cudo!!! Bardzo by to u Ciebie pasowało, tylko musiałabyś sprawdzić, czy wszystkie zaproponowane przez Gosie roślinki dadzą u Ciebie radę
No i masz super gotowca!
Dzięki, Karolinko! Bardzo mi się ta trawka podoba i zbieram o niej wszystkie informacje
Obejrzałam wizytówkę Twojego ogrodu - pięknie już u Ciebie, choć masz taki młody ogródA jak dalsze projektowanie z użyciem "podpowiadaczy" Danusi?
Ewa świerka nie musisz uszczykiwać . normalnie tnij , ale obawiam się że nie dasz sobie rady on tylko na poczatku tak słabo rośnie ,potem szaleje .
tu 7 letni okaz - teraz po 3 latach jest jeszcze szerszy i co roku go podcinam
Aldonko, nie miałam pojęcia, że jest tyle odmian fiołków. Ich zapach jest powalający, uwielbiam go! Nawet perfumy, które wybieram mają jakąś fiołkową nutę
Żywopłot, przed który chciałam dołem posadzić te jałowce ma prawie 60m długości. Sebku, nie będzie zbyt pstrokato jak posadzę tak na chybił trafił...? Może znajdę tym jałowcom jakieś inne miejsce, bo wyrzucić taką ilość szkoda (w sumie ze 100szt.). Mowa o tym żywopłocie w tle, a to jest widok od strony domu/tarasu.
![]()