Skończyłam podlewanie w folii i szklarni, jak szybko rosną te przyrosty w pomidorach praktycznie co 3 dzień trzeba obrywać, a dzisiaj zerwałam pierwszego ogórka w szklarni trochę ciemne zdjęcie robione po 20.00, ma ponad 30 cm. a ten będzie następny
No to florowit zanotowany i do soboty ma czekać na mnie w schowku. a w sobotę będzie podlewanie.
Danusiu w zeszłym roku sadziłam ładne kulki a teraz strasznie się rozczochrały. Czy teraz mogę je ciąć?
wiśta wio łatwo powiedzieć ciągle nie jestem pewna czy potrafię taką donicę , jaką chcę mieć, zrobić. Moze jako specjalistka poradzisz jaką technologię i schemat działań wybrać Ta donica wygląda tak:
Platan tez dostał kamyki.
Jeszcze trzeba je wymyć, bo też całe w błocie.
Trawnik katastrofa, ale na razie taki musi zostać, możne na drugi rok uda mi się zając trawką (mam nadzieję ).
I drugi przykład -azalie japońskie , rosły i ładnie kwitły więc postanowiliśmy ze gdzie indziej będą ładnie wyglądały-przesadziliśmy. Przez cztery lata nie zakwitły ani raz , ani jednym kwiatkiem. Na jesieni wyrzuciliśmy je do lasu, a wtym roku są obsypane pakami, dopiero zaczynają kwitnąc bo w lesie mało światła ale bedzie jeden kwiat- wszystkie cztery krzaki.
Kupiłam karmnik ościsty. Kamyki układane były w największy deszcz wiec co nieco trzeba poprawić.
Karmnik posadzony, dojdzie jeszcze do niego macierzanka. Teraz niech się rozrasta, bo trochę goło wygląda