Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielona odskocznia

Pokaż wątki Pokaż posty

Zielona odskocznia

Hogata 21:33, 05 cze 2013

Katalpa jeszcze malutka, ale liście ma już ogromniaste

Marta7 23:51, 05 cze 2013

Agadko widzę że Ci się udały zakupy ale powiedz mi tak szczerze -pojechalaś po karmnik i tylko z nim przyjechalaś -nie kupilaś nic więcej? Mnie się nigdy to nie udaje.Jadę po coś konkretnego a zawsze mam pelny bagażnik czegoś innego
Katalpa rzeczywiście ma wspaniale te liście .Podoba mi się też ułożenie kamienii wokól dzewka.
Pozdrawiam serdecznie
Hogata 21:56, 11 cze 2013

Martuś dyscyplina u mnie bardzo duża. Do szkółki jeżdżę teraz z listą i nie kupuję nic czego nie mam zapisanego. I budżet w tym roku przekroczyłam więc się ograniczam. W sumie to nie powinnam już nic kupować, ale ten karmnik był taki piękny u ciebie, że jak mi napisałaś gdzie można kupić to już nie mogłam się powstrzymać.
Kupiłam 10 szt. cena rewelacyjna 2 zł . Jeszcze go podzieliłam na pół, bo sadzonki były bardzo ładne.

Ale przy takiej wizycie w szkółce zawsze coś fajnego zobaczę, więc sobie mówię przemyśle wpierw gdzie to będzie pasować w razie czego mogę wrócić i kupić.

No i mam upatrzonych parę roślinek
Marta7 22:02, 11 cze 2013

Agatko jesteś bardzo rozważna,a ja niestety nieuleczalnie romantyczna
Możesz mi zdradzić co sobie upatrzyłaś?
Hogata 22:26, 11 cze 2013

Bardzo ładne choiny kanadyjskie na żywopłot maja, ale są tylko 2 szt. Pani nawet się pytała, czy Maje w ogrodzie oglądam, bo było podobno o żywopłotach z choiny
Kulki tujowe ma upatrzone przede wszystkim, ale muszę poczekać do września z zakupem.

Na byliny nigdy nie mam czasu dokładnie popatrzeć, bo przeważnie wpadam lecę rzucić okiem na roślinki i mówię co potrzebuje i szybko uciekam do domu. Brak czasu jak zwykle.

Ale możemy się kiedyś umówić w szkółce, fajnie by było się spotkać
Marta7 17:34, 12 cze 2013

Agadko bardzo lubię choiny kanadyjskie,któraś z naszych koleżanek na ogrodowisku też kupowała choiny kanadyjskie na żywopłot.
Ja do szkółki jeżdżę bez planu na konkretny zakup-jadę żeby zrobić sobie przyjemność-lubię spacerować między bylinami i patrzeć jak które kwitną-zawsze coś dla siebie znajdę wiem że to zbieractwo ale wogóle nie jestem nastawiona na leczenie tej przypadłości
A spotkanko mile widziane
Rench 09:18, 13 cze 2013

Hej Wpadłam z poranna kawą
Odnośnie szkółki to i ja zaczęłam tam sobie podjeżdżać Z listą i bez zawsze coś wytaszczę .
Bylinki fakt,mają tanie.
Katalpę o takich wielkich lisciach miałam kiedyś,bardzo szybko rosła,ale właśnie te liściska spowodowały,że się rozłamała przez środek po jakiejś burzy gwałtownej i mimo że rosła u mnie kilka lat,nigdy nie kwitła.

Hogata 23:06, 13 cze 2013

Marta7 napisał(a)
Agadko bardzo lubię choiny kanadyjskie,któraś z naszych koleżanek na ogrodowisku też kupowała choiny kanadyjskie na żywopłot.
Ja do szkółki jeżdżę bez planu na konkretny zakup-jadę żeby zrobić sobie przyjemność-lubię spacerować między bylinami i patrzeć jak które kwitną-zawsze coś dla siebie znajdę wiem że to zbieractwo ale wogóle nie jestem nastawiona na leczenie tej przypadłości
A spotkanko mile widziane

No właśnie zauważyłam, że jesteś bardzo zorientowana w bylinach tej szkółki. Ja to zawsze tylko koło nich przechodziłam i rzut okiem i tyle... A ty karmnik wypatrzyłaś i dzwonki o których pisałaś u Reni.
Babce w szkółce nawet nic nie mówię, że się dowiedziałam o roślinkach z interneta .
Hogata 23:10, 13 cze 2013

Rench napisał(a)
Hej Wpadłam z poranna kawą
Odnośnie szkółki to i ja zaczęłam tam sobie podjeżdżać Z listą i bez zawsze coś wytaszczę .
Bylinki fakt,mają tanie.
Katalpę o takich wielkich lisciach miałam kiedyś,bardzo szybko rosła,ale właśnie te liściska spowodowały,że się rozłamała przez środek po jakiejś burzy gwałtownej i mimo że rosła u mnie kilka lat,nigdy nie kwitła.

Miło, że wpadłaś na kawkę
Moja katalpa dopiero drugi rok u mnie. Malutka jeszcze jest, a marzą mi się strąki jak u Ani asc.
Hogata 12:25, 16 cze 2013

Kwitną róże. W tym roku wyjątkowo je pilnowałam i dostały dwa opryski na mszycę i raz na grzyba. Od razu lepiej wyglądają i pięknie kwitną.

Pszczółka tez się różyczki podobają