Trzmieliny na pniu zostawisz w gruncie na zimę? Myślisz, że przezimują?
Kupiłam dwie i wsadziłam do donic z myślą o tym, że na zimę gdzieś je schowam. Mam złe doświadczenia w tym względzie
Agatko z bzem jestem na tak i polecam Eve jak i Plumosa Aurea.
Zobacz sobie jeszcze na brzozę w odmianie trost's dwarf i kruszynę asplenifolie.
Zdjęcia u mnie wkrótce. Myślę, że mogą pasować do nowego założenia.
Pozdrawiam
Justyna dzięki za podpowiedzi, nawet nie wiedziała, że tyle jest drzewek podobnych do klonów palmowych.
Bardzo chciałam bordowy klon palmowy, ale miejsce w którym chciałam go posadzić jest mokre, a zwłaszcza teraz jak ciągle pada. Jest tam spadek terenu i cała woda tam spływa. Chyba dla klonu może być za mokro .
Nie wiem czy to dobry pomysł, ale chciałabym posadzić bez Eve i prowadzić jak drzewko, a za nim Plumosa Aurea dla kontrastu.
Zdjęcie w ulewie koło kamieni klon czerwony, albo coś innego wysypane żwirkiem, a a z tyłu trochę w prawo bez koralowy Plumosa Aurea.
Za taczkami układane są kamienie, miedzy nimi posadzę karmnik ościsty.
Kupiłam karmnik ościsty. Kamyki układane były w największy deszcz wiec co nieco trzeba poprawić.
Karmnik posadzony, dojdzie jeszcze do niego macierzanka. Teraz niech się rozrasta, bo trochę goło wygląda
Platan tez dostał kamyki.
Jeszcze trzeba je wymyć, bo też całe w błocie.
Trawnik katastrofa, ale na razie taki musi zostać, możne na drugi rok uda mi się zając trawką (mam nadzieję ).