Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy.

hanka_andrus 23:29, 04 cze 2013

Zuziu, bez stresu, ja nie szefowa ,tylko koleżanka ogródkowa! Oglądając fotki z Twego królestwa widzę że nie masz powodów do stresu. Wszystko zadbane, wymuskane, kwietniki porobione,kompozycje cudowne! Gdybyś do mnie wparowała, to ja dopiero miałabym stres!
Dziś ledwie swój trawniczek skosiłam i za chwasty się wzięłam. Ale jeszcze tego zielicha jest!
A na jutro mam plan pryskać pomidory antygrzybowo.I przeciw mszycom na różach, i dokarmianie róż, i obrywanie przekwitłych Rh,Niby niewiele, ale marudna robota.

Miłego dnia jutro!
hanka_andrus 23:30, 04 cze 2013

W nocy ma być u mnie zaledwie +9.
zuza12 08:43, 05 cze 2013

Robertop napisał(a)
Życzę miłego spotkania w niedzielę.

Pochwalimy sie jak było i oczywiście relacja foto tez będzie.
zuza12 08:47, 05 cze 2013

hanka_andrus napisał(a)
Zuziu, bez stresu, ja nie szefowa ,tylko koleżanka ogródkowa! Oglądając fotki z Twego królestwa widzę że nie masz powodów do stresu. Wszystko zadbane, wymuskane, kwietniki porobione,kompozycje cudowne! Gdybyś do mnie wparowała, to ja dopiero miałabym stres!
Dziś ledwie swój trawniczek skosiłam i za chwasty się wzięłam. Ale jeszcze tego zielicha jest!
A na jutro mam plan pryskać pomidory antygrzybowo.I przeciw mszycom na różach, i dokarmianie róż, i obrywanie przekwitłych Rh,Niby niewiele, ale marudna robota.

Miłego dnia jutro!

Haniu tej ogródkowej pracy to nigdy nie brakuje. U mnie pomidory też jeszcze nie pryskane. Ciagle padało i nie było sensu pryskać. Dzisiaj od rana piękne słońce, więc zaraz po rehabilitacji na gimnastykę do ogródka.
Pozdrawiam
Milka 10:42, 05 cze 2013

Zuzia, powiem za Hanią, ogród naprawdę wymuskany i cały zwierzyniec się w nim kokosi
fajnie, że masz słońce, liczę na nie u siebie, musi być i basta
nie wiem, jakie spotkanie, ale niech będzie udane
eliza3 12:59, 05 cze 2013

Pięknie Ci wszystko kwitnie i wypatrzyłam że juka ma już pąk... lecę zobaczyć swoje...
U mnie pada prawie bez przerwy od poniedziałku... nie chce się wyjść na ogród.
Będę zaglądać, aby obejrzeć fotki ze spotkania Będzie jak zwykle fajnie, bo my ogrodomaniacy to fajni jesteśmy i lubimy się spotykać
zuza12 15:06, 05 cze 2013

irena_milek napisał(a)
Zuzia, powiem za Hanią, ogród naprawdę wymuskany i cały zwierzyniec się w nim kokosi
fajnie, że masz słońce, liczę na nie u siebie, musi być i basta
nie wiem, jakie spotkanie, ale niech będzie udane

Dziewczyny, na wymuskany to on na zdjęciach wyglada, bo pokazuję to co mozna pokazać. Irenko, jedziemy w niedziele do Dawida. Będziemy sie uczyły decupagu (nie wiem czy dobrze napisałam ale nie chce mi sie szukać jak to się pisze).
Słońce Ci wysyłam poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru, aby nikt nie przechwycił po drodze.
Pozdrawiam
zuza12 15:08, 05 cze 2013

eliza3 napisał(a)
Pięknie Ci wszystko kwitnie i wypatrzyłam że juka ma już pąk... lecę zobaczyć swoje...
U mnie pada prawie bez przerwy od poniedziałku... nie chce się wyjść na ogród.
Będę zaglądać, aby obejrzeć fotki ze spotkania Będzie jak zwykle fajnie, bo my ogrodomaniacy to fajni jesteśmy i lubimy się spotykać

W tym roku Elu zakwitną te juki, które nie kwitły wczesniej. Te kwitnące w zeszłym roku sa w słabej formie. Wypuszczają młode przyrosty ale cały stary środek ginie. Nie wiem czy to normalne, czy cos im dolega.
zuza12 21:46, 05 cze 2013

Mały spacer po ogrodzie i nie mogłam się oprzeć urokowi piwonii. A jak pachną.

I pierwsza róża w tym roku

ka1sia 21:52, 05 cze 2013

Zrobiłam sobie bardzo przyjemny spacerek Zapach piwonii nawet poczułam
Miłego spotkania Wam życzę