Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z platanem. 09:46, 30 kwi 2013

Do góry
Filip!
Ale klony mamy na tym samym etapie - też mi kwitnie Chyba wiosna u mnie zaczyna doganiać Twoją

Bajszowe klimaty 09:46, 30 kwi 2013

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:42, 30 kwi 2013

Do góry
Irenko!
Cud - miód Miło popatrzeć , ile tego wszystkiego u Ciebie.Super ogród: masa kwiatów, doniczek i wiele drobiazgów w wielu miejscach. Suuuper

Pozdrawiam wiosennie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:41, 30 kwi 2013

Do góry
i dzisiejsza magnolia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:40, 30 kwi 2013

Do góry
kocham takie widoki maj to mój najbardziej ulubiony miesiąc. Uwielbiam jak wszystko budzi się do życia, te piękne zieloniutkie listeczki, tą świeżość. KOCHAM i co roku się rozpływam Pomijam fakt, że trzech moich synów urodziło się w piierwszej dekadzie maja...
Bajszowe klimaty 09:39, 30 kwi 2013

Do góry
Witam po długiej przerwie i dzielę się wiosną ze wszystkimi miłymi duszyczkami.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:34, 30 kwi 2013

Do góry
KU PRZESTRODZĘ wklejam zdjęcia moich ubieglorocznych czosnków
tak wyglądały

miały pozasychane końcóki, wyczytałam, że te zaschniete liście się przycina więc obciełam...

dzisiaj już wiem że tak się nie robi bo człowiek całe życie się uczy i głupi umiera...
ZATEM nie ciąć!!! szukałam zdjęć czosnkó od Szmita w ogrodzie, ale nie moge znaleźć, ale powiem tylko, że nie były ruszane
Nasz przydomowy ogródek 09:28, 30 kwi 2013

Do góry
Tulipany teraz rządzą.

W kamiennym kręgu od początku 09:24, 30 kwi 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu, piękna wiosna u Ciebie
Tulipany zachwycające
Pozdrawiam
Nasz przydomowy ogródek 09:16, 30 kwi 2013

Do góry
Zdaję raport z działalności wiosno-lata u nas na dzień dzisiejszy.

Rh pomalutku bierą się za kwitnienie.

Magnolia kwitnie.

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:15, 30 kwi 2013

Do góry
Diana napisał(a)
Moja trawka odżyła już pięknie ... chyba już czas na pierwsze koszenie.

pozdrawiam i miłego dnia życzę

Cudny trawnik , taras ... o domu nie wspomnę pozdrawiam serdecznie M
Jurajski Ogród 09:11, 30 kwi 2013

Do góry
Agnieszko!
Masz szczęście mieszkać w przepięknym miejscu, a Twój ogród stanowi niezwykłą ozdobę w tym, i tak ładnym ,środowisku. Te kamienne murki pięknie komponują z otoczeniem. Czekam na rozkwit lawendy

Pomysł na rabatę przed domem 09:08, 30 kwi 2013

Do góry
Cześć! Chciałabym prosic o pomoc w doborze roślin na moja rabate poniewaz nie mam pojecia jak sie za to zabrać. Mam przed domem od razu przy ścianie z oknami kawałek miejsca w kształcie prostokąta jest on na małym podwyższeniu (załączam zdjecia jak to wyglada) i chciałabym tam coś posadzic chodzi mi bardziej o jakieś niskie krzewy (zeby nie zasłaniały okien) i jakieś byliny poniewaz tymi roslinami nie trzeba sie duzo zajmowac i to mi pasuje bo nie mam nigdy na to czasu. Wszystko co tam sie znajduje moge wyrzucic no chyba ze w czyjeś wizji to akurat moze tam zostać. Chociaz zależałoby mi na zostawieniu tego bzu co tam rośnie z boku. nie mam pojecia jaka tam jest gleba, stanowisko to jest do południa i troche po południu słoneczne a potem jest tam taki półcień. Stanowisko to jest osłoniete od wiatru. Zalezy mi aby ten ogródek wygladał ładnie o kazdej porze roku zeby nawet zima chociaz cos było tam zielone.nie wiem co jeszcze mam tu podać, ale z góry bardzo dziekuje za pomoc
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera 'Pissardi' 09:02, 30 kwi 2013

Do góry
Nurtuje mnie pytanie dlaczego moje pissardi nie kwitną obficie. Rosną w dobrej ziemi, są nawadniane, rosną na wystawie słonecznej a kwitną słabiej niż takie miejskie pozostawione samie sobie.
Czy aby zwiekszyć kwitnienie wiśni naleźy je ciąć po kwitnieniu czy raczej pozostawić swobodnie i np korygować co kilka lat pokrój. Wiśnie mam szczepione na pniu, posadzone po dwie blisko siebie, docelowo mają stworzyć wielkie kuliste korony osłaniające nas od wiatru.

Tej wiosny podsypałam je dolomitem , bo pdobno lubą zasadowe podłoże a ja mam glebę o kwaśnym odczynie i na dodatek bardzo podmokłą wiosną.

W fazie największego kwitnienia... I tak juź lepiej niż w ubiegłym roku...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:02, 30 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Miały być zdjęcia z ogrodu, ale padam, bo na nogach od 6 jestem.... Późnym rankiem byłem w Hurtowni kwiatowej w Bielsku - bardziej z ciekawości, ale kilka rzeczy kupiłem - skrzydłokwiat na wymianę do salonu

Gigantyczną latarnię do salonu - jedynie ten czarny element przemaluję na biało lub brązowo - i będzie mi już całkowicie konweniować

I kfffiatki na kolejny wianek - są przemiłe w dotyku

Super zakupy Sebek, latarnia przecudnej urody
pozdrawiam
Ogród - Azyl Amatora 08:53, 30 kwi 2013

Do góry
Robertop napisał(a)
Jeden z moich najbardziej ulubionych krzewów, który jest dekoracyjny przez cały rok.
Przebarwiające się jesienią liście na różne odcienie koloru czerwonego
Korkowate pędy (najlepiej widoczne zimą)
Ciekawe owoce na szypułkach (latem)
Jeszcze jedno zdjęcie z dzisiaj:

Witaj Robercie, piękne zdjęcia wiosenne pokazujesz.
To trzmielina oskrzydlona, moje marzenie, ale brakuje już miejsca w ogrodzie.
Pozdrawiam
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 08:49, 30 kwi 2013

Do góry
A oto cudnej urody - krzesełka sztuk 4

No i teraz muszę zakasać rękawy i do boju!!!! a jest z czym walczyć!
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 08:47, 30 kwi 2013

Do góry
No to teraz UWAGA pokazuje moje krzesła PRZED bo na zdjęcia po trzeba będzie trochę poczekać
Jegomość fotel

Tutaj z parą

a tu w trakcie czyszczenia

Prawda że wyglądają uroczo
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:32, 30 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)

Też tulam ....... kolorki specjalnie dla Ciebie Pod twoimi kamyczkami

Dzięki Aniu
Oglądam tekst obrazkowy i zabieram dla siebie trochę tej energii ze zdjęć i działań.
Pozdrowienia również dla męża i syna
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:29, 30 kwi 2013

Do góry
admete napisał(a)
I moje dzisiejsze maleństwa....przy większości Waszych wspaniałych nasadzeń w juz dojrzałych ogrodach mogą wywoływać uśmiech na twarzy - a we mnie ogromną radość bo widze jakiś kolorek z okien kuchni

Za tą donicę chcę się wziąć w pierwszej kolejności..........

Z 3 Iglaki, żurawki............ na razie kombinuję w głowie

Ta donica jest praktycznie cały dzień w cieniu więc mam ograniczone pole do popisu

W rogu pod okienkiem 3 stojące donice różnych wielkości..................

Poczytałam pooglądałam
Admete, róże kupowałaś w tym centrum koło cedzyny???? jakie to odmiany??? ładnie wyglądają, może się skuszę na jedną

Widzę że roboty odwodnieniowe trwają, no ii dobrze, bo takie bajoro co rok niszczyło by twoja ciężką ogrodową pracę, niestety w naszych rejonach gliniasta ziemia często jest powodem takich właśnie sytuacji, ja też zabierałam rośliny od babci, bo stały dosłownie w bajorku po roztopach, zresztą do tej pory jest tam dość grzązko.

Do tej donicyprzed okno mnie pasowały by z 3 kulki bukszpnowe podsadzone hostami fire and ice, zestaw idealny na miejsce w cieniu.

Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies