Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bylinowa łąka 18:53, 23 maj 2022

Do góry
I na koniec ogólne widoczki. Z dołu do góry.

Ze ścieżki w dół. Smotrawy co roku piękne.

Widok z jagodnika na łąkę.

Za drzewami, które na zdjęciu wyżej są na wprost.

Koniec.

Nasz przydomowy ogródek 18:44, 23 maj 2022

Do góry
Haniu dzięki i wielkich urodzajów życzę. Za chwilę będziemy podziwiać róże i tak w koło Macieju.

Jolu i tak zrobiłem. W tamtym roku opryski niewiele dały a w tym dokończyły dzieła.

Bylinowa łąka 18:43, 23 maj 2022

Do góry
Kalina Wanatabe Ma taki dziwny pokrój, ale kwiaty pojawiają się przez cały sezon.

Kalina Kilimandżaro. Ma mieć pionowy pokrój, ale sarny mi obgryzły ją troszkę i na razie tak wygląda. Kolor kwiatów taki zielonkawy i nabieram wątpliwości czy to faktycznie ta kalina.

I na końcu moim zdaniem najładniejsza. Kalina Cascade. Malutka, a już obsypana kwiatami w kolorze czystej bieli.

Ogród do odnowy 18:41, 23 maj 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Goś, możesz nazwać te piękności?
I jeszcze tą różyczkę co dalej wrzuciłaś.
Co do pierwiosnków to ja chętnie, przy jakiejś okazji te biało zółte Dziękuję za propozycje.
Ogrodowe wariacje 18:38, 23 maj 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)

Nie mam jeszcze rozchodników, więc nie doradzę, ale to zdjęcie mnie urzekło. Co za piękny czas
Widzę, że cis ma powgryzane listki, co świadczy o obecności opuchlaków, wyjmij z doniczki i zobacz stan korzenia, może to nie jest problem grzybowy. Z grabem nie pomogę, u mnie są jakieś drobne dziurki na każdym drzewku, ale dopóki całość jest ok, to nic z tym nie robię. Czekam na efekt nowej rabaty z rozchodnikami

Bawarka 18:36, 23 maj 2022

Do góry
Sprawdzialam wczoraj rowniez w innym miejscu, w ogrodzie pokazowym przy sklepie ogrodniczym.
Lubie to miejsce, jest dla mnie odpoczynkiem, spokojem, inspiracja. Kilkakrotnie go juz pokazywalam.

I w tych pojemnikach, nie znalazlam ani jednej larwy komara.

Czy komary nie lubia rdzy?
Bylinowa łąka 18:25, 23 maj 2022

Do góry
Oczyszczalnia już bez wody na wierzchu, ale żwir wilgotny. Strefa bagienna buja w górę.

Rośliny wodne w doniczkach zostały bez wody. Musiałam szybko z wszelkich dostępnych pojemników mini oczka robić. Ciekawe jak często trzeba do takiego oczka wody dolewać. Na razie wiaderka wystarczą, ale potem chyba kastry kupię.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:19, 23 maj 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Mogłaby… miała być Może kiedyś będzie

Cud miód malina
A hortensje piekne. Takich nie widziałam . Mam jedną z podobnym kwiatostanem to Magical Sweet Summer .

Ps kupiłaś chociaz krzaka?
Bylinowa łąka 18:17, 23 maj 2022

Do góry

Pierwsza firletka poszarpana.

Powojnik montana. On jest taki jasnoróżowy. Koniecznie muszę mu jakąś podporę zamontować, żeby wspiął się na drzewo. Bez ograniczeń.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:16, 23 maj 2022

Do góry

Dwa nasionka dałam Abiko, może się u Niej uda gdyby u mnie nie poszło.
U mnie dwa pływają reszta na dnie. Trzymajcie kciuki

Mam nadzieje i bede trzymac kciuki A Abiko uprasza sie o fotki pogladowe
Bylinowa łąka 18:11, 23 maj 2022

Do góry
Rozkwitły iryski - lubię niebieski

Kolejne w pąkach, tym razem syberyjskie.

I wariacje orlikowe - początek

Bylinowa łąka 18:08, 23 maj 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Gosia, jak pięknie i dziko

niektóre rejony ręką nietknięte. Może za jakieś 20 lat...
sylwia_slomczewska napisał(a)
No nic, pewnie się jeszcze spotkamy w sezonie
Ja posadziłam wszystko na drugi dzień i też się martwię, bo już ziemia mocno sucha, a w łące nie jestem w stanie odszukać wszystkiego co wsadziłam żeby podlać...Liczę na descz bo juz mi cały czas dla ogrodu schodzi na podlewaniu. Dopiero dzisiaj zaczęłam kosić wrzosy, a pasowało by przycinanie kończyć i plewienie też

Ja tak podlewałam w piątek, sobotę i niedzielę. Plus jes taki, że większość co klapnięte podniosło się jednak. Zobaczymy co będzie za tydzień. U mnie w sobotę pokropiło tylko z 20 minut i tyle. A twardo tak, że przed plewieniem musiałam najpierw podlać. I kto to widział, żeby chwasty podlewać.
Roocika napisał(a)
Gosiu, zaglądam i macham. Piękne miejsce na ziemi tam znalazłaś.

Asia może trochę nieświadomie. Jak kupowaliśmy działkę to nie w głowie mi było ogrodniczkowanie. Pewnie jak bym patrzyła pod tym kątem, to szukałabym czegoś innego. A tak to wyzwanie goni wyzwanie. Przynajmniej się nie nudzę.
antracyt napisał(a)

Ale ładnie się razem komponują i widać, że warunki bardzo im przypadły do gustu

Fajny zakątek cienisty się tam tworzy. Muszę przesadzić jednego długosza i rodgersję tarczolistną, bo za blisko siebie posadziłam. Ale dopiero jak przygotuję ziemię pod kolejny fragment.
Magleska napisał(a)
Gosiu fajnie u Ciebie zaglądam zawsze

Madzia u Ciebie również. I też zaglądam.
Alija napisał(a)

Piękna majowa zieleń i te niebieskości, pięknie.

Wiosną u mnie nie ma szału kolorów. Ale też w wakacje najwięcej czasu spędzam na działce. Niebieskości bardzo lubię. Muszę sobie tej brunery porozmnażać jeszcze.
Waclaw napisał(a)
U mnie niezapominajki już przekwitają. U Ciebie jeszcze kwitną w pełni. Ziemię masz bardziej zwięzłą to i wilgoć trzyma

Wacku głębiej w ziemi jeszcze wilgoć jest, ale na wierzchu skorupa twarda jak kamień. Podlewałam po kawałeczku, żeby coś wyplewić w sobotę. U ciebie na rabatkach kolorowo, pięknie. Pewnie teraz musisz bardzo działki pilnować z podlewaniem. Warzywka są wymagające.
Bee napisał(a)

Ależ się wszystko pięknie zieleni

Zielono i pachnąco. Bez pachnie upojnie. Koniecznie jeszcze gdzieś muszę kilka sztuk posadzić.

Na zdjęcie załapało się pudło po zamówieniu zimowym, zwiało go sprzed domku. Trochę trawek, żeby wypróbować jak u mnie będą rosły.

No to skoro już się pochwaliłam, to zdjęcia po posadzeniu.
Sesleria jesienna

Sesleria Greenlee

Parzydło Horatio i trzcinnkiki brachytrycha. Dwa trzcinniki rosną w cieniu, dwa w słońcu.

Jeszcze kupiłam sporobolus, ale mikro sadzonki i dwie molinie, które podobno mają być niższe. Molinia maculata zielona z cieniutkimi białymi paseczkami wzdłuż liści, ładna sadzonka - podzieliłam od razu na dwie, a druga Poul Petersen niedawno przesadzona do większej doniczki niestety. A podobno pięknie się przebarwia jesienią.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:06, 23 maj 2022

Do góry
Mogłaby… miała być Może kiedyś będzie

Ptasi gaj 17:48, 23 maj 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Lidka oczywiście, że piękna. Mówią, że sinieje to nieprawda. Długo kwitnie można się nią nacieszyć.
Polecam bardzo również Madame Amisette nie zawiedziesz się.

Ela, a moje Novalis są bardziej w niebieski, choć nie nazwałabym tego koloru sinym. To zdjęcie w popołudniowym słońcu. Twoja jest taka różowa. Porównaj
Tyle, że ona bardzo wrażliwa jest na deszcz. Jak ją poleje, to szybko brzydnie.
U mnie kwitnie cały sezon od połowy czerwca do końca września
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 17:30, 23 maj 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Piękne wszystkie! U mnie na razie tylko łubin sobie siedzi jeden w ziemi może we wtorek i środę mi się coś uda zrobić

Biały łubin to moje marzenie, niech no tylko dorwę takiego w szkółce W ogóle to cała ta rabata mogłaby być w bieli
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:15, 23 maj 2022

Do góry

Tutaj mi najsłabiej zakwitły czosnki...kilka niedobitków zostało

Kwitną mi 2 sadzonki kuklików. Fajne są muszę je podzielić
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:07, 23 maj 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Zakwitły kolejne czosnki...
Białe bardzo lubię, muszę dokupić na drugą hortensjową

Nic nie widzę tylko ten dywan…
Japoński ogród Reni i Matiego 16:53, 23 maj 2022

Do góry
Nabyłam dwie cebulki czerwonych tulipanów prosto od królowej Elżbiety. Wszystko wyrywają i przekazują na kompost. Buckingham Palace
Ogród do odnowy 16:48, 23 maj 2022

Do góry
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:48, 23 maj 2022

Do góry
Zakwitły kolejne czosnki...
Białe bardzo lubię, muszę dokupić na drugą hortensjową

Pod Śś zakwitło kilka Purple sensation, muszę tu ich dosadzić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies