Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały raj na ziemi :) 15:45, 28 kwi 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
mój M wkopuje krawężniki ! wg mnie lepiej

lawenda czeka na taras i donicę, a ja czekam aż róże zakwitną

specjalnie dla Boćka futro łażące za mną cały poranek.... i fotka dla równowagi kompozycji

MIŁEGO PRACOWITEGO DNIA OGRODOMANACY!!!! ja też biorę się już za pracę, bo ogród wzywa....

Pięknie aż napatrzeć sie nie można pozdrawiam M
Ogród w budowie - nieustającej 15:41, 28 kwi 2013

Do góry
Drogie i drodzy, czy uwierzycie że nie miałam czasu zrobić zdjęć? A w tym czasie zakwitły i przekwitły żółte narcyze, było lato z upałami, drzewa i krzewy wypuszczają różne kwiatki i listki i ja w tym wszystkim byłam i nie nadążałam z pieleniem, czyszczeniem, przesadzaniem. Dalej jestem spóźniona, w dodatku p. Basia znalazła pracę na etacie i nie mam nikogo do pomocy. A mój mąż dostał łokieć tenisisty, więc kosi lewą ręką, mył szklarnię lewą ręką i robi wszystko co można robić lewą ręką. Wobec powyższego nasz syn pomaga w tym roku jeszcze bardziej, ale to chyba nie jest to, co siedemnastoletnie tygrysy lubią robić najbardziej.
Lato skończyło się z dzisiejszym porankiem, wypełniłam PIT-y i poweselałam, bo dopłacam państwu mniej niż zwykle, chłopaki pojechały na tenisa (mąż w charakterze widza ze swoim łokciem), w piekarniku siedzi sernik kremowy z ogrodowiskowego przepisu, a ponieważ druga część pieczenia trwa aż 70 minut, wyszłam na tę zimnicę po mokrym zrobić zdjęcia.

Pojawiły się u mnie nowości: dwa nowe oczary, tulipanowiec, klon pensylwański, trzymieliny, które jesienią mają te śliczne jaskrawe owocki i przede wszystkim angielskie kaliny - Ann Russel i kalina martensii. Od razu z kwiatami, które zabójczo pachną i wyglądają. Dzidko i Jasiu, bardzo dziękuję za zachętę, warto. Posadziłam te kaliny na mojej "ścianie lasu" i na tle tej zieleni te krzaczki już są ładne, a ja już widzę jak będzie kiedy osiągną wielkość docelową ponad 3 m.
No więc kalinka, kalinka, kalinka maja

A to już kalina mariesii, jeszcze w pąkach:

"Ściana lasu" z kalinami,

Kwitną mi mangolie, to jest Rustica Rubra:

A to kwiat poczciwej Susan, jest ich mnóstwo:

Mój mały raj na ziemi :) 15:41, 28 kwi 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
przy schodach kompozycja b/z, tylko doszły bratki,

Anula oglądam Twoje ostatnie fotki non stop ... pięknie masz , strasznie mi się podoba !!! i ta kompozycja "b/z, tylko doszły bratki" wywróciła mi mój pomysł na donice przed wejściem... oszaleje z tymi moimi zachciewajkami ... i brak zdecydowania ostatnio mnie dopadł .... ale za to u Ciebie mogę oczy nacieszyć
Ogród w lesie 15:40, 28 kwi 2013

Do góry
Przeczytałam w wątku Ewy, że jesteś tropicielem krzyży pokutnych.
Może zainteresuje cię i ten z OB w Bujakowie na Górnym Śląsku.

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:34, 28 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Anka przybiegłam z pasem na narzekanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja się zawsze Twoim ogrodem zawchwycam a Ty marudzisz!!! Ja mam 900 m2 aTy ile? Gdybym miała taki wielki ogród jak Ty miałabym zupełnie inny. A Twój jest różnorodny i piękny!!!

I proszę odmeldować co takiego ślicznego niebieskiego na skalniaku kwitnie bo mi czegoś takiego przy tarasie brakuje!!!!!!

I siem zdenerowałam na Ciebie i mam focha!!!! I jeszcze proszę o systematyczne zdjęcia tej magnoli Henry bo jej nie znam. Dumam gdzie by ją posadzić!!!!

I może wreszcie będę wiedziała czy ma susan czy betty. Obie są podobno nigry... Ja już nie wiem, jedno wiem, że kupowałm nigre, która najpóźniej zakwita...

nie bij.....tłumacz......bezstresowo teraz się chowamy .ha, ha ,ha
niebieski to żagwin, na skalniak typowy, dopiero zaczyna kwitnąć.. potem widać tylko niebieskie..albo odcienie lila.... ,albo mam różne odmiany, albo tak sama z siebie się mieni odcieniem..

Ogród do kwadratu 15:32, 28 kwi 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Deszczowo u nas... ale cieszę się z deszczu

śliczna pierwszy raz taką widzę Aga ławeczka i miejsce na ognicho pierwsza klasa ...zresztą cała reszta też miodzio
Sangwinaria kanadyjska (Sanguinaria canadensis) 15:29, 28 kwi 2013

Do góry
Sangwinaria kanadyjska Multiplex.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:27, 28 kwi 2013

Do góry
trochę ładu wkroczyło na rabaty ... jeszcze bez kształtu ale niebawem wszystko nabierze linii i kształtu w kubik ...

lawenda na dole ma za mokro ... razem z różą the fairy pójdzie do przedogródka a tu będzie zielnik ...

ruszył klematis ... horti (tam gdzie ta tabliczka biała nie widać dobrze ale ma pół metra i dużo pąków) ... miskant też puszcza ... a niezapominajkowe kulki same się zjawiły ...

rabata będzie w kubik i trawnik się prosi ... plan na maj

ten kwadrat to rusztowanie zeszłorocznej tojeści orszelinowatej ... nie rusza ale wokół pełno takich różowych pąków wyłażących z ziemi ... czyżby samosiejki ... ??? detale obfocę jak wyjdę na dwór ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:25, 28 kwi 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Aniu, u mnie leje, ciesze sie z tego deszczu, ale z temperatury juz nie. Jest zimno +7, chociaz dobrze, ze plus.
Szcun dla stipy, moje tradycyjnie kaput. Nie krzycz na bergenie, lepiej dobrym slowem, ale skoro sie poprawily to moze dobrze podzialalo

Anus, milego dnia

Pozazdrościli ciepełka i mam deszcz co chwila i chłodniej.... tylko 17 stopni
Zakwitł amarylis w domu...

Ogród Magdalenka 15:15, 28 kwi 2013

Do góry
Planuję skarpetę pod wisienką .

A tu muszę stoczyć bój z opuchlakami , bo siedzą w ziemi ... w tym miejscu planuję posadzić kule z tatarakiem w roli głównej

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:12, 28 kwi 2013

Do góry
dzisiejsza
Ogród Magdalenka 15:08, 28 kwi 2013

Do góry
Bardzo się cieszę , że clematis przeżył ...zostawiłam go bez okrycia , doniczka stała pod domem ... i tu taka niespodzianka jak dobrze, że nie sprzątnęłam go za szybko

Ogród Magdalenka 15:06, 28 kwi 2013

Do góry
Na stoliku rządzą bratki
Ogród Magdalenka 15:04, 28 kwi 2013

Do góry
Magnolia kwitnie

Leżak zostanie na tarasie .... lepiej mi się z niego korzysta jak jest bliżej domu .... u mnie jest jak na kempingu , wszędzie sąsiedzi ... zanim thuje urosną to trochę potrwa ...

To właśnie tu 15:02, 28 kwi 2013

Do góry
Cóż ta pogoda wyprawia. Jeszcze nie nacieszyłam się kwitnącą kaliną x bodnantense i dereniem jadalnym

a już cieszą rozkwitłe czereśnie

i wiosenne byliny.
Poniżej sangwinaria kanadyjska Multiplex.

ogrodoweimpresjejolki 15:00, 28 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Na działeczce sie dzieje Masz już kolorowo......
Sklanica tak ładnie Ci rośnie, a moja kaprysi

Skalnica też zadomowiła się u mnie na dobre Można powiedzieć nawet, że się panoszy Ale chyba tą jej cechę wykorzystam niebawem.
M. na moją prośbę robi mi ścieżkę obok warzywniaka ze starych płytek chodnikowych (na działce szkoda kasy na granity, i inne drogie materiały). Po podlaniu warzywniaka zawsze jest na glinie ślisko. Ponieważ płytki nie wyglądają najlepiej, to przerwy miedzi nimi wypełnię skalnicą. Nawet jak przekwitnie fajne ma zielone poduchy

Tak to wygląda w trakcie ...

Ogród Magdalenka 14:56, 28 kwi 2013

Do góry
Uwielbiam Was dziękuję za wszystkie słowa otuchy
Wczoraj mocno popadało , dzisiaj zimno , ale już bez deszczu Dla Was mój ciemiernik , bardzo mi się podobają i z donic muszą powędrować do gruntu , szukam dla nich miejsca ....

ogrodoweimpresjejolki 14:55, 28 kwi 2013

Do góry
jotka napisał(a)

jedyna cesarska korona kwitnie
a moje korony wyemigrowały z mojego ogrodu, a nowe cebule są tak drogie...z przyjemnością popatrzę u innych
Właśnie wyszło słoneczko, ale bardzo zimn o, w nocy był deszczyk i dobrze, bo potrzebny
pozdrawiam Jolu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies