Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Milka 13:30, 15 cze 2013

Łął, zaraz stworzysz kolekcję!
popcorn 15:29, 15 cze 2013

Irenko to 3cia wreszcie szczelna pozdrawiam!!
Urszulla 21:08, 15 cze 2013

Karola wielkie gratulacje

A konewek zazdroszczę, też o takich marzę do warzywniaka
popcorn 22:00, 15 cze 2013

Ula dzięki! piękna róża, Twoja?
Konewki po 10-15 zł/sztuka, jeszcze na kilka znajdę miejsce - zwłaszcza duże i szczelne, żeby w nich woda się grzała pod ogórki i pomidory...

Spryskałam róże i żywopłot mospilanem (znowu), rugosa zjadana przez jakieś chrząszcze i trochę mszyc się pojawiło. Bób też spryskałam, część górnych części łodyżek czarna od robactwa, fuj. Przed pryskaniem zebrałam sałatę i truskawki, nawet wpół dojrzałe - bo jakieś 3-4 dni lepiej tego nie jeść

Podlałam też wszystkie cisy i piwonie pod brzoskwinią - to chyba nie najszczęśliwsze miejsce dla nich, bo lubią wilgoć, a tam ciągle sucho... muszę sobie jakiś piwoniowy kącik zrobić, tylko gdzie?
Brzoskwinia obsypana owocami, bardzo szkoda mi ją ciąć... ech...
22ga... godzinka podlewania, sporo! A przecież nie jest sucho...
KasiaWB 23:48, 15 cze 2013

Karola, bardzo podoba mi się zdjęcie w avatarku - w bucikach
gratuluję nowego zakupu ja mam narazie jedną, starą konewkę, znalezioną w starej komórce, która stała na naszej działce
Piwonie najlepiej posadzić tak, aby po ich przekwitnięciu rabata była nadal atrakcyjna bo choć piękne, to krótkotrwałe. Ja czasami też nad ich przyszłym miejscem rozmyślam, planuję zgromadzić je w jednym miejscu, w grupie lub szpalerze, ale szukam czegoś do towarzystwa, co będzie dobrze wyglądało z liśćmi piwonii może piwonie posadzę przed hortensjami, a przed piwoniami też musi być coś fajnego... ale jeszcze nie wiem co ))
Buziaki!
popcorn 07:53, 16 cze 2013

Hej Kasiu, dzięki! Ja kombinuję że wywalę za rok liliowce i na ich miejsce posadzę piwonie właśnie. Liliowce mam takie puste, zwykłe babcine najstarsza odmiana chyba z istniejących. Bezproblemowe, ale piwonie ładniejsze Przed nimi zostałby szpaler bergenii, jak teraz...
pozdrawiam!
popcorn 08:42, 16 cze 2013

Wieczorne fotki:

Nowa, zmarnowana piwonia:

Kolendra siewna, nie doceniłam jej rozmiarów

popcorn 08:46, 16 cze 2013

I to samo, przed chwilą

Bonica tuż tuż:

Któraś z angielek:

I kolejna:

Nowe martagony sztuk 6... maaarniutkie:

popcorn 08:48, 16 cze 2013

Mozart już niedługo:

Któraś z angielek, biała:

Eden Rose może za rok...

Czosnek Schuberta:

Nie pamiętam który to:

Graham Thomas za kilka dni:

Morwa:
greglis 09:21, 16 cze 2013

Ostróżki i czosnki i róże cudowne. Ale na Edenkę to chyba dłużej poczekasz. Ja na dwie swoje czekałem trzy sezony za to teraz...pąków nie zliczę