Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:10, 15 cze 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Piękne kwiaty i piękne zakątki pokazujesz Bogdziu, emanuje z nich taka naturalność.

Dziś w ,, Mai w ogrodzie"dyrektor Arboretum w Wojsławicach mówił ze najbardziej lubił zakątek z pokrzywami . Ja też mam pokrzywy bardzo dorodne w trzech miejscach w ogrodzie bo na nich motyle składaja jaja, a wogóle lubię ogrody które udaja naturę i choc rh nie sa polska rosliną to jeśli je potraktowac jako po prostu krzaki to mam dosc naturalistyczny ogród czyli to co lubię. Miłej niedzieli Agnieszko.
popcorn 21:56, 15 cze 2013

Bożenko, przepiękne widoki. Ten fioletowy bodziszek, to bodziszek wspaniały? Poluję na wspaniałego,a ten podobny, pamiętasz może czy to ten i gdzie kupiłaś?

piękne zdjęcia, niektóre rośliny widać dopiero jak kwitną... jakoś będąc u Ciebie nie zauważyłam większości tych które teraz pokazujesz gapa ze mnie!

A co to jest tutaj?

Mala_Mi 22:18, 15 cze 2013

Oj troszkę się uzbierało do czytania i oglądania..
Wiewiórka może i zjada jajka ptaków ale bardzo mi się podoba.. i zaraz przypominam sobie bajkę
Ja dziś ja Ula.. cały dzień walczyłam.. i efektów prawie nie ma....
Jeszcze się nie umyłam, ale stwierdziłam zerknę na forum.. cały dzień bez.... toż to niemożliwe.. lecę jeszcze zobaczyć co u mnie.. i do mycia.... bo siedzę z brudnymi pazurami.. to już jest nałóg.
Komary mnie dziś zjadły.. a resztę dzieła zniszczenia dokonały róże Ale już zakorowałm i nie bede musiała się tam czołgać..
barbara_kraj... 22:35, 15 cze 2013

Bogdziu, zapisałam
gierczusia 23:00, 15 cze 2013

Pooglądałam zwierzaki .. Wiewiórki mnie zauraoczyła ,.. Może dlatego ,że mimo bliskości lasu nie widuję u mnie żadnych wiewiórek.. Szkoda ... Za to marzę o jeżu .. Moja babcia mi opowiadała że jako mała dziewczynka miała jeża w domu .. Wydaje mi się ,że jeże są śliczne .. Ja zresztą lubię wszelkie zwierzaki a jak już się dają pomacać , to ja jestem w siódmym niebie .. Dlatego tak lubię moją awatarową jaszczurę .. Ona już wytrzymuje moje ataki chęci by ją pokilać po ogonie

Pozdrawiam Bogdziu .. Jak zwykle jest pięknie .. A co z wizytą u Danusi .. Hmm . Nie wiem .. Bardzo chciałam pojechać , ale eMa mi dziś w szpitalu zamknęli i chyba nie dam rady
Bogdzia 08:38, 16 cze 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko, przepiękne widoki. Ten fioletowy bodziszek, to bodziszek wspaniały? Poluję na wspaniałego,a ten podobny, pamiętasz może czy to ten i gdzie kupiłaś?

piękne zdjęcia, niektóre rośliny widać dopiero jak kwitną... jakoś będąc u Ciebie nie zauważyłam większości tych które teraz pokazujesz gapa ze mnie!

A co to jest tutaj?

Tak Karola to bodziszek wspaniały. Te które sa na zdjęciu dostałam od Dzidki . Długo ich szukałam i co kupiłam to się okazywalo że był inny, w końcu dostałam i jak to zwykle w życiu bywa jak juz dostałam to spotkałam i kupiłam we Florini (patrzyłam przed chwilą i mają)ale ten kupny rośnie w innym miejscu. Pięknie kwitną i jeszcze muszę dokupic.
Myslę że gapą nie jestes bo trudno zauważyc coś co akurat nie kwitnie kiedy uwagę przyciągają rośliny kwitnące.Na zdjeciu jest powojnik prosty (clematis Rekta) ale ten chyba juz w końcu Ci dałam jak ostatnio byłaś a jeśli nie to chętnie dam - napisz czy masz.Czytałam o przesyłce , cieszę sie bardzo .
Bogdzia 08:40, 16 cze 2013

asc napisał(a)
Oj troszkę się uzbierało do czytania i oglądania..
Wiewiórka może i zjada jajka ptaków ale bardzo mi się podoba.. i zaraz przypominam sobie bajkę
Ja dziś ja Ula.. cały dzień walczyłam.. i efektów prawie nie ma....
Jeszcze się nie umyłam, ale stwierdziłam zerknę na forum.. cały dzień bez.... toż to niemożliwe.. lecę jeszcze zobaczyć co u mnie.. i do mycia.... bo siedzę z brudnymi pazurami.. to już jest nałóg.
Komary mnie dziś zjadły.. a resztę dzieła zniszczenia dokonały róże Ale już zakorowałm i nie bede musiała się tam czołgać..

Zauważyłam że wczoraj nie byłaś na forum ,ja natomiast wcześnie poszłam spac .
Bogdzia 08:40, 16 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, zapisałam

Basiu dzięki i miłego dnia.
Bogdzia 08:45, 16 cze 2013

gierczusia napisał(a)
Pooglądałam zwierzaki .. Wiewiórki mnie zauraoczyła ,.. Może dlatego ,że mimo bliskości lasu nie widuję u mnie żadnych wiewiórek.. Szkoda ... Za to marzę o jeżu .. Moja babcia mi opowiadała że jako mała dziewczynka miała jeża w domu .. Wydaje mi się ,że jeże są śliczne .. Ja zresztą lubię wszelkie zwierzaki a jak już się dają pomacać , to ja jestem w siódmym niebie .. Dlatego tak lubię moją awatarową jaszczurę .. Ona już wytrzymuje moje ataki chęci by ją pokilać po ogonie

Pozdrawiam Bogdziu .. Jak zwykle jest pięknie .. A co z wizytą u Danusi .. Hmm . Nie wiem .. Bardzo chciałam pojechać , ale eMa mi dziś w szpitalu zamknęli i chyba nie dam rady

U mnie jeże sa , czasem wieczorem wychodzą na trawnik ale wolą buszowac pod krzakami. ja nie mam takich zapedów żeby dotykac dzikie zwierzeta wystarcza mi że na nie patrzę lub zrobię zdjecia, ale może masz większą potrzebę obcowania z przyroda, ale zeby jaszczurę głaskac po ogonie i zeby ona to wytrzymywała to pierwsze słyszę.Szkoda ze masz zmartwienie z eMem , moze w ciagu tygodnia jeszcze wyjdzie ze szpitala a jak nie to bedziemy czekac na nastepną okazje.Wszystkiego dobrego życze.
popcorn 10:25, 16 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Tak Karola to bodziszek wspaniały. Te które sa na zdjęciu dostałam od Dzidki . Długo ich szukałam i co kupiłam to się okazywalo że był inny, w końcu dostałam i jak to zwykle w życiu bywa jak juz dostałam to spotkałam i kupiłam we Florini (patrzyłam przed chwilą i mają)ale ten kupny rośnie w innym miejscu. Pięknie kwitną i jeszcze muszę dokupic.
Myslę że gapą nie jestes bo trudno zauważyc coś co akurat nie kwitnie kiedy uwagę przyciągają rośliny kwitnące.Na zdjeciu jest powojnik prosty (clematis Rekta) ale ten chyba juz w końcu Ci dałam jak ostatnio byłaś a jeśli nie to chętnie dam - napisz czy masz.Czytałam o przesyłce , cieszę sie bardzo .

Bożenko jak spotkasz gdzieś ten bodziszek wspaniały, daj proszę znać. Nie chcę już zamawiać przez internet, same maleńkie te rośliny przychodzą. Dostałyśmy z Anitką Martagony, ech, ze 2-3 lata zanim zakwitną, maleństwa...
No właśnie nie dostałam, a chętnie przygarnę maciupkiego chociaż. Jednego bylinowego mam, (kupiłam rok temu po wizycie u Ciebie) ma bordowe liście jak wyrasta i drobne jasne kwiatki podczas kwitnienia. Ten ładniejszy! Clematisy jutro wysyłają, we wtorek powinny być