Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Evchen 10:19, 14 cze 2013

Borbetko, masz piękny "zapozyczony krajobraz", buk pendula wyglałby dobrze w tym miejscu, on raczej nie rośnie szeroki, więc cienia Ci wielkiego nie zrobi.. a będzie ciekawym akcentem kolorystycznym. Buki są piękne.... Zgra się też w formie z płaczącym iglaczkiem, to całkiem dobry pomysł
Borbetka 15:20, 14 cze 2013

Dziękuję Wam, waham się strasznie.
20:11, 14 cze 2013
witaj;
zanaczam wątek...aby sie zapoznać w wolnym czasie )

echh...jaki porządek ..Irenka ma rację
Madzenka 22:38, 14 cze 2013

Borbetka napisał(a)

Mam pytanie czy to małe bordowe kuliste to bergerys bagatelle? Kiedy go strzyżesz?

Bardzo mi się podobają takie kulki
Borbetka 21:21, 15 cze 2013

Bagatelle to nie jest. To Atropurpurea Nana. Ciacham wiosną, a jeśli się nie zdąży można nawet teraz. Jest zielony po cięciu, a po 3 dniach znowu czerwony.
Przetacznik 21:26, 15 cze 2013

Nieczęsto się widuje tak uładzony ogród - robi ta na mnie wielkie wrażenie, jest tak spokojny konsekwentny i elegancki... Piękny też żywopłot.
Borbetka 21:29, 15 cze 2013

Weroniko, UŁADZONY, fajne słowo!
Dzisiaj zrobiłam kolejną rabatkę, muszę zrobić fotki w słoneczku, tak na zielonomocno. Żywopłoty jeszcze nie do końca przystrzyżone, ale nowe rabatki już są. Jejku, ile nowych roślin u mnie w tym roku. A to dzięki Ogrodowisku!!! Jeeeeeej!
wiunia 01:26, 16 cze 2013

Borbetko mój taras wychodzi na południe, a drugim bokiem na zachód i jak chcemy posiedzieć po obiadku przy kawusi to masakra, patelenka jak ta lala jest w 2/3 zadaszony ale duży parasol jest konieczny! Z kolei dość często wieje silny wiatr więc myślę, że drzewo w rogu będzie akurat, a i sąsiedzi będą mieli nieco mniej do patrzenia() drzewko + parasol), bo teraz firanka lata jak tylko to możliwe Ale tu znowu problem z pieskiem, żeby nie osikiwał mi młodego drzewka! Lubi zaznaczyć wszystko co nowe, choć załatwia się w większości poza ogrodem. Staram się każdą roślinkę zabezpieczać jak tylko mogę płotkami, kamlotami itd. ale............ No i uwielbiam drzewa i nie mogę sie doczekać, aż u mnie urosną
kwiatholandii 08:20, 16 cze 2013

Berberyski moje tez sobie spapugowałam i ciachnęłam wczoraj w coś w podobie do kulek (narazie)

Monia. Dzięki za miły wieczór i rady Dla ciebie obwódka bukszpanowa wokoł tarasu

Borbetka 08:35, 16 cze 2013

wiunia napisał(a)
Borbetko mój taras wychodzi na południe, a drugim bokiem na zachód i jak chcemy posiedzieć po obiadku przy kawusi to masakra, patelenka jak ta lala jest w 2/3 zadaszony ale duży parasol jest konieczny! Z kolei dość często wieje silny wiatr więc myślę, że drzewo w rogu będzie akurat, a i sąsiedzi będą mieli nieco mniej do patrzenia() drzewko + parasol), bo teraz firanka lata jak tylko to możliwe Ale tu znowu problem z pieskiem, żeby nie osikiwał mi młodego drzewka! Lubi zaznaczyć wszystko co nowe, choć załatwia się w większości poza ogrodem. Staram się każdą roślinkę zabezpieczać jak tylko mogę płotkami, kamlotami itd. ale............ No i uwielbiam drzewa i nie mogę sie doczekać, aż u mnie urosną

To nic tylko posadzić drzewo, no i zabezpiecz przed psem. Kocham zwierzęta, ale jeszcze bardziej kocham ogród i dlatego nie mam psa. Mam za to kota i radość też jest. Czasami zachowuje się jak pies. Wczoraj robiłam rabatę i odrzuciłam kamyk z ziemi. Patrzę ..., a on biegnie za nim jak aportujący pies. Ale to było śmieszne!