Ależ piękne te piwonie ! Ten kolor ostatnio bardzo na mnie działa
Kupilam sobie tej wiosny piwonię drzewiastą ale moja nie umywa się do tej-jest cudna !
Pozdrawiam serdecznie i baaaardzo dziękuję za pdpowiedż w sprawie kwiatka,kupiłam go na bazarze,bez nazwy nie wiedząc co z tego wyrosnie .
Wczoraj pogoda w domu mnie zatrzymała, a dziś prace domowe. Z tego też powodu nie mam nowych działkowych zdjęć. Z 'nudów' pstryknęłam kilka fotek moim fiołkom afrykańskim.
Piękny ten twój busz. Moje róże mniej więcej na tym samym etapie.
Zostawiam tobie moją zieleń. Chyba mamy z tego samego źródła, tzn. od Łucji. Bardzo mnie cieszy że rośnie. Ciekawa jestem twojego łanu piwonii.
Mam jeszcze pytanie odnośnie gaury. Zimowała u ciebie?
mam takiego iryska - nie wiem jak się nazywa - rozrósł się i jest to wspaniała bylina - wygląda stale jak kępa trawy a jak kwitnie to już lepiej być nie może
A taki zrobiłam sobie przykładowy plan w kole trawki niebieske i karmik za kołem brazowa trawa cyprysik groszkowy i berberysy zółte i czerwone , po lewej wrzosy
Przedstawiam Wam skrzynię na kwiaty, którą zrobiłam sama od podstaw. Teraz gdy wiem jakie to proste ... w życiu nie kupiłabym skrzynki w markecie budowlanym ...
Jeśli macie jakieś deski pod ręką to do dzieła Zbicie takiej skrzynki to naprawdę nic trudnego. Worek śmieciowy do wyłożenia od środka i mamy skrzynkę w odpowiednim rozmiarze i z ulubionym wzorem