Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:12, 24 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Marzenko Jaka to odmiana?

To Liberstar ale myślałam że będą ładniejsze. Czekam na tej rabacie jeszcze na Sapporo i Spring Green
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:07, 24 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Marzenko
Ale ta zielona calkiem zielona to jaka odmiana?

Zielona, zielona... pytaj Finki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:42, 24 kwi 2016

Do góry
Kochani wszystkim odpisze wieczorem, nie dam rady teraz, zmykam do rodzinki, bo z Wami soedizłam ostatnie 2,5 godz!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:40, 24 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Moja hacone to aureola ledwo ja widac ...przy dwoch dębach posadziłam 6 sztuk i jeszcze troszke wyzej 3 w zeszłego roku mam . Miedzy nimi mam jeszcze kosodrzewinę miniaturowa .

Jest tam półcień .

Aureola na pewno rośnie szybciej od stripe it rich , bo mam jedna sztuke i po 1 sezonie jest dwa razy wieksza niz w 3 sezonie stripe. Ale podobno ta zielona rosnie najszybciej
Pytanie czy wolisz poczekac czy dosadzisz kolejen?

Ja sie czaję na all gold jeśliby mi elata nie sparwdziła sie na kolejnej rabacie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:37, 24 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Też miałam szczęście kupic takie różowe tulipany jak Twoje ,koło różu to i one może leżały i to daleko .

A ten szary na elewacji ładny .....ale ja bronię ten pomarańcz mnie on sie bardzo podobał ...bardzo

Mi się ten pomarańcz podoba do białego ale do szarego a własciwie niebieskawego tynku (na szczęscie juz wypłowiał, bo to kolejna wpadka w czasie budowy) wygladało to naprawdę żle . Ja mam określony " gust kolorystyczny" nie cierpie mieszania kolorow a wnetrza miałam tak odmienne od tego co na zewnatrz że mnei to bardzo drażniło. Teraz dochodzę do równowagi
Równowazyłam to pomarańczowymi dodatkami, ktorych juz teraz nie ma na dole domu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:33, 24 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wolę na szaro

Danusiu w 2009 roku byliśmy z M chyba w jakimś amoku dając sie namówić na ten kolor sosny u sprzedawcy drewna... Od tyłu lat mnie ten kolor denerwował. Najgorsze jest, ze niewielu fachowców chce sie taka renowacja zajmować, a ze specjalistycznymi duzymi firmami mozna zbankrutować.
Na cienkich listewkach przy wejsciu i na garazu został dąb bielony, ktory równowazy szarosci. Jesli dodam jeszcze jasny tynk bo będzie konsekwentnie z wnętrzem.
Ale niech sie skończą te płace budowy wkoło. Współczuję sąsiadom, ktorych tynki w dwa -trzy sezony wymagaja kapitalnego remontu...

Jeszcze została mi do wykonania pergola...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:29, 24 kwi 2016

Do góry
Wyznaczasz jak zwykle trendy. Coś mi się wydaje, ze w przyszlym roku wiosna na Ogrodowisku będzie w saganach. Wszędzie bedą sagany
Kolory tulipanów moje najulubieńsze.

Gratuluje kolejnej publikacji, trudno juz policzyć ktorej !
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:23, 24 kwi 2016

Do góry
Ale rozdrabniarka. Uważaj aby ci całego ogrodu nie połknęła
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:21, 24 kwi 2016

Do góry
Ze stupa ma takie same doświadczenia.
O Gumbala pytała sie w Krotonie. Ja ich nie polecam ale często maja nietypowe okazy a ja Ci moge go na miejsu nobejrzeć is orawdzic. Podawali kiedyś , ze go mają
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:19, 24 kwi 2016

Do góry
Miałam purple majesty rok temu. Jest piekna i ma cudowne pałki ale słabo sie rozrastała. W przeciwieństwie do Vertigo nie jest ekspansywna, ale mnie rozczarowała tą powolną siłą wzrostu
Rododendronowy ogród II. 11:17, 24 kwi 2016

Do góry
Cuda Małgosiu pokazujesz. Piękne zdjęcie Bogdzi z Robertem !

Bogdziu czy buki purpurowe pózniej startują od zielonych?
Ogród Magdalenka 11:11, 24 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Hym, dziewczyny, to moze do mnie na kawe, robotka i rozgrzewka
Madziu macham

Ale moze gdy rh będą przekwitać
Coś jeszcze, coś więcej... 11:11, 24 kwi 2016

Do góry
Sebek ja prosze choć o maluteńki kawałek stolika.....ciut ciut

Wracając do buków moim tez pękają paki ale o listkach to jeszcze trudno pisac. I powiem Ci,że w skrytości czekam wreszcie na kolor purpury na rózanej j rabacie....
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:06, 24 kwi 2016

Do góry
Ah ta werbena, jeszcze ja przeklniemy

Miałam nie robic rewolucji ale stwierdziłam ze częśc hortensji ogrodowych mnie denerwuje........ Będzie z falnki na flankę ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:59, 24 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Teraz to sie moge madrzyc bo doktoryzuje sie u Magnoli z tego
Wytnij wszystko poza głównymi pniami u dolu. A to co zostanie obskub a drobnych galazek na jakas wysokosc np 1,5 metra.

Cudownie te świdośliwy się wkomponowały w otoczenie. Wielgachne sa i od razu robią efekt
Ja bym ich teraz nie cieła, albo zimą albo dopiero po przekwitnieciu i wypuszczeniu lisci, pewnie pod koniec maja. Ale trzeba poradzić sie mądrzejszych.

Ps. Przez Naiwgatorke i Ciebie wszędzie teraz widzę Lamrcki i okazuje sie ze nawet pod pobliskim centrum handlowym jest chyba z 10 posadoznych. Będe podziwiać
Ogródek Iwony II 10:54, 24 kwi 2016

Do góry
Hortensja pnąca mnie kusi, zastanwiam sie czy kiedyś jej po płocie nie puścić?
Ogród Mirelli 10:52, 24 kwi 2016

Do góry
Mirela ja co roku eksperymentuje z nowymi tulipanami choć kilka odmian zamawiam co roku. I niestety co roku okazuje sie ze nawet te same tulipany mogą różnie kwitnać....
Niezawodne sa jak na razie exotic Emparor.
W Kruklandii 10:48, 24 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Raport zawsze trzeba zdać bo on cenny dla siebie i innych .....

Ja tez mam dziurę na głównej rabacie a dosadziłam specjalnie zeby gęściej było ......wylazły tylko. tegoroczne

U mnie z tulipanami jest tak, ze te które chciałabym aby padły wyłażą ponownie przez kilka lat, a te ktore sa piekne znikaja...

Juzia moze potraktuj narcyzy Bridal Crown jako jednoroczne. Co roku w Lidlu I biedronce sa naprawde w znakomitej cenie. Gdybys je posadziła do donicy przy tarasu upajałabyś sie ich zapachem wiosna a potem out.
W Kruklandii 10:40, 24 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Pewnie masz rację.
Wcześniej tego nie zauważałam, bo stare liście cały czas były ładne.
Tylko co w tym roku tak je zmasakrowało?

Tak jest z nimi co roku, stale liscie po przycięciu zamieraja, nieraz tne je nawet dwa razy. I nawet gdy myslałm ze stare liscie zostana (potrafiłam tylko brzydkie końcówki 1-2 cm lrzycinac ) to i tak w czerwcu okazywało sie, ze liscie robia sie brązowe. Wiec dlatego zgodnie z tum co Tomek Grochowski pokazał na Fb lepiej je krótko ciąc. Ja je teraz gdy liscie przesychają skracam drugi raz aby je młode liscie całkiem zasłoniły. Musze jednak sie nauczyc ciepliwości i pózniej wycinac (pod koniec kwietnia) , bo szkoda czasu na takie dwukrotne cięcie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies