Aureola na pewno rośnie szybciej od stripe it rich , bo mam jedna sztuke i po 1 sezonie jest dwa razy wieksza niz w 3 sezonie stripe. Ale podobno ta zielona rosnie najszybciej
Pytanie czy wolisz poczekac czy dosadzisz kolejen?
Ja sie czaję na all gold jeśliby mi elata nie sparwdziła sie na kolejnej rabacie
Mi się ten pomarańcz podoba do białego ale do szarego a własciwie niebieskawego tynku (na szczęscie juz wypłowiał, bo to kolejna wpadka w czasie budowy) wygladało to naprawdę żle . Ja mam określony " gust kolorystyczny" nie cierpie mieszania kolorow a wnetrza miałam tak odmienne od tego co na zewnatrz że mnei to bardzo drażniło. Teraz dochodzę do równowagi
Równowazyłam to pomarańczowymi dodatkami, ktorych juz teraz nie ma na dole domu
Danusiu w 2009 roku byliśmy z M chyba w jakimś amoku dając sie namówić na ten kolor sosny u sprzedawcy drewna... Od tyłu lat mnie ten kolor denerwował. Najgorsze jest, ze niewielu fachowców chce sie taka renowacja zajmować, a ze specjalistycznymi duzymi firmami mozna zbankrutować.
Na cienkich listewkach przy wejsciu i na garazu został dąb bielony, ktory równowazy szarosci. Jesli dodam jeszcze jasny tynk bo będzie konsekwentnie z wnętrzem.
Ale niech sie skończą te płace budowy wkoło. Współczuję sąsiadom, ktorych tynki w dwa -trzy sezony wymagaja kapitalnego remontu...
Wyznaczasz jak zwykle trendy. Coś mi się wydaje, ze w przyszlym roku wiosna na Ogrodowisku będzie w saganach. Wszędzie bedą sagany
Kolory tulipanów moje najulubieńsze.
Gratuluje kolejnej publikacji, trudno juz policzyć ktorej !
Ze stupa ma takie same doświadczenia.
O Gumbala pytała sie w Krotonie. Ja ich nie polecam ale często maja nietypowe okazy a ja Ci moge go na miejsu nobejrzeć is orawdzic. Podawali kiedyś , ze go mają
Miałam purple majesty rok temu. Jest piekna i ma cudowne pałki ale słabo sie rozrastała. W przeciwieństwie do Vertigo nie jest ekspansywna, ale mnie rozczarowała tą powolną siłą wzrostu
Sebek ja prosze choć o maluteńki kawałek stolika.....ciut ciut
Wracając do buków moim tez pękają paki ale o listkach to jeszcze trudno pisac. I powiem Ci,że w skrytości czekam wreszcie na kolor purpury na rózanej j rabacie....
Cudownie te świdośliwy się wkomponowały w otoczenie. Wielgachne sa i od razu robią efekt
Ja bym ich teraz nie cieła, albo zimą albo dopiero po przekwitnieciu i wypuszczeniu lisci, pewnie pod koniec maja. Ale trzeba poradzić sie mądrzejszych.
Ps. Przez Naiwgatorke i Ciebie wszędzie teraz widzę Lamrcki i okazuje sie ze nawet pod pobliskim centrum handlowym jest chyba z 10 posadoznych. Będe podziwiać
Mirela ja co roku eksperymentuje z nowymi tulipanami choć kilka odmian zamawiam co roku. I niestety co roku okazuje sie ze nawet te same tulipany mogą różnie kwitnać....
Niezawodne sa jak na razie exotic Emparor.
U mnie z tulipanami jest tak, ze te które chciałabym aby padły wyłażą ponownie przez kilka lat, a te ktore sa piekne znikaja...
Juzia moze potraktuj narcyzy Bridal Crown jako jednoroczne. Co roku w Lidlu I biedronce sa naprawde w znakomitej cenie. Gdybys je posadziła do donicy przy tarasu upajałabyś sie ich zapachem wiosna a potem out.
Tak jest z nimi co roku, stale liscie po przycięciu zamieraja, nieraz tne je nawet dwa razy. I nawet gdy myslałm ze stare liscie zostana (potrafiłam tylko brzydkie końcówki 1-2 cm lrzycinac ) to i tak w czerwcu okazywało sie, ze liscie robia sie brązowe. Wiec dlatego zgodnie z tum co Tomek Grochowski pokazał na Fb lepiej je krótko ciąc. Ja je teraz gdy liscie przesychają skracam drugi raz aby je młode liscie całkiem zasłoniły. Musze jednak sie nauczyc ciepliwości i pózniej wycinac (pod koniec kwietnia) , bo szkoda czasu na takie dwukrotne cięcie