Moje azalie mi podmroziło, co drugi badyl żyje albo coś wyżarło... Jeśli się nie odbudują wyciepię i zastąpię tymi. Piękne i konweniują mi kolorystycznie
Mam pytanie co to za drzewa tak długo mają suche liscie W brukseli całe szpalery na ulicach .Chcę kupić parę na żywopłot ale nie chcę tych .W długil szpalerze to jeszcze to wygląda a w krótkim to będzie brzydko
Czy ktoś może wie co to jest?
Ma konsystencję galaretowatą, mocno trzyma sie na pniu. Wygląda, jakby jakieś zwierzę zniosło jajka.
I najważniejsze co mam z tym zrobić?
A to dla Marka widoki werbeny.... jak odróżnić werbene od chwastów
Od najmniejszego..dwa okrągłe listeczki..
Potem dochodzą prostopadle kolejne dwa.. i zaczynają się robić spiczaste.... ale spiczaste to dopiero ho, ho, ho.... potrafią i 2 tygodnie.. bardzo nierówno rosną... a razem siane. Nawet te mikruski.
Zasuszone posadzone do gruntu wszytkie odżyły.. i wyglądają tak ... nie pikowałąm wiec w jednej kupce jest ich duuuuuuo
Renatko. W ogrodowisku występuje duża różnorodność ogrodów i gustów, ale jest jedna cecha która charakteryzuje tu wszystkich - jakaś dziwna chęć udzielania wzajemnej pomocy. Pracować trzeba samemu. Ja też w zasadzie za ogród i dom odpowiadam ja sama. Trudne to jest. Ale ja też mam nadzieję, że jak już założę ten ogród (na który mnie stać), to sama pielęgnacja to będzie pikuś. Pozdrowionka.
wysyłam kwiatuszka.
Dzięki dziewczyny za rady Taki podział ogrodu chodził mi już po głowie, tylko nie bardzo wiem jak go w przeprowadzić w realu. Tak sobie w nocy myślałam, żeby ścieżkę oprowadzającą wytyczyć za drzewami i pergolą z winoroślą. Na rysunku zaznaczona jest na niebiesko
Boję się ją prowadzić przez środek, bo drzewa już nam dzielą tę wąską działkę, więc jak ja jeszcze ścieżkę, przez środek dam, to znowu ją podzielę. Nie wiem czy ja dobrze myślę?