Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na skraju sadu 20:33, 11 kwi 2013

Do góry
Jednak wiosna przyszła.
W rozwiniętych kwiatach krokusów była masa pszczół. Słyszałam, że przez przedłużającą się zimę grozi im śmierć głodowa.

Pszczółka nie wyszła niestety zbyt ostro. Taki kuperek wystawał z większości rozwiniętych krokusów.

Mój kawałek raju II 20:33, 11 kwi 2013

Do góry
Ogród Zagi 20:30, 11 kwi 2013

Do góry

U Szefowej żurawki już na dworze, u mnie jeszcze czekają. Musiałam sobie sama rozmnożyć, bo rzeczywiście trudno je dostać.
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 20:30, 11 kwi 2013

Do góry
Witam.

Chciałabym w tym roku ubogacić się o maliny i jeżyny. Wymyśliłam sobie nawet na nie miejsce- pomyślałam że posadzę je tam gdzie warzywnik. Mam takie zdjęcia zrobione w zeszłym roku

chciałabym posadzić maliny wzdłuż płotu betonowego.
Chciałabym przesadzić te tuje rosnące przed warzywnikiem ale cchciałabym też zasłonić nieco warzywnik bo zaraz obok jest boczne wejscie do domu, które jest najczęściej używane dlatego posadziłam tuje aby zasłonić warzywnie. Podpowiedzcie czy maliny mogę posadzić wzdłuż płotu czy raczej w miejsce tuji a tym samym zrobić z nich taki parawan zasłaniający warzywnik.

Podpowiedzcie w jakich odległościach od siebie sadzić maliny i czy potrzebują jakiś podpór.
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 20:26, 11 kwi 2013

Do góry
mam
w całości:

i z bliska:

nie bardzo moge dostrzec robaki...
Się lubi - co się ma:) 20:23, 11 kwi 2013

Do góry
tak, tylko one póki co
ciąg dalszy:
ogrodzenie w trakcie:
co można posadzić ? na ogrodzeniu będzie bluszcz ale przed coś by się przydało

Co z tym ogródeczkiem począć 20:19, 11 kwi 2013

Do góry
Przesadziłam dzisiaj bukszpan ,jest zdecydowanie lepiej
Delikatnie go wysadzałam żeby nie wykopać tych krokusów ,które tam rosły,niech tam będą aż zakwitną potem je przesadzę

Musiałam taki lekki zakręt zrobić ,bo w linii prostej nie pasiło ,ale pomyślałam że może owinę z tyłu studnie tym bukszpanem ? albo zrobię zawijasek łapiąc tą azalię co tam rośnie

Wiecie że trzy taczki kamieni wywiozłam tylko z tego kawałeczka pod ten żywopłot

Postawić trawkę nad i... 20:16, 11 kwi 2013

Do góry
...takie tereny tam macie? u nas w Rybniku sucho...po śniegu zostało wspomnienie...można robic w ogrodzie czego jestem dowodem...
...dzisiaj przejrzałam tuje szmaragdy....oczyściłam i zrobiłam pierwszy oprysk nawozem...
...nie mam zbyt dużych strat na tujach po ostatnim śniegu... w zasadzie minimalne...
...M. przygotował miejsca pod kolejne przesadzenia...zakopał stare dziury...
...brukarze wchodzą po weekendzie majowym...
...posadziłam kilka bratków do doniczki....
...a te krokuski wyglądąły po śniegu na padnięte...ale dzisiejsza pogoda postawiła jej na nogi...

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:15, 11 kwi 2013

Do góry
To Limka z allegro, kupiłam w ub, roku. miała mieć 50-60 cm i paki kwiatowe. Dostałam sadzonkę 24 cm, zapłaciłam 22 zł + przesyłka. Ale byłam wściekła
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:13, 11 kwi 2013

Do góry
A to dzisiejsza robota.....totalna rewolucja....nazwa wątku zobowiązuje A miało być tak pięknie Jakby co to ten oblask to woda

Płyty po zimie bardzo wyszły do góry i zaczęły pękać pod ciężarem auta....Nie wspomnę o tym błocie.....
Więc dzisiaj korzystając z chwili słońca pozbyłem się tych kamieni - potem za pomocą kabla i nożyka to kantów wyciąłem dwa pasy ( tak na marginesie toffam mojego Yeomanna - fiskars by się cały pokrzywił, a tego po pracy przemyłem wodą i wygląda jak nowy ).
Potem za pomocą kilofa i łopaty powstały dwa pasy

Chciałem sam żwirek - tak jak w głównej inspiracji podjazdowej , jednak żal mi tych płyt marmurowych.... Więc dzisiaj mam też piach, podsypkę i cement - i przyjdą panowie układać płyty na tych dwóch pasach. Jeszcze wczoraj chciałem mieć nadal cienko trawę między tymi płytami, ale potem znów by się robiło błoto....Więc będzie beton Jak zostanie tych płyt to ułożę je gęściej w trawniku - i będzie jak cyk bum bum

Jutro jak w całości stopnieje śnieg biorę się za trawnik....myślałem, że będzie lepiej - ale życie to nie je bajka

A tak w ogóle to widzieliście w którymś markecie kffiatki wiosenne??? Bo teraz gdy mi są potrzebne do obsadzenia donic to nie ma - a w takich miejscach są najtańsze

Rajski ogród Ani 20:11, 11 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Doczekałam się i ja!
Jak dziś wróciłam z pracy przywitał mnie taki obrazek

Ja miałam dzisiaj tak samo, wreszcie się stopiło obrzydlistwo prawie całe.
Ogród Magdalenka 20:11, 11 kwi 2013

Do góry
noemi napisał(a)

Świetne zdjęcie i wrzośce bardzo ładnie rosną.
Rajski ogród Ani 20:08, 11 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Witam i moją wiosenkę Tobie przedstawiam.Byłam dziś w ogródku, ale juz nie było tak, jak wczoraj. Brak słoneczka, niestety. A teraz pada deszcz.
Haniu jaką piękną wiosenkę mi zapodałaś
od razu zrobiło się jaśniej i weselej w moim ogrodzie
serdeczne dzięki
Rododendronowy ogród II. 20:07, 11 kwi 2013

Do góry
Bogdziu wczoraj w B., kupiłam ostatnia doniczkę rh, bo na pewno by ją wyrzucili, u góry listki przymrożone? czy co im jest i czy mogę je powyłamywać?
czy potraktować te rh nawozem po wysadzeniu do ziemi?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:05, 11 kwi 2013

Do góry
Ostatnie zajęcia na dzisiaj - mam tylko jedną limkę, ale trochę ją przystrzygłam i wyszło trochę sadzonek Fajnie byłoby gdyby się przyjęły

Sprzęt gotowy:

Doniczki napełnione ziemią:

I gałązki po 2 pąki, powtykane:

Nie-limki (oszukano mnie na alle:/...) posadzonkuję do gruntu, bo parapety przepełnione i doniczek z podstawkami brak.
Ogród do odświeżenia 19:59, 11 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ja tu czytam o sztywnych karku i koślawym biodrze ... Kce tu mi Ktosik mówić o spokojnej rekonealescencji w ogrodzie ??... Czy raczej o nabywaniu nowych schorzeń ?

Masażystę wyslam .. Wprawdzie w oryginale był bardziej ruchawy , ale mnie cosik nie wyjszło i jest tak , jak jest

Ela no zapomniałam o tym futrzaku....jak znalazł na dzisiaj, bo rabatki wytyczałam i łopata w ruch poszła....z masażu skorzystam
Poznajemy ptaki 19:57, 11 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj w moim ogrodzie popełniono zabójstwo z premedytacją, z zimną krwią.
Sprawca - groźny, niepokojący i... piękny. Ofiara wcale nie taka mała.
Nie będzie śledztwa, zabezpieczania dowodów, postępowania przed sądem i wyroku w sprawie, mimo że sprawa jest oczywista i udokumentowana.
No cóż, natura, nic nie poradzisz...
Fotografem zbrodniarza złapanego na gorącym uczynku był mój mąż.

Bożenka rozpoznała sprawcę - to jastrząb.

Nigdy nie mów nigdy 19:56, 11 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj zdjęć mebli nie będzie, nie skończyli. Jutro będą. Jutro będzie też ostateczny obmiar blatów, więc mam nadzieję, że na przyszły weekend będziemy mogli ostatecznie posprzątać, łącznie z myciem okien.

Aktualne zdjęcie wykiełkowanych cynii, sianych w sobotę. Urosły co?

I dzisiejsze pąki lilii

Na noc moje doniczki z zieleniną zostawiam na tarasie, ma być 5 - 6 stopni na plusie...
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:54, 11 kwi 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...piękne zdjęcie...

Bogusiu dziękuję, to narodziny wiosny
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:53, 11 kwi 2013

Do góry
Ale żeby nie było tak monochromatycznie

Biel, która cieszy W tym roku wysadzę je gdzie indziej, bo bukszpany bardziej ścisnę, a w nóżki dostaną runiankę - albo tojeść rozesłaną Mam jeszcze za nimi fioletowe, ale chyba nie zakwitną w takim cieniu

I jeszcze takie maleństwo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies