Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

TheMagda 10:30, 05 cze 2013

asc napisał(a)
Składającym gratki tak na szybko podziękowanie...... musi być szybko, bo wątek szybki.... też mimo woli..
Mój misz masz bylinowy - kolorowy- nieogrodowiskowy

Ale taki Anulkowy i jakże niepowtarzalny
Pszczelarnia 10:39, 05 cze 2013

Ania, w tym roku jaskółki wróciły do mojej wsi. Pocieszające - lata ich nie widziałam. Cały czas urzędują nad strumieniem.
Też przesadzam - zrobiłam nawet listę, jaka kolejność przesadzania, żeby się nie pogubić.
I Twoje kwiatuchy, trawy i inne takie wodotryski, zdroje - nie znajduję słów uznania dla kolorów, różnorodności i prędkości działania (biegi przez ogród).
Milka 10:44, 05 cze 2013

Aniu, super trawki i piękne widoczki
kochany ogrodniku mimo woli, wielkie gratki na 1000!!!! czyli razem 2 tysiące
ogród coraz piękniejszy i dojrzalszy, za 3 lata go nie poznam
Wieloszka 10:44, 05 cze 2013

asc napisał(a)

Mam różne krzewuszki... i niestety jak wybujają do góry to się pokładają... jako, że nie miałam serca do cięcia, to podwiązywałam do kołków Tak przez 3 lata.... i pędy zdrewniały, zgrubiały i się jakoś trzymają teraz same, ale aby krzewuszka kwitła to trzeba ją ciąć... raz przytnę, potem nie przytnę.... ale po przycięciu znów są wiotkie gałązki, które maja dużo kwiatów wiec jak dużo to ciężkie, a jak ciężkie to leży... Ot, życie ogrodnika, ja tam się przyzwyczajam do tego, ze leżą Ja jedna a kfiotków dużo
Myślę, że powinnaś dość mocno je ciąć, i trzymać niskie ..
Bo moje to jak baba jaga To przykładowe pod ręką

Dzięki Aniu za instruktaż - jednak muszę ciąć, ale gdzie tam moim krzewuszkom do Twojej!!! W zeszłym roku przegapiłam czas cięcia (po kwitnieniu prawda?), potem nie cięłam z obawy,że w ogóle nie zakwitnie. No więc kwitnie, ale na leżąco Zauważyłam, że właśnie blado-różowa najobficiej kwitnie. Mam generalnie misz masz krzewuszkowy, bo przesadzałam je długo po kwitnieniu i zrobił się miks biało-różowo-czerwony

GRATKI NA KOLEJNEGO TYSIAKA!!!
ewa004 11:37, 05 cze 2013

Aneczko i ja buziam 1000 razy :
ka1sia 11:47, 05 cze 2013

Aniu, a ja życzę Tobie, a przede wszystkim sobie wielu kolejnych tysiączków i przesylam Ci tysiące całusków, Agusia się do nich dołącza
anna_g 11:59, 05 cze 2013

Aniu - tak - piwonia nasza - ładna jak kwitnie tylko kwitnie strasznie krótko - W tym roku przekwitła w mgnieniu oka...
eliza3 13:41, 05 cze 2013

Aniu, znowu tysiączek stuknął, więc życzę kolejnego, pięknego , kolorowego i wesołego wątku. Kwiatki zostawiam, bo na tysiączek to chyba można Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję

Enya73 13:43, 05 cze 2013

Gratki serdeczne i dobrej pogody bez deszczu i komarów Ci życzę

eliza3 13:48, 05 cze 2013

asc napisał(a)
Mój misz masz bylinowy - kolorowy- nieogrodowiskowy

Aniu, jak się nazywają te białe i czerwone kwiatki które wyglądają jak margaretki, a listki mają jak marchewka? Mam takie różowe, a chciałabym też inne kolory, bo są bardzo ładne.