Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 13:18, 05 cze 2013

Danusiu słoneczka życzę i Tobie i sobie i wszystkim, którzy w niebo patrzą i słonka wyglądają
Cały czas mam nadzieję, że w końcu się wypogodzi, bo chwasty za chwilę zdominują mój ogród, tym to nic nie szkodzi

popcorn 13:43, 05 cze 2013

Jakie ladne te kwiatuszki! Dostalam cebulki od Anity, bede miala w przyszlym roku
tez czekam na pogode... dzisiaj prawie nie pada, ale co bedzie po pracy? Od pon jest tak ze jest w miare, a od 16tej leje.. ech..

pozdrawiam!!: )
Milka 13:46, 05 cze 2013

Masz rację z chwastami, u mnie to samo, albo gorzej; ale powiem ci, że cieszę sie ogromnie, bo po 3 latach jukka zakwitnie
te białe kwiatki takie sliczne
eliza3 13:51, 05 cze 2013

popcarol napisał(a)
Jakie ladne te kwiatuszki! Dostalam cebulki od Anity, bede miala w przyszlym roku
tez czekam na pogode... dzisiaj prawie nie pada, ale co bedzie po pracy? Od pon jest tak ze jest w miare, a od 16tej leje.. ech..

pozdrawiam!!: )

Masz jakieś przecieki z góry przestanie padać? Będzie jeszcze lato?
eliza3 13:54, 05 cze 2013

irena_milek napisał(a)
Masz rację z chwastami, u mnie to samo, albo gorzej; ale powiem ci, że cieszę sie ogromnie, bo po 3 latach jukka zakwitnie
te białe kwiatki takie sliczne

Cieszę się, że Twoja juka zakwitnie, uroda kwiatów wynagradza czekanie
Cebulkami śniedka mogę się podzielić, wyślij adres na pv, to Ci prześlę, niedługo przekwitną , więc będzie można wykopać.
Mala_Mi 14:22, 05 cze 2013

Ela, te kwiatki to Złocień różowy - Chrysanthemum coccineum. Mam jasno różowe, różowe i wściekle różowe

eliza3 14:41, 05 cze 2013

asc napisał(a)
Ela, te kwiatki to Złocień różowy - Chrysanthemum coccineum. Mam jasno różowe, różowe i wściekle różowe

Dziękuję Aniu, mam do nich sentyment, bo rosły w ogródku mojej mamy, udało mi się uratować tylko jasno różowe, ale pamiętam, że były również czerwone, lubię je, chociaż ze względu na swoją wysokość trochę się pokładają.
popcorn 14:48, 05 cze 2013

Elu u mnie dzisiaj nie pada, jest szaro i zimno, ale przynajmniej nowej dostawy wody nie ma.. ech
Bylas ostatnio w Tychach na gieldzie? Jest na czym oko zawiesic, cos ciekawego?
buziaki
eliza3 15:02, 05 cze 2013

popcarol napisał(a)
Elu u mnie dzisiaj nie pada, jest szaro i zimno, ale przynajmniej nowej dostawy wody nie ma.. ech
Bylas ostatnio w Tychach na gieldzie? Jest na czym oko zawiesic, cos ciekawego?
buziaki

Na giełdzie byłam, ale z powodu deszczu wpadłam jak do piekarni, kupiłam co trzeba i nic nie oglądałam. Pewnie jeszcze pojadę, ale musiałabym wiedzieć co Cię interesuje to zwrócę szczególną uwagę.
popcorn 15:41, 05 cze 2013

Elu dzięki. Żałuję że nie kupiłam ciemierników orientalnych, były pełne i puste różowe i karminowe po 15 zł... ech... i ostrogowce. I w sumie tyle, pewnie bym sobie coś obejrzała, ale daleko mam końcem lipca będę, może