Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedwiośnie ogrodu..:)

Przedwiośnie ogrodu..:)

martika 22:52, 03 cze 2013

Bukla- dzieki za odwiedziny, na płocie mamay mate trzcinową(tylko z jednej strony, gdyż za siatką jest działka jeszcze bardzo zaniedbana), mocował pan, który nam to sprzedał, na jakies druciki, chyba.
Bukla 23:34, 03 cze 2013

Dzięki za odpowiedź Muszę pomyśleć nad takim rozwiązaniem bo fajnie się prezentuje. Ta trzcina ma taki kolor czy była czymś pokrywana bo wydaje mi się, że maty trzcinowe mają kolor taki słomkowy a u Ciebie taki brązowy?
martika 16:33, 04 cze 2013

Wydaje mi się , ze są własnie w dwóch kolorach ta jasna i taka jak ja mam (niczym nie malowana). Ta osobiście bardziej mi się podoba.
martika 21:10, 04 cze 2013

Dzisiaj zakulpiłam 5 wiśni Umbra i jednego Miłorzęba Pendula. Wiśnie pójdą przy frontowym ogrodzeniu, które się buduje:, ale przez te deszcze to chyba miesiąc bedą budowac. Miłorzab szczepiony na wys.150cm przed taras . Jutro zrobię fotki zakupów.
martika 13:22, 05 cze 2013

Moae wczoraj zakupione wiśnie, szczepione na wys.180cm
Agnieszka_B 17:54, 05 cze 2013

cudne
martika 18:03, 05 cze 2013

DZieki, cudne moze będą, póki co to takie pędzelki
Loosiuu 22:48, 05 cze 2013

Hej, widziałem Twoje posty u Danusi dotyczące trzmieliny. Jak dla mnie jest ona niezbyt szczególnym krzewem. Efekt czerwonych liści jest krótki. Tak jak u Derenia białego 'Sibirica'. Trzymają się krótko. Wydawało by się, że jest jakaś szczególna, ale tak na prawdę nie jest. Oczywiście fajnie wkomponowana może być super efektowna jesienią np. wśród rozplenic japońskich, czy ostnic, jednak to kwestia gustu. Ja bym jej nie sadził jako głównej ozdoby, albo solitera. Może być za to fajnym tłem dla bylin i wcześniej wspomnianych traw.
Nie wiem czy jakoś pomogłem
Lecę czytać Twój wątek od początku
Loosiuu 23:08, 05 cze 2013

Przeczytałem i stwierdzam, że masz śliczną rabatkę żurawkową przed domkiem
Brzozę samosiejkę można by wkomponować z miskantami 'Kleine Silberspinne', rozplenicami i właśnie trzmieliną oskrzydloną. Do tego np, grupa 3 szt. Dereni białych 'sibirica' i moze jakieś astry żeby jesienią było ładnie kwitnąco. Do tego hortensja bukietowa 'Vanille Fraise' i np 3 hosty Sum&Substance oraz dużo cebulowych typu szafirki, krokusy, narcyzy...

Śliwie wiśniowej przytnij wszystkie pędy o połowę, albo nawet 2/3 i podlewaj Florovitem.
Pod nią możesz wsadzić z 5 szt. Hortensji bukietowej 'Limelight' po łuku, żeby zasłaniały pień.

Fajnie masz, będę Cię odwiedzał
ewa004 09:25, 06 cze 2013

Wpadłam się przywitać Choć jestem tu często ale cichaczem

Twój ogród bardzo mi się podoba ,a rabatka przy tarasie była po troszku inspiracja jak tworzyłam swoją
Wisienki kupiłaś śliczne ,będę śledzić co z nimi wymodzisz
pozdrawiam