W tym roku nie mam szans na zrobienie kancikow u siebie . Chyba że na koniec sezonu. Może.
Bujność chwastów niestety i u mnie, wydaje mi się, że strasznie wolno idzie mi pielenie. Może dlatego, że nie lubię. Ale z drugiej strony, jakbym zrobiła to szybciej, to mogłabym zająć się czymś bardziej przyjemnym .
Pierwsze róże i dalie masz… super!
Jeżyk uroczo ucieka
A w ogrodzie ku mojemu niezadowoleniu rozgościła się kukułka w najlepsze
jabłonka Rain drops cudnie kwitła, ale krótko, wszystkie krótko kwitły bo się nagle zrobiło gorąco i sucho
nad rowem się naturalizuje na całego, nie jesteśmy w stanie wejść powyrywać, bo zamulone i pod wodą, u sąsiadki nie przekopane i od nas nie odpływa przez co nie mamy jak wejść by wyczyścić u siebie, jakaś masakra
Ale kaczeńce sobie poradziły
Pasowałoby coś ogrodu wstawić bo się zaniedbuje z wątkiem ostatnio
Póki pamiętam eksperyment z drucikiem miedzianym na brzoskwini nie zdał egzaminu w całej skali.
Tzn. tam gdzie druciki są to listki zdrowe, ale już na całej reszcie drzewka kędzierzawość zagościła w najlepsze. Wniosek taki, że trzeba by okręcić każdą gałązkę by efekt był jako taki.
Madziu mam namiary na ekstrakt ale nie dzisiaj muszę poszukać. Też będę kupowała bo mi się kończy.
Szyszki jesienią uzbierałam na pobliskich drzewach.
Można też kupić.
Moim zdaniem jak mniejsze oczko to ekstrakt z jęczmienia wystarczy.
Posadz dużo roślin irysy żółte dobrze filtrują wodę. Jest dużo roślin zobacz w necie. Rośliny to podstawa nie i napowietrzanie.
Ta Kępa zielona to irysy po prawej stronie przy brzegu też.
Tuje były sadzone w październiku. W zimę straciły kolor. Na wiosnę zacząłem podlewać codziennie, ale cały czas są wyblakłe. Ostatnio sprawdziłem ph i wychodzi na to że jest za wysokie pomiędzy 6 a 7. W zeszłym tygodniu robiłem zakwaszanie gleby ale niewiele spadło teraz jest koło 6 (może powinienem lać więcej na daną powierzchnię). Dzisiaj zauważyłem biały nalot na gałązkach. Czy to grzyb? Jak z tym walczyć? dołączam zdjęcia.