Jest śliczny A u mnie ma zadarniać przerwy między kamieniami w bruku, stąd próba wysiania go. Próbowałam też przesadzać po kawałku, ale teraz widzę, że ten wysiany ma się zdecydowanie lepiej.
zakupiłam bukszpanki, są bardzo małe ale są będę uczyła się cierpliwości i czekał aż urosną, a będzie to trwało bardzooooo długo chyba, że gdzieś się trafią w dobrej cenie do dosadzę drugi rząd
Brzózkom podarowałam skarpety.
Na razie malutkie, ale coś im tam jeszcze dołożę.
Za nimi muszę posadzić z 15-20 rozplenic, żeby utworzyły taki gęsty szpaler.
Prawą rabate właśnie "oczyścilam" ze starych pomysłów i wkopałam kule, trawki i zrobilam dwie kwadratowe obwódki.
W nich chcę zasadzić kule, może z lawendami (jak u Madżenki), a za nimi żywopłot z cisa.
Żeby było tak jakoś:
Zdjęcia trochę są robione z daleka bo ja nie lubię takich zwierzątek a aparat ma wiele do życzenia Mógłby sobie zresztą już skończyć te wakacje nad wodą i sobie pójść Jeśli chodzi o rozmiary, to ma gdzieś niecały metr długości.
Moją prawa rabatą zajmę się chyba dopiero w przyszłym sezonie, bo jest na niej chaos i przypadkowe rośliny.
W drugiej donicy murowanej muszę wywalić ta okropną okragłą tuję i zrobić powtórzenie pierwszej
czyli Catalpa Nana + kwadrat z bukszpanów.
Z tyłu też troszkę podziałałam, posadziłam kule, trawki i wywaliłam (oddalam Mamie) różne chabazie.
Trawnik zwertykulowany, nawieziony i skoszony.
Potrzebuje trochę czasu, bo pełno w nim było dziur po zimie i Panu od obrzeży...
Z boku, posadziłam już częściowo obwódkę bukszpanową.
Musiałam tak daleko od dróżki, bo bliżej są jej fundamenty
Zachwycam się codziennie moimi Umbrelkami
Hania na poprzedniej stronie jest kolumnowy Dawyck Purple można go ciąć i wygiąć w łuk, albo Dawyck Gold, o dwóch Purple Fountain spiętych w wysoki łuk już nie wspomnę
Purpurea Pendula nabrał kolorów , Rohan Obelisk też