Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

MarekW 14:13, 02 cze 2013

Na koniec ot takie sobie obrazki bukszpany czekają na strzyżenie

bez czarny w pełni kwitnienia
tengel27 15:14, 02 cze 2013

Piękne widoki. Róż trochę zazdroszczę - mi przyjdzie jeszcze sporo poczekać na ich kwiaty.
alinak 15:16, 02 cze 2013

Bukszpany fajnie bujają.zapełnia się powoli przestrzeń Marku .u ciebie len już kwitnie a ja chciałam na wiosnę przesadzić go i rozsadzić na różance i chyba go uszlachciłam . jedno małe żdżbełko rośnie . żle się w tym roku rozmnaża , bo okropnie zimno .

no właśnie zapomniałam że zaskoczyłeś mnie że róże już kwitną ? a mnie dopiero malutkie pączki
Urszulla 16:37, 02 cze 2013

oglądam Twoją niebieską bo śledziłam jej początki
len rzeczywiście piękny, a lawenda z drugiej strony jaka zachwycająca

i róże ...możesz coś więcej napisać o Tuscany bo wpadła w mój gust
znasz miejsce które możesz polecić do jej zakupu
MarekW 19:56, 02 cze 2013

Urszulla napisał(a)
oglądam Twoją niebieską bo śledziłam jej początki
len rzeczywiście piękny, a lawenda z drugiej strony jaka zachwycająca

i róże ...możesz coś więcej napisać o Tuscany bo wpadła w mój gust
znasz miejsce które możesz polecić do jej zakupu

lawenda jeszcze nie kwitnie a to fioletowe to kocimiętka, co do Tuscany to piękna róża i bardzo stara, znana jeszcze w końcu XVI w. zaliczana do Rosa gallica lub Old Velvet Rose czyli stara aksamitna róża. Moje wszystkie kupowałem w szkółce rosarium i tę szkółkę mogę polecić Tuscany prawie nie ma kolców i też ładnie pachnie. Nie rośnie wysoka - u mnie tak do 80 cm
MarekW 19:58, 02 cze 2013

alinak napisał(a)
Bukszpany fajnie bujają.zapełnia się powoli przestrzeń Marku .u ciebie len już kwitnie a ja chciałam na wiosnę przesadzić go i rozsadzić na różance i chyba go uszlachciłam . jedno małe żdżbełko rośnie . żle się w tym roku rozmnaża , bo okropnie zimno .

no właśnie zapomniałam że zaskoczyłeś mnie że róże już kwitną ? a mnie dopiero malutkie pączki

len mogę Ci przywieźć w lipcu na spotkanie, bo u mnie pięknie się rozrasta Mój rozmnażałem na jesieni i wszystkie sadzonki się przyjęły, a w zeszłym roku pozyskałem go z posianych nasionek Dziękuję za odwiedziny. Na froncie tam między konwaliami posadziłem róże Graham Thomas i First Lady - tak jak radziłaś i się mają dobrze, też będą kwitły.
MarekW 20:00, 02 cze 2013

tengel27 napisał(a)
Piękne widoki. Róż trochę zazdroszczę - mi przyjdzie jeszcze sporo poczekać na ich kwiaty.

Dawidzie u was zazwyczaj cieplej bywało a w tym roku to u nas się pośpieszyło i już lato w pełni
KasiaWB 21:31, 02 cze 2013

Marku, pięknie wszystko rośnie pogoda też bardzo sprzyja z przyjemnością oglądam efekty Twojej pracy. Pozdrawiam
mira 21:53, 02 cze 2013

pięknie kształtujesz przestrzeń

ja mam pierwszy raz Tuscany ale nie widać pączków - ale mam nadzieję ze choć 1 kwiat się pojawi - w jesieni wsadziłam
ten kardynał też mi się podoba
monteverde 22:07, 02 cze 2013

Marek u mnie na razie zakwitła Bonica dzisiaj jednym kwiatkiem reszta ma nabuzowane pączki i lada dzień też rozkwitną a w warmińskim nie wiem muszę pojechać, tam jest ich dużo też milo się chodzi po Twoim ogrodzie, a przy hostach te białe kwiatuszki to?