Bukszpany fajnie bujają.zapełnia się powoli przestrzeń Marku .u ciebie len już kwitnie a ja chciałam na wiosnę przesadzić go i rozsadzić na różance i chyba go uszlachciłam . jedno małe żdżbełko rośnie . żle się w tym roku rozmnaża , bo okropnie zimno .
no właśnie zapomniałam że zaskoczyłeś mnie że róże już kwitną ? a mnie dopiero malutkie pączki
lawenda jeszcze nie kwitnie a to fioletowe to kocimiętka, co do Tuscany to piękna róża i bardzo stara, znana jeszcze w końcu XVI w. zaliczana do Rosa gallica lub Old Velvet Rose czyli stara aksamitna róża. Moje wszystkie kupowałem w szkółce rosarium i tę szkółkę mogę polecić Tuscany prawie nie ma kolców i też ładnie pachnie. Nie rośnie wysoka - u mnie tak do 80 cm
len mogę Ci przywieźć w lipcu na spotkanie, bo u mnie pięknie się rozrasta Mój rozmnażałem na jesieni i wszystkie sadzonki się przyjęły, a w zeszłym roku pozyskałem go z posianych nasionek Dziękuję za odwiedziny. Na froncie tam między konwaliami posadziłem róże Graham Thomas i First Lady - tak jak radziłaś i się mają dobrze, też będą kwitły.
Marek u mnie na razie zakwitła Bonica dzisiaj jednym kwiatkiem reszta ma nabuzowane pączki i lada dzień też rozkwitną a w warmińskim nie wiem muszę pojechać, tam jest ich dużo też milo się chodzi po Twoim ogrodzie, a przy hostach te białe kwiatuszki to?