Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Migawki z ogródka 13:14, 05 sie 2022

Do góry
Haniu, aż się boję ale póki co żyje i jestem cała. Tylko podrapana

Woreczki są świetne,bo raz, że naturalne, dwa, że przewiewne, a trzy, że widać od razu, co w nich jest. Dobrze, że Iza ich nie wyrzuciła.

A ja dziś miałam boskie chwile relaksu w jeszcze bardziej boskim otoczeniu. Dowód oto poniżej...:

Takie widoki na plecach:

A takie klasyczne:

Ogród Kasi pięknieje z roku na rok. Rośliny pęcznieją. Rabaty puchną od dóbr. Nie trafiłam niestety na sezon różany, ale i tak zapachem powala kwitnąca jeszcze Laguna. U Kasi jest jak w ogrodzie botanicznym. Ma tyle wszelkiego roślinnego bogactwa, ale tak zgrabnie dobranego do siebie.

O relaksie nie będę wspominać, bo się tłok zaraz zrobi i się nie wepchnę drugi raz
Ogród pod lasem 12:39, 05 sie 2022

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Dąb na bukowej. Niestety ładny jest, ale kawałek dalej rośnie ten ogromny, który mi już praktycznie połowę działki obejmuje. Dodzwoniłam się dziś do Urzędu, tak łatwo nie jest, pani ma być na wizytacji i zrobić zdjęcia, a potem wydać decyzję.

Tez mam taki duży dąb ,ale nie moge się przemóc ,żeby wyciąć. Szkoda mi takich duzych drzew
Ogród pod lasem 12:37, 05 sie 2022

Do góry
Zanim mi z głowy wyleci - polecam Wam różę, póki co najbardziej wigorny ze świeżych nabytków piżmowych. Robe Fleurie

Ogrodowe wariacje 12:26, 05 sie 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)

Mistrzostwo ogrodowego szyku ❤️Lux
Ogrodowe wariacje 12:21, 05 sie 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)

Slicznie ❤️Nieustannie zazdraszczam jeżówek
Ogród prawie wymarzony … 12:18, 05 sie 2022

Do góry
Bukiet urodzinowy dla naszej Kerowniczki .

Ogród pod lasem 12:15, 05 sie 2022

Do góry
Dąb na bukowej. Niestety ładny jest, ale kawałek dalej rośnie ten ogromny, który mi już praktycznie połowę działki obejmuje. Dodzwoniłam się dziś do Urzędu, tak łatwo nie jest, pani ma być na wizytacji i zrobić zdjęcia, a potem wydać decyzję.

April podbija las... 10:59, 05 sie 2022

Do góry
April napisał(a)
No nigdy nie miałam tak przeźroczystej wody jak teraz. Widzę każdą igiełkę na dnie.

rewelacja!! Kupuję!
April podbija las... 10:38, 05 sie 2022

Do góry
No nigdy nie miałam tak przeźroczystej wody jak teraz. Widzę każdą igiełkę na dnie.

Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 10:35, 05 sie 2022

Do góry
Szanowni Państwo.
Jako nowy użytkownik tego forum prosze o wyrozumiałosc bo byc może ten temat zostął juz wcześniej omawiany ale prosze o radę:
Zakupiłem w tamtym rokusosnę drobnokwiatową.
Przez okres jesienny,zimowy i wiosenny pięknie rosła i się rozwijała.
Niestety od jakiś 3 tygodni igły zaczeły żółknąc i opadać.Jak na załaczonych zdjeciach.
Aplikację podpowiadają mi że jest to proces zamierania rośliny. Podlewana była zawsze na korzeń, nasłonecznienie ma przez pół dnia.
Wyczytałem że być może jakiś grzyb dostał sie do systemu korzeniowego .
Czy jest ktos z Państwa w stanie ocenić co to za choroba i jak uratować moją sosnę? Jaki środek zastosować?
Bede wdzięczny za odpowiedz
Sałatka pokrzywowa 10:34, 05 sie 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Zdjęć sierpniowych mam 5 sztuk,

Ale za to jakie fajne
Zieleń, drewno i antracyt 10:26, 05 sie 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Kaśka, rozpoznajesz?

tak czułam, że to ta
to jest dalia, którą dostałam dwa lata temu od sąsiada- zidentyfikowałam ją, jako Preference- jak myślisz? to jest ta odmiana?
tę, którą Ci obiecałam wydałam na ten sezon sąsiadce
Ustaliłyśmy, że potem podzielimy karpę
Ogród zacząć czas. 09:34, 05 sie 2022

Do góry
Niestety jabłonka Royality nie przeżyła zeszłorocznego przesadzania- szkoda bardzo. Już taka ładna, dorodna była. Jeszcze przed urlopem moim miała listki i pokazywała oznaki życia, podlewałam ją też dość często. Ale jak były lipcowe upały, a nas wtedy nie było, to wzięła i padła. Za to stipa zawładnęła rabatą

Tutaj też jeszcze pustawo- cisy nie chcą współpracować, bodziszki pomiędzy grabami robią co mogą Słabo widać na tym zdjęciu.

Szałwia w drugim rzucie niziutka, ale jest

I na koniec ogrodowa szefowa- łobuzowa. Uwielbia róże- bardzo jej niestety smakują!
Ogród zacząć czas. 09:27, 05 sie 2022

Do góry
Zostałam przez Agę przyłapana na łażeniu po wątkach, a sama nic od siebie nie daję.
Jest tak, co tu dużo mówić- u Was mi się baaardzo podoba, to jestem u Was na bieżąco. A ja na forum od trzech lat, a tytuł wątku nadal- ogród zacząć czas I ogród ma nadal status- w trakcie No wstyd

Kilka pstryczków udało się wczoraj i dziś rano uchwycić:
Na zachodniej buszowo- werbenowo

Kocimiętka cat pajamas znowu tłoczy, przytłoczona dereniami- jak miną upały zmieni miejscówkę

Frontowy kwadrat też bujny bardzo

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:06, 05 sie 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
Tu i tam czytam o zakupach. Ja tez małe dziś poczyniłam .

Wypasione sztuki tez je lubię choć miały być nieinwazyjne... u mnie pożarły już całą rabatę. Nie dają żyć miskantom Zebrinusom i zagniotły konwalniki. A miało być tak pięknie

Ale żeby nie było. Uwiebiam je!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:05, 05 sie 2022

Do góry
Rabata przy domku ogrodnika wchodzi w swą najlepszą fazę . Baaardzo ją lubię. Wymaga jeszcze trochę korekt przy samym brzegu ale to drobiazg.
April podbija las... 08:57, 05 sie 2022

Do góry
April napisał(a)

A to jest dla mnie najpiekniejsze Jakaś magia z niego bije
April podbija las... 08:55, 05 sie 2022

Do góry
April napisał(a)

Co to za pływajaca roślinka? tez taką chcę ,ale nie wiem gdzie kupic
Do raju daleko - u Ewy 08:54, 05 sie 2022

Do góry
Fajnie już wyglądają hortensje na rabacie ambrowcowej.

Jeżówki pięknie się rozkrzewiły

Dokupiona w tym roku Rainbow

Ogród z zegarem 08:52, 05 sie 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Szpalerek nad rowem, 11 szt limek i 11 szt vanillek

Powiem Ci Aga, że jestem pod ogromnym wrażeniem tych Twoich przestrzeni. Toż to teren nie do obrobienia! Mozesz być z siebie dumna Za kilka lat to będzie czad jak wszystko urośnie. Hortki są bardzo wdzięczne i szybko daja efekt od posadzenia

Pieknie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies