Witam Aniu w moich skromnych progach
dziękuję za pięknego kwiatuszka
u mnie jeszcze w ogrodzie pustki, nie ma jeszcze co podziwiać-dopiero zaczynam się za niego brać plan ogrodu też szedł mi mozolnie, dobrze, ze chociaż Nieszka zrobiła szkic!
pozdrawiam i oczywiście zapraszam, nie tylko wirtualnie
Witaj Kasiu jestem w trakcie poznawania twojego wątku wprawdzie dopiero pod koniec lutego ale i tak mam lepiej, bo szybciej zapoznam się z twoim domkiem i ogrodem
Jako ślad kwiatuszka z mojego ogrodu ci zostawiam
Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu czytam forum i w końcu postanowiłam napisać i poprosić o pomoc w zaprojektowaniu rabaty. Mam z nią nie lada problem, gdyż nie mam absolutnie pojęcia co na niej posadzić. Na domiar złego znajduje się ona od strony północno - wschodniej i niestety przez większość czasu jest zacieniona. Na dzień dzisiejszy posiadam tylko takie zdjęcia jak poniżej, zepsuł mi się aparat i nie mogę zrobić bardziej aktualnych. Mam nadzieję, że do poniedziałku uda mi się zrobić nowe zdjęcia. Cały ogród jeszcze nie jest urządzony. Przy schodach posadzoną mam hortensję, jednak nie jest jej tam dobrze, więc jest do przesadzenia.
Sucho strasznie Bogdziu. W ruch poszła dziś konewka i wąż. Trawnik zasilony nawozem trzeba było podlać. W warzywniaku kiełkujące roślinki wymagają wilgotnej gleby. No i to co wsadzałam też trzeba było podlać. Cunningham White też już szykuje się do kwitnienia
Witam
To i ja pochwalę się moimi tulipanami w donicach.
Kupiłam je dopiero w lutym za grosze i stwierdziłam albo coś z nich będzie albo nie.
Wsadziłam 100 cebulek do 3 pojemników i dałam do szklarenki.
Jest to odmiana WEISSE BERLINER.
Z jednej cebulki potrafią 3 pąki kwitnąć