Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Znowu na wsi 10:51, 02 maj 2013

Do góry
Bogdziu, mam nadzieję że już odzyskałaś siły. Życzę przyjemnej majówki.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających wiosennym widokiem. Zdjęcie najlepsze, jakie udało mi się zrobić

I trochę krzywy krajobraz w trakcie "budowy"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:47, 02 maj 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Moje małe carex 'The Beatles', pokazuję specjalnie dla Gosi Malkul i Magdy 70. Niestety są jeszcze zbyt małe do podziału.

to sa zeszłoroczne beatlesy? buuuu to moje chyba licho wzieło...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:47, 02 maj 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Irenko dziękuję to nic pilnego będe sama kombinować ale porada sie przyda Tez teraz biegam zwnukami i ciesze sie bo za 2 miesiące wracaja do kraju i to jest mi na moje serce Pozdrawiam i Ciebie i Wnuków"D "D

Halinko chętnie pomogę
i cieszę się, że wnuki wracają, moje właśnie rok temu wróciły na stałe do Polski i bardzo się z tego powodu cieszę, miałam dość latania, a teraz na okrągło je widzę i wczoraj dziadek Waligóra przygotował dla nich niespodziankę, ale leje i nie wiem kiedy się będą nią cieszyć
to jest takie zaciszne i pachnące miejsce

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:47, 02 maj 2013

Do góry
I jeszcze jedna wiosenna piękność Forsycja 'Maluch' szczepiona na pniu.

I moja ulubiona rabata trawiasto bylinowa. Teraz byliny odgrywają tu najważniejszą rolę, ale późnym latem i jesienią, to głównie trawy będą tam królowały.

Ogródek na betonie 10:42, 02 maj 2013

Do góry
No i dwie grusze, też pyszne, coś mi podjada. Ale o tym chyba założę osobny wątek, bo robal nie ma jeszcze osobnego, a jest okazały. Nie wiem, czy dobrze go zidentyfikowałam. Okaże się...

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:41, 02 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Zaglądającym mój misz-masz zakupiony kiedyś w promocji jako wielopak niespodzianek

tez taki zakupiłam, i bardzo mi się podoba
Aniu, szalejesz, zmiany wspaniałe, tak na szybko jestem, będę czytac w wolnej chwili, bo dyżury z maluchami i goście
jest cudnie, pozdrowienia dla wszystkich
Ogródek na betonie 10:39, 02 maj 2013

Do góry
Ach, i jeszcze podzielę się z Wami pewnym smuteczkiem....
Będę się musiała w niedalekiej przyszłości pożegnać z 2 - 3 starymi, sześćdziesięcioletnimi drzewami po moim dziadku.
Tej jabłonki nie da się już za długo utrzymywać przy życiu... a jabłka pyszne...

Pierwszy wyrok zapadł na nią już prawie 20 lat temu. Nie dawała oznak życia, nie miała już prawie kory na pniu... Zostały obcięte wszystkie gałęzie i pień czekał na wykarczowanie, ale w międzyczasie przydawał się do przywiązania sznura do prania - więc stał. i tkwiła w nim chyba ogromna wola życia, bo następnego roku wypuścił nowe gałązki. Ale pień próchniał, został na nim tylko wąski pasek kory... Ale w kolejnych latach były już owoce, w zeszłym roku nawet sporo. I tak przez prawie 20 lat ta niewielka ilość żywego drewna pokryta z jednej strony korą, utrzymywała jakoś koronę przy życiu. A w tym roku pojawiła się taka dziura. Pozwoliłabym jej rosnąć do naturalnej śmierci, ale nie wiem, czy nie powinnam obawiać się o bezpieczeństwo, zwłaszcza dzieci. Sama mając lat naście miałam taką przygodę z drzewem, też już przygotowanym do wykarczowania- z resztą razem z tą jabłonką - przewrócił się na mnie pień, kiedy powieszałam pranie, na szczęście był lekki, bo spróchniały i zdążyłam go "złapać" Stałam tak, podpierając go i darłam się, aż mnie w końcu w domu usłyszeli
Ogród w skali mikro :) 10:38, 02 maj 2013

Do góry
Potem nastąpił etap zdecydowanie najcięższy... Zrywanie darni... Wycinaliśmy kancirobem, potem zwijalismy w rolkę .. Prawie jak trawa w rolce

I nagle trawa rosła nam na tarasie

Ciąg dalszy nastąpi , teraz muszę jeszcze polecieć na zakupy do sklepu , bo jutro znów wolne ... Hurrraaaa ... Tylko czemu u nas tak szpetnie leje i na dodatek grzmi i jest pieronem zimno ???
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:36, 02 maj 2013

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:36, 02 maj 2013

Do góry
reni napisał(a)
Irenko, miłej majówki życzę..pozdrawiam

Reniu wzajemnie
dzis dosłownie leje, a ja zaraz na rower i do córki, ona do pracy a ja z maluchami zostaję
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:33, 02 maj 2013

Do góry
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:33, 02 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Moje canny już na dworze, co prawda otulone donicami, ale klimat już nie domowy.I dalie tydzień temu wysadziłam, powinny po niedzieli wyjść. Jeszcze mieczyki mi zostały do wsadzenia, szparagówka i ogórki.Inne upycham między wyższe,może nie zmarzną.

To ja Haniu mniej więcej też to zrobiłam, ciekawe czy po tym przechowywaniu rośliny wyjdą; czekają mnie mieczyki i jakieś lilie, no i ogórki też w tym roku chcę
Zygmunt dziękuje za życzenia
zimno u nas i deszczowo, nic nie można robić, więc ja dziś znowu na dyżur z wnusiami
miłego dzionka
i tulipanka zostawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:31, 02 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zaczadziliście Irenko,na całą Polskę tymi tulipanami! Zygmuntowi 100 lat w zdrowiu i kwiatuszek ode mnie.

Haniu, Zygmunt dziękuje bardzo i ja też i dla ciebie tulipki
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:29, 02 maj 2013

Do góry
wszystko już w donicach...

Ogród w skali mikro :) 10:28, 02 maj 2013

Do góry
Noooo nareszczcie wczoraj zaczęła się zielona rewolucja ..u nas nie padało , był pochmurno dzień , temperatura jakieś 15 st.. Wprost idealne warunki do cięźkiej pracy

Tak wyglądało przed .... ( moją piękną koniczynkę też sobie przy okazji pooglądacie )

Rabata została zdemontować , pieris i bergenia powędrowały chwilowo do donic ...

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:26, 02 maj 2013

Do góry
białe surfinie pełne, miniaturowe tzw. milion dzwonków i inne...
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:24, 02 maj 2013

Do góry
kupiłam różne roślinki....
miniaturowe białe bratki i takie wielkokwiatowe...
kolor mnie zwabił....

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:23, 02 maj 2013

Do góry
czas posadzić coś na taras, chociaż mówią, że dopiero po 15 maja....
mogą być przymrozki....

Ogródek na betonie 10:20, 02 maj 2013

Do góry
Trochę jeszcze bratków - samosiejek.

I zapomniany barwinek.
Ogródek na betonie 10:15, 02 maj 2013

Do góry
Słoneczka brak, to zdjęcia jakieś smutne...

Piwonie, floksy i powojnik Asao szykują się do kwitnienia.

Tego powojnika wcale w tym roku nie przycięłam. Jak już śnieg zaczął znikać, to miał takie pąki, że było mi szkoda...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies