Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 07:27, 26 maj 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu,
wszystko naraz w twoim Rododendronowym się dzieje
i spektakl telewizyjny i goście
a ja załączam swoją niespodziankę
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1875-ogrod-panstwa-pudelek-w-pisarzowicach?page=4#post_3

Ula przydomowych ogrodów nie mozna porównywac z wielkimi ogrodami firmowymi gdzie pracuje cały sztab ludzi. U mnie tylko cztery rece pracują na ten ogród od trzech lat a dziesięc wcześniej pracowały niemal wyłącznie moje dwie. Pewnie ze te ogrody są cudne i niepowtarzalne ale też głównie dzięki nakładom pieniężnym i pracy wielu osób na co zwykłego posiadacza domku na wsi nie jest stac.Duza przyjemnośc te ogrody oglądac ale większa myslę miec w miare ładny choc mały ogródek na codzień i z tego trzeba sie cieszyc.
Bogdzia 07:29, 26 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, tu na dole strony jest mój zaróżowiony Album Novum. Zaglądniesz?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1184-wszedzie-pieknie-ale-u-siebie-najlepiej?page=577

agnieszko byłam u Ciebie ale napiszę Ci potem bo chce dołączyc zdjęcia z mojego ogrodu dla porównania a zrobię je potem , po programie Mai który za chwilę będzie.
Bogdzia 07:31, 26 maj 2013

Nie będe odpisywac wszystkim. Mam wobec Was duży dług wdzieczności bo mimo że od jakiegoś czasu nigdzie nie wchodzę Wy do mnie zagladacie i piszecie tyle miłych słów. Myślę ze niedługo znajde wiecej czasu by do Was zajrzec. Buziaki wszystkim przesyłam.
danuta_szwajcer 07:35, 26 maj 2013

A mi tam Bożenko Twoj bardziej sie podoba a tym bardziej bo wiem, że go sama tworzysz i jest taki Twoj, naturalny i piękny a stresu to Ci wspóczuje i zmeczenia zapewne już też, wiec życzę Ci spokojnej niedzieli
hanka_andrus 07:47, 26 maj 2013

Rodendronowa Mamuśko! Wszystkiego dla Ciebie najlepszego z okazji mamusinowego święta!
Buziaczki!
malwes 09:04, 26 maj 2013

Bogdziu, wspaniałych Ogrodowiskowych Gości miałaś. Po samych zdjęciach widać, jaki był wspaniały klimat spotkania.

Odcinek Mai na pewno też wypadnie rewelacyjnie. Gdzieś wcześniej napisałaś, że Ci się nie podoba co zrobiłaś - ja tam uważam, że ogród jest tak piękny, że warto go pokazać a przede wszystkim tu przecież chodzi o Twój talent i Twoją pasję a nie mistrzostwo przed kamerą, bo na to nikt nie będzie zwracał uwagi.
Twój ogród stworzyłaś sama, swoim zaangażowaniem i talentem - cóż więcej potrzeba do dumy?

W następnym roku i ja się wpraszam na rhododendronowe barwy (zwłaszcza, że Łódź i okolice mi bliskie bo stamtąd pochodzimy).
Mala_Mi 09:06, 26 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Kubeczki kolekcjonuję- z kwiatkami a tiramisu nie było to Anita przywiozła 3 bit-- równie dobre.

No to już mi lepiej

Enya73 09:18, 26 maj 2013

Witaj Bogdziu! Ależ miałam nadrabiania u Ciebie, ale z przyjemnością obejrzałam zdjęcia Twojego cudownego ogrodu w pełni kwitnienia. Gratuluję udziału w "Maji...", w pełni Twój ogród na to zasługuje. Na pewno wszystko świetnie wyszło, więc tylko czekam jak wszyscy z niecierpliwością na emisję odcinka
No i zazdraszczam kolejnego spotkania w gronie Ogrodowiczan Niektórych już rozpoznaję

Pozdrawiam serdecznie
agniecha973 11:36, 26 maj 2013

Bogdziu, dziękuję za odwiedziny. Mam jeszcze jedno pytanko (żebyś się nie nudziła. he he). Zadam już tutaj, żebyś nie musiała biegać po wątkach. Mam jednego rh kupionego kilka lat temu w markecie jako filetowy rh hybrida. W tym roku zakwitł po raz pierwszy dosłownie na dniach otworzyły mu sie pierwsze kwiatki, reszta jeszcze w pąkach. Może podpowiesz czy to ten popularny Catawbiese Boursault (tak sobie wymyśliłam ze zdjęć tu http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Rhododendron%20%27Catawbiense%20Boursault%27&lang=1)
A tu mój kwiatek
agata19762 12:08, 26 maj 2013

Bogdziu słoneczka na niedzielę i kolejny tydzień życzę