Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:01, 20 mar 2013

Do góry
U mnie 20 cm śniegu, i przymrozek już naszedł. Ale co tam, kwękać nie będę. Coś niecoś dziś do doniczek sypnęłam. Jutro jeszcze trochę, a reszta po świętach, nie będę bałaganu robić na parapetach w tym tygodniu.
Pies wczoraj z musu na 7 piętro na piechotę szedł. Ale wymiękł, na 6-ce i musiałam go donieść do domu.
Dziś za to lepiej nogę stawia, myślę, że go lumbago złapało i pieści się teraz. Rządzi mną jak jaki ekonom. Więcej niż 5 stopni nie chce włazić, i normalnie pod windą stoi i szczeka.

Zobaczymy jutro. Czy chociaż trochę ten śnieg stopnieje. Mówiłaś, Iwonko u Joli, że następna dostawa śniegu na Pomorze. Może i dobrze, bo akurat u mnie była dziura śniegowa, nawet z satelity widziana. U mnie i na Śląsku. Teraz za to nam wyrównuje!

To akurat nie kwitnie mój Rh, ale znaleziona gałązka ułamana zimą na skwerze. I trzymana w wazonie.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:48, 20 mar 2013

Do góry
Przyleciały do mnie szpaki

A to perełka ,śliczna jak marzenie !
Rododendronowy ogród. 19:43, 20 mar 2013

Do góry
Bogdziu Ciebie też pozdrawiam, jajami

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:42, 20 mar 2013

Do góry
Agnieszka to przez GMO tak się zmutowały

a ja na konto wiosny puściłem sobie Bieszczadzkie Anioły- http://www.youtube.com/watch?v=4u0PJ9g50bs ależ tam zieloności i nawet zielony kielonek
"...Anioły są całe zielone
Zwłaszcza te w Bieszczadach
Łatwo w trawie się kryją
I w opuszczonych sadach

W zielone grają ukradkiem
Nawet karty mają zielone
Zielone mają pojęcie
A nawet zielony kielonek.."

a swój kielonek zawsze warto mieć ze sobą - kiedyś piłem Beherovkę z ogromniastego kubka

takie przymiarki do włóczęgi

Wilcze pole – zagwozdki, przemyślenia, zmagania i efekty 19:41, 20 mar 2013

Do góry
Po moich pracach instalacyjnych, które w sumie jeszcze mam w planach kontynuować, weszli brukarze. Usuwając warstwę humusu pod chodniki stworzyli na działce mnóstwo wałów ziemnych, które muszę rozgrabić, przetransportować w inne miejsca. Kostka i ogrodzenie prowadzone na jednej wysokości uwarunkowały wysokość terenu. Względem drogi, która pierwotnie była zrównana z działką doszło z 50 cm. Żeby na całej działce uzyskać równą powierzchnię muszę jeszcze sporo ziemi dowieźć i niestety przerzucić ją ręcznie. Ze względu na zamknięty teren, kostkę i drenaże, nie mam jak wpuścić tam koparki, a przynajmniej bałbym się szkód jakie wyrządzi. Nie znalazłem nikogo z lekkim sprzętem, wszyscy mają budowlane kolosy.

Mogę się pochwalić pierwszą własnoręcznie "zasadzoną" roślinką - oto nasze listki. Tak naprawdę łatwiej było nam ułożyć wzór samemu, niż tłumaczyć brukarzom jakiej wielkości i w którym miejscu mają być narysowane wzory.

Z kostki jestem bardzo zadowolony. Przyznam, że przed zakupem nawet jej nie widziałem. Chciałem grafitową, podesłałem zapytanie do kolegi i taką mi przysłał. Czasem spontaniczne decyzje opłacają się, a przy okazji zaoszczędzają mnóstwo czasu.

Na zdjęciach widać jak dobrze czują się u nas wszelkiego rodzaju chwasty :/
Tym razem walczyliśmy z nimi ręcznie. Po wstępnym rwaniu usypaliśmy z nich całkiem sporą górkę.

Na koniec rabata frontowa w trakcie przygotowania. Zamówiłem ziemię (podobno ogrodnicy chwalą sobie jej dostawcę w naszej okolicy) i ręcznie zacząłem wyrównywać miejsca wyizolowane przez kostkę.

Taki był mój priorytet. W obecnej chwili do nasadzeń mam przygotowane rabaty frontowe i rabatę wzdłuż wykusza. Czekam na cieplejsze dni i jadę do szkółki po zamówienie.
Wichrowe wzgórze 19:41, 20 mar 2013

Do góry
W ramach prac wiosennych wbiłam dzisiaj w ziemię podporę na klematiska, jaką niedawno zamówiłam u kowala. Musiałam troszkę wbijać, bo jeszcze ziemia podmarznięta, ale udało się

Tu odpoczywam 19:34, 20 mar 2013

Do góry
Grażynko u nas tez zimowo niestety ale wbrew pogodzie i sniegu,ktory napadał zreszta juz za pozno bo mroz strat narobił kupiłam dziś bratków i posadziłam przed domem moze uda sie zaprosic tą wiosne w koncu? Udało mi się dziś czosnki ozdobne kupić w donicach więc zakwitną mi latem w ogrodzie bo takie piękne czosnki na forum widziałam, zachwyciły mnie, a do tej pory nie zagościły u mnie czyms trzeba sobie poprawic nastroj pozdrawiam wiosennym i wesołm tulipankiem
Ogród z platanem. 19:31, 20 mar 2013

Do góry
Dziękuję popróbuję
Według http://www.twojapogoda.pl/ tak wyglądać ma Wielkanoc u mnie :
Mój ogródek pod Gdańskiem 19:31, 20 mar 2013

Do góry
Hej Dawidzie

I właśnie taka ta nasza wiosna
Ogród z widokiem na jezioro 19:28, 20 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Witam na forum swoim kwiatuszkiem a potem czekam na Twoje

Oooo dziekuję, moje będą dopiero na wiosnę - jak wzejdą cebule posadzone jesienią
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:18, 20 mar 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Aniu wiosna wiosna +9 stopni u nas hi hi hi

Kondziowi i wszytkim dedykuję

http://www.youtube.com/watch?v=q80BAs4QjQQ
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:17, 20 mar 2013

Do góry
moje mają hi hi hi

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:16, 20 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No co wy! Białe za oknem, białe w wątku i jeszcze gratulacyjne? Trochę ognia trzeba! Gratuluję!

Haniu dawaj więcej ognia aby śniegi roztopił!!
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:15, 20 mar 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Od jutra znowu mrozy, a te biedaki już nie mogły się doczekać pierwszego dnia wiosny.
Co z nimi będzie??

Gabi iryski już Ci kwitną? Moje jeszcze nie mają pąków!!,
Mój mały raj na ziemi :) 19:09, 20 mar 2013

Do góry
Widziałaś już urosły hi hi hi
Nigdy nie mów nigdy 19:02, 20 mar 2013

Do góry
I jeszcze kfiotki przyszły. Wreszcie moje krokusy leciutko rozwinięte widzę

To chyba czosnki koło jednej z opatulonych hortusi ogrodowych

a to gdzie zrobił, to nie wiem...ale chwaściory !!!! Mus plewić !!!!!

Wichrowe wzgórze 19:00, 20 mar 2013

Do góry
Na pocieszenie, że tak nieładnie za oknami, kupiłam sobie dzisiaj kremowe doniczki - będą dobre na fiołki.
Nigdy nie mów nigdy 18:59, 20 mar 2013

Do góry
Próba generalna ciurkadełka i mój piękny zimowy ogród w tle.

Tu po prawej rabatka, na której będzie urzeczywistniał się Twój projekcik Julcia Widać, że słoneczko jeszcze nisko, w południe zdjęcie było robione, a cień długiiii...

Śnieg jednak topnieje, ale tam ciapa musi być...

A tu eMuś uwiecznił również michę, w której pompę zatopił

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:58, 20 mar 2013

Do góry
Danusiu spóźnione, ale gratulki szczere dokładam na kolejną setunię ...kwiatucha później dodam, bo mi "pędrak" posłuszeństwa odmówił, a na nim fotki miałam...słoneczko za to podsyłam, może u Ciebie jutro zaświeci
Zwierzęta dzikie w ogrodzie 18:50, 20 mar 2013
Do góry
Wodni goście

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies