Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:50, 14 mar 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)

Marta, jak w bajce...

Edi dzięki za mile słowa
Ogrodowe zacisze 22:49, 14 mar 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
To na poprawę nastroju...

Prawdziwy esteta..... mam nadzieję, że mój jeszcze wiosna kwiatki też powącha ... od góry.... ..
Świetne zdjęcie
Jurajski Ogród 22:47, 14 mar 2013

Do góry
Agnieszko Twoje pismo obrazkowe budzi zachwyt

AgnieszkaW napisał(a)

To o to drzewko na pniu chodzi tak? to jest choina kanadyjska prowadzona na kulke? a ile ona u Ciebie Agnieszko już rośnie? Od początku ją prowadzisz na kulkę? Dużo przycinasz? jak często ? I czy to jest jakaś odmiana czy po prostu... gatunek? No sorry - ale chcę zakupić choinę kanadyjską i to mnie zaintrygowało a poza tym jak się ma tak pięknie to "się trza tłumaczyć"
Pozdrawiam i dobrej nocki życzę
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 22:45, 14 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam serdecznie małopolankę

Powitać... 22:40, 14 mar 2013

Do góry
Witam Was maniacy ogrodowi.
Przez jakiś czas przeglądałem i trochę udzielałem się na podobnym forum, jednak widzę, że tutaj cały czas coś się dzieje. Niektórzy z Was wręcz czekają z nosem przy komputerze, żeby tylko coś naskrobać, żeby komuś podpowiedzieć. I to mi się podoba...

Mam na imię Tomek, mieszkam pod Radomiem, mamy z żoną do zagospodarowania 2400m2 terenu. Co nieco już rośnie (od 3 lat), plany są potężne, zobaczymy co z tego wyjdzie. W tym roku planuję skupić się na dosadzeniu sporej ilości rododendronów - i tutaj liczę na mądre głosy.
Pozdrawiam Was wszystkim.

Początek moich przygód z ogrodem :) 22:39, 14 mar 2013

Do góry
Witam wszystkich jeszcze raz!

Wiosna za pasem i prace na działce coraz częściej chodzą mi po głowie. Do tej pory były takie „z doskoku”, jak byłam na działce to całymi dniami grzebałam, przesadzałam, pieliłam, ale nigdy z jakimś szczególnym planem, czy wizją. Tak po prostu, bo uwielbiam spędzać czas pracując na działce. Jednak przestało mi to już wystarczać . W zeszłym roku pierwszy raz siałam jednoroczne. Nawet mi powyrastały te kwiatki i wszystkie zakwitły! (co za radość jak się samemu coś od początku wyhoduje). W tym roku zamierzam ambitniej podejść do sprawy, zacząć sukcesywnie wprowadzać zmiany i powolutku porządkować ten mętlik, małymi kroczkami do celu bo wszystkiego na raz nie uda mi się ogarnąć – sporo jest do zrobienia do tego fundusze mocno ograniczone i czas… nie jestem na działce na tyle często, żeby prace błyskawicznie szły (ale za to nadrabiam pracowitością! ). Na razie chciałabym zrobić chociaż namiastkę „ogrodu”, wstępny porządek, segregację roślin. Nie wiem za bardzo od czego zacząć, bo taki miszmasz, że nie wiem w co ręce włożyć, które rośliny zostawić, które przesadzić, których się pozbyć (jak to brzydko brzmi! ). Wszystkiego po trochu to tu, to tam coś rośnie (mam cichą nadzieję, że nie tylko ja tak sadzę, że to normalne u początkujących ). W chwili obecnej większość działki to trawa ze wszelkimi upiększaczami. Niektóre drzewa u nas już całkiem spore, co widać na załączonym zdjęciu Przewiduję, że ogród będzie powstawał powoli, dlatego oprócz porządkowania wszystkiego chciałabym w tym roku założyć jakąś rabatę (najlepiej jednoroczną), żebym mogła już jakiś miły efekt pracy zobaczyć. Marzy mi się taka z wysokimi kwiatami i ze ścieżką przechodzącą przez nią, żebym mogła usiąść wśród kwiatów, w odcieniach różu, fioletu i błękitu.

Mam nadzieję, że pomożecie mi i doradzicie co i jak powinnam zrobić oraz od czego zacząć. Podobają mi się bardzo Wasze ogrody, inspirują mnie i jeszcze bardziej zachęcają do pracy

A tutaj zaczyna się moja przygoda:

Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 22:37, 14 mar 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Moje wyremontowane biureczko- jeszcze nie skończone, bo trzeba go troszkę przetrzeć i jeszcze raz polakierować, ale było baardzo potrzebne (właśnie przy nim sobie siedzę) i skończę go w sobotę

Pięknie Dobrej Nocki
Kondziowy Ogród :) 22:36, 14 mar 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Witam serdecznie!
Mało mężczyzn na tym forum. Zapewne chowają się gdzieś na drugim planie. Mój M też chętnie w ogrodzie pomaga, zerka mi przez ramię do Ogrodowiska, ale sam pisać nie chce.
Fajnie, że jest coraz więcej osób z okolic Krakowa. Pozdrawiam ciepło!

tez pozdrawiam hi hi
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:36, 14 mar 2013

Do góry
Pozdrowienia dla wielkiego ogrodnika!
Musiałam tu zajrzeć,bo wszędzie widzę Twoje wpisy. Było warto. Pozdrawiam wiosennie!

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:33, 14 mar 2013

Do góry
To dzisiejszy termometr za oknem. Czy komuś coś nie pasuje??? Na co tu narzekać???

Kondziowy Ogród :) 22:32, 14 mar 2013

Do góry
Witam serdecznie!
Mało mężczyzn na tym forum. Zapewne chowają się gdzieś na drugim planie. Mój M też chętnie w ogrodzie pomaga, zerka mi przez ramię do Ogrodowiska, ale sam pisać nie chce.
Fajnie, że jest coraz więcej osób z okolic Krakowa. Pozdrawiam ciepło!

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:31, 14 mar 2013

Do góry
Na pewno im nie pasuje. Napuszone do wielkości kosów, normalnie tak nie wyglądają. Wczoraj obsiadły mi jesiona i miałam takie widoki. Tuliły się do siebie

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:29, 14 mar 2013

Do góry
Owszem akcja hortensjowa u mnie w toku - Ani asc dziękuję za tą mini limkę, Silver Dolar jest na "mojej liście" też Poszukam gdzie można to kupić...
Asiu Magical Moonligth piękna - te gigantyczne kwiatostany to naprawdę coś. Eh, że też człowiek wybierać musi Gdzie będziesz kupowała?
Haniu - no jakoś mi rosną te roślinki - heliotropy nie "doznały" stratyfikacji bo za późno o tym przeczytałam, no ale skoro wyszły... to dobrze jest. Tfu Tfu coby nie zapeszać ale te heliotropki są jednymi z najładniejszych moich wysiewek Niektóre to mam wrażenie że za bardzo wyciągnięte - no zobaczymy człowiek się cały czas uczy

goździk

poziomka rugia
mam jeszcze gipsówkę, zatrwian, floks drummonda ale jeszcze im nie pstrykłam zdjątek bo niedawno siałam - chociaż wyszły już wszystkie. Zapewne im zrobię bo to taki mój ostatnio nowy świr - fotografować co zielone albo kwitnie
U mnie niestety też zima w pełni - nasypało parę cm śniegu i nadal sypie, temp. na razie jakieś -6. Daję zimie czas do niedzieli, potem już wiosna i tyle
Dobrej nocki życzę
Ogród w budowie - nieustającej 22:26, 14 mar 2013

Do góry
Zaglądam z pozdrowieniami do tego pięknego zakątka!

Kwiaty i ja - nierozłączna z nas para:) 22:24, 14 mar 2013

Do góry
Asiu!
Pozdrowionka z zaśnieżonych Niepołomic. Nie wiem, czy jutro dojedziesz do pracy. Strasznie śnieg pada...

A poniżej troszkę kwiatka na poprawę nastroju:
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:20, 14 mar 2013

Do góry
Kolejna ogrodniczka z okolic Krakowa!
Pozdrawiam serdecznie.
Ogródkowe perypetie:) 22:16, 14 mar 2013

Do góry
Witam Cię serdecznie, Agnieszko!
Odwiedzam po kolei wszystkie sąsiedzkie ogrody. Miło, że jest nas tak dużo w niewielkiej odległości.Pozdrawiam serdecznie.

Ogród Zagi 22:13, 14 mar 2013

Do góry
Ooo drut też może być tym bardziej, że sprawdziłaś. Siatka ma mieć grube oczka.
Tu Maja w ogrodzie

http://majawogrodzie.tvn.pl/31,Ogrod-z-kolekcja-karlowych-iglakow,odcinek.html
Ogród do kwadratu 22:10, 14 mar 2013

Do góry
Agnieszko!
Widzę, że zima nie przeszkadza Ci w ogrodowych planach.
Na słup przydałoby się coś, co rośnie szybko i wysoko. Faktycznie, winobluszcz dałby najszybciej oczekiwany efekt.

Moja działka. 22:08, 14 mar 2013

Do góry
Ale Cię dziewczyny zakwiatkowały , to ja się też dołożę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies