Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 22:30, 17 maj 2013

EPODLAS napisał(a)
Kasiu, zanim będzie pięknie to najpierw musi wyglądać tak jak na twoich zdjęciach. A potem jak będzie przyjemnie sadzić roślinki i patrzeć jak rosną. Warzywnik musi być, nie ma to jak własne warzywa i to blisko domu. Potrzebujesz i masz.

Bożenko, marzę już o tej drugiej częsci prac w ogrodzie, o podziwianiu i delektowaniu się tym wszystkim a warzywka ze swojego ogrodu, mmmmm pycha, ten zapach, smak! już się nie mogę doczekać, jak się zerwie pomidorka prosto z krzaczka, takiego wygrzanego na słoneczku
kitek81 22:31, 17 maj 2013

Kasiek napisał(a)
Typowe zachowanie wszystkich Kasiek Trzymaj sie,glowa do gory,piers do przodu,lopata w dlon

my Kaśki już tak mamy małe uparciuchy, ale przy tym jakie sympatyczne

pozdrawiam
kitek81 22:34, 17 maj 2013

Marta7 napisał(a)

Kasiu jak ja marzę o tym deszczyku,u nas jest skorupa,coś tyko pokropiło,moje beczki gdzie zbieram deszczowkę -puste
Pozdrawiam i fantazyjnych nasadzen życzę

u nas teraz też susza! wcześniej jak rozgarnialiśmy czarnoziem, to było widać, gdzie jest mokra ziemia rozgarnięta, a teraz jak wczoraj rozgarnęliśmy to od razu z wierzchu przysychało!
nasadzenia na pewno będą fantazyjne i pewnie do poprawki, bo ja na razie planu nie mam
pozdrawiam
kitek81 22:37, 17 maj 2013

Maria667 napisał(a)
Kasia!
Teraz praca fizyczna, a potem same przyjemności. Jak przyjemnie patrzy się na efekty tej pracy Jak już nic robić nie trzeba

kiedy to będzie?! u mnie na pewno jeszcze nie w tym, ani pewnie w przyszłym sezonie
a czy w ogrodzie jest taki czas, że nie ma nic do roboty ?!
Ewa4 22:41, 17 maj 2013

Kaśka to co ciężko przychodzi bardzo cieszy za jakiś czas będziesz wspominać że ogród powstał dzięki waszej ciężkiej pracy i już widzę jaka będziesz dumna .Wytrwałości życzę.Pozdr.
kitek81 22:43, 17 maj 2013

Ewa4 napisał(a)
Witaj Kaśka wreszcie jestem.Dzięki za tel. miło było Cię usłyszeć ale chwilę mnie nie było a Ty tu z czarnoziemem szalejesz myślałam o Tobie ze pracujesz w ogrodzie ale aż takich zmian się nie spodziewałam no pięknie mkniesz do przodu.Pozdrawiam

hejka mi też było miło Cię poznać, nawet telefonicznie
ja szaleję, coś Ty, ja mam wrażenie, że cały czas jestem w tyle ze wszystkimi pracami!
ale dziękuję za kibicowanie i wspieranie
pozdrawiam
kitek81 22:45, 17 maj 2013

Debra napisał(a)
Kasiu, jakie wolne
To tylko Tobie się tak wydaje. Posadzisz, posadzisz, przesadzać będziesz niedlugo, wiele lat radości z tego ogrodu przed Tobą.....

A Ty Kochana, jak zwykle na straży fajnie, że cały czas jesteście ze mną
idę zaraz popodziwiać Wasze ogrody śliczne, wypielęgnowane, wypieszczone itp itd
kitek81 22:54, 17 maj 2013

Ewa4 napisał(a)
Kaśka to co ciężko przychodzi bardzo cieszy za jakiś czas będziesz wspominać że ogród powstał dzięki waszej ciężkiej pracy i już widzę jaka będziesz dumna .Wytrwałości życzę.Pozdr.

masz rację, też do takiego samego wniosku często dochodzę, ale jak te prace wydłużają się z miesiąca na pół roku, to się zastanawiam, czy nie lepiej by było wejść na gotowe? pewnie i lepiej, ale ja bym musiała na o dłuuuugo czekac to może lepiej już docenić to co już się ma, reszta przyjdzie z czasem
pozdrawiam i dzięki za wszystko
kitek81 22:57, 17 maj 2013

a żeby nie było, że nie dodałam zdjęć, to tak wczoraj wyglądała działka, bo dziś nie zrobiliśmy nic, bo dosyć, że syn ma jelitówkę, to jeszcze musieliśmy uprzątnąć pokój córy, bo u niej ta graciarnia była, a w niedzielę m z wujkiem będą robić stelaże sufitowe
a tak to teraz wygląda!
czekać-zdjęcia mam niezgrane na kompa-znów muszę z komóry dodać ;p
kitek81 23:04, 17 maj 2013

Przyszły warzywniak o jeszcze jedna górka do rozrzucenia: