Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju II 11:08, 03 kwi 2013

Do góry
Witaj Aniu zadlądałm do twojego ogrodu już nieraz bordzo mi się podoba,
a dziś zaispirowało mnie zdjęcie twojej lili u Basi.Lilia pod brzoskwinią ja też posyłam ci zdjęcje podobne z mojego ogrodu-a myślałam że tylko ja mam wszystko na działce.
Aniu w pierwszym wątku widziałam różową prymulkę lub pierwiosnek różowy czy znasz nazwe może ?pozdrawiam
Po prostu ogród... 11:08, 03 kwi 2013

Do góry
Maria667 - miło że wpadłaś do mnie i pozdrawiam Cię również cieplutko w tą śnieżną porę.
Żeby nie było tak zimowo to zostawię parę kolorowych, wiosennych tulipanów

Pszczelarnia 11:07, 03 kwi 2013

Do góry
Ewciu, myslę, że blisko mnie są kamieniarze i oni mają takie wykute w surowym kamieniu i one będą najlepiej pasowały.
Tu na zdjęciach są duże, ale widziałam też mniejsze, w sam raz na Twój granitowy stół. Przyjedziesz następnym razem i wybierzemy coś.

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:03, 03 kwi 2013

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:02, 03 kwi 2013

Do góry
Śnieg intensywnie sypie nadal .... co będzie pod wieczór ?

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:52, 03 kwi 2013

Do góry
Wklejam kolejną zagwozdkę. Najpierw plan - tak ma być.

Teraz wczorajsze próby ułożenia wszystkiego na trawniku.
Czarne - linia nowej rabaty różanej
niebieskie - linia rabaty przy tarasie
czerwona - rabaty przy płocie

Tu dodatkowo nasadzenia do zlikwidowania
żółte - jabłoń ozdobna
jaskrawo zielony - jodła
fiolet - lilaki
czerwone - ta sama linia rabat co powyżej, tylko pociągnięta dalej
na tyłach niebieska linia - tak zmienię zawijasej z murkiem oporowym, dopasuję go do tych wszystkich okręgów
żółty znak zapytania - dwie duże tuje, których nie da się wysadzić, dostałam je od rodziców i nie mam sumienia ich wyrzucać, coś trzeba z nimi wymyśleć, może coś dorzucić, żeby powstał jakiś dodatkowy punkt nasadzeniowy, nie mam na to pomysłu.
Wszystkie inne iglaki robiące za półkole wokół ogniska bez problemu wysadzimy gdzieś na obrzeża.

Trudne początki 10:52, 03 kwi 2013

Do góry
Proszę bardzo, dowód rzeczowy, że jest snieg- tfu!
Przy okazji -ciachnięta ponad miesiąc temu tujka-kulka
Zdjecie słabe, bo nawet aparat odmawia posłuszeństwa przy takich widokach

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:47, 03 kwi 2013

Do góry
o a tutaj jeszcze nie obsadzone w słońcu

Mój kawałek raju II 10:47, 03 kwi 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Nerwowość wszędzie zapanowała przez tę zimę, co sobie nas upodobała i rozstać się nie ma zamiaru.
I nową porcję śniegu nam od jutra zafunduje
A rośliny w domach czekają na optymalne warunki zewnętrzne!
podpisuję pod twoim stwierdzenie obiema rączkami i z widokiem śniegu pomykam do pracy
zostawiam pozdrowienia dla Ani bo u niej gościmy i tobie w jej wątku

niestety zeszłoroczne ale dla odpędzenia szarości dnia dzisiejszego
Mój 4 arowy azyl... 10:46, 03 kwi 2013

Do góry
Basiu ja też gratuluje pół metku i kwiatki z parapetu posyłam bo u nas wszystko zasypało i nadal sypie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:38, 03 kwi 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, tak, tak. Ten klimat. Tylko jeszcze nie takie białe a szare. Jak granit. Można je przemalować?

Ewa pewnie można one mają porowatą powierzchnię. Tutaj masz fotki z realu, mam kilka sztuk tych donic i napewno dokupie jeszcze w tym roku bo je lubię. Mają różne kształty, wielkości. Jedna wada droga przesyłka...

Trudne początki 10:31, 03 kwi 2013

Do góry
A u mnie poswiateczne narcyziki przywołują wiosnę

I na pocieszenie... posadziłąm sobie dzisiaj kwiatuszki cebulowe w doniczki, żeby je czym predzej popedzić do działania

Marzy mi się Siedlisko.... 10:29, 03 kwi 2013

Do góry
Przed chwilą pojawił się nowy gość - szczygieł

Ogród w Alei Lipowej... 09:54, 03 kwi 2013

Do góry
justi napisał(a)
a w domciu rzeżuszka podrosła i teraz wiszące jajo lepiej wygląda

Super to wygląda. Podoba mi się.
W cieniu - zacieniona 09:50, 03 kwi 2013

Do góry
Cieplutki...pomarańczowy kolor lilii
Mój jesienny ogród 09:46, 03 kwi 2013

Do góry
Witajcie moi mili. Oczywiście jeszcze raz dziękuję za życzenia. A dziś znów zabalowałem, pojechałem pokazać Sandy i Larriemu książkę o Biebrzy, no i się zeszło. do 9;30, Pokazałem filmiki w telefonie i niedzielne fotki i znów dostałem gratulacje za piękne zdjęcia. Przyjechałem bez czapki i w rozpiętej kurtce, jest o 10 13 stopni a zielono robi się w oczach. Jutro wybieram się znów do parku więc chcę podgonić pisanie.
Haniu, spotkania już miałem 3 od Twojego postu i całkiem fajnie choć z językiem kiepsko to idzie się dogadać trochę się podpieram telefonem. Aż szkoda że wyjeżdżają już w sobotę a powrót 11 maja, jadą zwiedzić całą Europę, całe szczęście że zaczynają od Izraela. Trochę z niepokojem patrzą na zimę w europie gdyż później jadą do mW Brytami.
Irenko, zobacz do Bogdzi ptaków tam wstawiłem dużo zdjęć, same nieznane u nas.
Zawitko, dzięki z kwiatuchy, powiem że nowy aparat by się przydał jak nic, powiedziałem że jak zostanę to kupię sobie i nowego Pentaxa i Maca. Wiecie ile tu kosztuje Mac najdroższy 27 cali 6 tyś zł a w Polsce 9400, zobaczcie jak u nas się kroi klienta. Jak oglądałem swoje zdjęcia na nim, to po prostu pochorowałem się od razu, bajka.
Mirka, ja już 5 dzień mam okno uchylone 24, trochę mi szumi za głośno strumień pod balkonem ale jakoś będę musiał z tym żyć Dziś znów pokażę wiosnę u mnie.
Bogdziu, tu jest naprawdę jak w raju, nawet dziś dyskutowaliśmy czy tu coś do jedzenia nie dosypują. Jestem tu prawie pół roku i nie słyszałem żeby ktoś kogoś na skrzyżowaniu błogosławił, jeżdżę tyle rowerem nawet jeden pies mnie nie obszczekał, zwierzęta nie uciekają, czy to nie dziwne? t o jest po prostu nie normalne, ale mi się podoba
Aniu, ja się bawię aż za dobrze, poznałem fajnych ludzi i nie mam czasu się nudzić a tydzień to widzę tylko poniedziałek i piątek a reszty nie ma. Nawet nie wiem kiedy zleciało to pół roku.
Romek ma się dobrze rozmawiam z nim na skype, tylko okiem łypie na mnie.
Gabrysiu, ciesze się że trafiłaś do mnie, powiem że w realu jest dużo lepiej niż na fotkach. Pytałaś o wymarłe miasto, ono ożywa na 3 miesiące a resztę roku wszystko zamknięte ludzie przyjeżdżają tylko na wakacje.
Marto, piękne hiacynty Ci wyrosły, ja aż zacieram ręce ze szczęścia że chociaż raz mi się udało nawiać od tej przebrzydłej zimy, Będę pokazywał wiosnę to może wasza sobie przypomni że już czas na nią.
Janinko cieszę się z odwiedzin, oczywiście że latam z aparatem w domy mało jestem, jak się tak ciepło zrobiło to nawet gotować mi się nie chce. Staram się podpisywać fotki ale nie zawsze mam czas a jest go coraz mniej, niestety dzień coraz dłuższy to na pisanie coraz mniej zostaje .
Karola, wszystko tu już kwitnie i jakoś tak wszystko na raz.
Kasiu, Ewelinko, zieleń przepiękna, kwiatów różnokolorowych, a krokusy pierwszy ras widzę taką kępę.
Mariusz, wiosna nawaliła, ja zawsze w Święta jeździłem do Powsina podziwiać wiosnę a w tym roku nawet jej nie widać. Ja się martwię o swoją pampasówkę, ciekawość mnie zjada czy wypuści coś. Ptakami jestem zachwycony, przepięknie pozują, zresztą widać to na zdjęciach, jutro wybieram się do parku, może coś ładnego wypatrzę.
Witaj Iza, fajnie że się odezwałaś, masz racje to daleki kraj, ale b. piękny ja i tak pokazuję mały wycinek ,nie mam samochodu i trudno mi się przemieszczać ale i tak radzę sobie wyśmienicie już okolicę mam prawie całą zaliczoną i tej dalszej też liznąłem. Jeszcze Jasper i Banff, muszę zaliczyć, jak zobaczycie stamtąd zdjęcia to nie zapomnicie tych widoków, góry tak cudowne że aż nie do wiary, że na ziemi mogą być takie miejsca. Wiem że nieliczni tylko tu dotrą , dla tego chcę przybliżyć ten piękny i przyjazny kraj. Pozdrawiam gorąco.
Fotki robiłem wieczorem telefonem i nie są zbyt ładne. Zobaczcie jaki jestem już opalaony

Igiełkowy ogródeczek 09:45, 03 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Przesylam Bawarska wiosenke

Dzięki po raz drugi
Po prostu ogród... 09:16, 03 kwi 2013

Do góry
Aniu S bardzo dziękuję za życzenia

Macha do Was marchewką wielkanocny zając, wieczorem została po nim tylko piramida, całego zasypało

Wielkanocny śnieg połamał dużo sosen u mnie, nawet nie wiem co jeszcze bo wszędzie pełno śniegu i nie sprawdzałam wszyskiego

A dzisiaj u nas nowa dostawa śniegu, sypie i sypie
Gdzie ta WIOSNA ?
Nasz mały, zielony świat. 09:15, 03 kwi 2013

Do góry
To może jeszcze pokażę moich podopiecznych. Serce mi się kraje, jak patrze na zlatujące zewsząd ptaki, które nie mają co jeść. Codzienne wysypuję im torby płatków, kaszy, słonecznika, wynoszę jabłka.
Czasem kable na słupach są tak oblepione ptakami, że ślubny mnie ostrzega - zostaniemy bez prądu, bo się zerwą
Rododendronowy ogród II. 09:06, 03 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Twoje gifki świetne, nie dziwię się,że w to wdepnęłaś i Ciebie pochłonęło. Fajnie Tobie wychodzi, bo masz jakieś wyobrażenie co z czym połączyć. Tak jak z bajkami o ptaszkach.
Pozdrawiam, i tez czekam.

Dzieki Haniu za pochwałę . Te gify w tym programie robi się bardzo łatwo , oczywiście trzeba miec jakiś pomysł. Jak byś miała wgrany program to pomogę. Na dzień dobry gif złożony tylko z dwóch zdjęc.

:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies