Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z platanem.

Ogród z platanem.

Gardenarium 19:22, 16 maj 2013

Jestem z rewizytą Filipku i zachwycił mnie oczywiście Kanzan i żałuję, że jego kwiaty nie są białe. Ale nic to, są jakieś wiśnie japońskie z białymi kwiatami, może im się przyjrzę, zamiast nieeleganckich (niby) bzów zafunduję sobie wiśnię ? hehe.

Instagram Ogrodowiska
gierczusia 20:39, 16 maj 2013

Loosiuu napisał(a)
Serduszka okazała Dicentra spectabilis

Takie serduszka , to wypisz , wymaluj na walentynki
gierczusia 20:43, 16 maj 2013

asc napisał
. szkoda, że floksa białego nie chcesz się pozbyć

Ja teź bym chętnie tego białego floksa przygarnęła

Aniu .. Jak Filip go wystawi na aukcję to będziemy się o niego ( tzn . o floksa ,żeby nie było ) bić w kisielu .. Co Ty ma to ??
gierczusia 20:45, 16 maj 2013

Loosiuu napisał(a)
Ogród po deszczach nabiera rozpędu Szykuje się ocieplenie to roślinki ładnie podskoczą

A teraz nowinka...zdobyłem gałązki bluszczu takiego jak ma Danusia o duuuuużych liściach. Teraz jestem ciekawy czy wypuści korzonki. Jutro postaram się o fotki

Filip .. Ty mnie podaj nazwę gatunkową plizzzz

Bo ja mam bluszcz errecta , czyli taki co wiecznie stoi .. Ale to chyba nie o niego chodzi
Loosiuu 21:15, 16 maj 2013

Gardenarium napisał(a)
Jestem z rewizytą Filipku i zachwycił mnie oczywiście Kanzan i żałuję, że jego kwiaty nie są białe. Ale nic to, są jakieś wiśnie japońskie z białymi kwiatami, może im się przyjrzę, zamiast nieeleganckich (niby) bzów zafunduję sobie wiśnię ? hehe.

Mi się tam bzy podobają Dłużej kwitną i nie śmiecą tak. Wiśnie jak tracą płatki, to tak jakby śniegu napadało...pełno wszędzie...jutro może uda mi się zrobić fotkę trawnika jak wygląda. Ja bym nie wprowadzał takich drzew do takiego pięknego i czystego ogrodu Potem niepotrzebne nerwy, że zasyfione...
bociek 21:16, 16 maj 2013

Filip, pewnie, ze pusci Dlaczego mialby nie puscic
AgnieszkaW 21:20, 16 maj 2013

Wiśnia kanzan urocza, a płatki na trawniku takie romantyczne przecież, czemu mówisz, że śmiecą?
Loosiuu 21:26, 16 maj 2013

Elu, ja nie wiem co to za bluszcz, ale ma liście wielkości pięści. Na razie wygląda kiepsko. Mam nadzieję, że się ukorzeni, bo to trochę nie pora na to Znalazłem go przechadzając się pomiędzy domami i kawałeczek sobie wziąłem Był razem z tym zwykłym bluszczem i wyraźnie się różnił. Te liście są ogromne w porównaniu do gatunku! W zeszłym roku widziałem podobnego na Gardenii i to chyba ten.

Fotki kiepskie, ale na szybko robione były. Stanowisko tej szkółki:
http://www.clematisy.pl/katalog-roslin/bluszcz-irlandzki-angielski-id134.html

Serduszka rzeczywiście na walentynki
Jak będzie dobra pora na sadzonkowanie płomyka dam znać
Loosiuu 21:28, 16 maj 2013

bociek napisał(a)
Filip, pewnie, ze pusci Dlaczego mialby nie puscic

Ale co puścić?
Loosiuu 21:29, 16 maj 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Wiśnia kanzan urocza, a płatki na trawniku takie romantyczne przecież, czemu mówisz, że śmiecą?

Piękne są. To fakt. Jednak ich płatki są bardzo drobne i wiatr je przenosi na dalekie odległości. Ja lubię czyściutki trawniczek, więc mnie denerwują.