Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Joanka 19:51, 12 maj 2013

Ewelinko to judaszowiec kanadyjski, tak odczytałam z tabliczki na moim zdjęciu

Joanka 19:58, 12 maj 2013

Dokładnie:
Judaszowiec płaczący Lavender Twist Covey (Cercis canadensis Lavender Twist Covey)
EPODLAS 21:43, 13 maj 2013

Ewelinko, widzę że u ciebie coraz więcej roślin. Białe pełne tulipanki - śliczne. Ja mam pełne tylko żółte i najbardziej lubię jak do końca nie są rozwinięte. Kolekcja żurawek coraz u ciebie bogatsza. Host nigdy nie za dużo, kocham hosty.
Welka 14:40, 14 maj 2013

Witam z domowego szpitala, maluchy na antybiotykach i jestem uziemiona w domu.
Megi, zaraz spróbuję zajrzeć do Ciebie i zobaczyć, co kupiłaś. W niedzielę była moja teściowa i mówiła, że roślin było bardzo dużo, ale nie dopytałam pewnie chodziło jej o jednoroczne.
Aniu, zaraz napiszę PW o sprzedawcy żurawek. Wiesz ile gimnastyki kosztuje mnie zrobienie jakiegoś ładnego zdjęcia, bo co chwila w kadr wchodzą mi niefotogeniczne deski pobudowlane, niewykończone obrzeża, źle zrobione schody, dzieci sąsiadów itp, więc przez jakiś czas będą u mnie głównie portrety roślin, a nie całokształt ogrodu
Madzia, zapraszam do podglądania white feather, dziś już ładniejsza, ale nie robiłam żadnych zdjęć niestety. Moje dwie hosty też jeszcze nie wyszły, ale pogrzebałam w ziemi i niedługo wyjdą, może i Twoja się obudzi
Joanko kochana dzięki za nazwę, kiedyś oglądałam jakiś program o judaszowcach, bardzo mi sie podobają, ale myślałam że rosną tylko w wersji wysokich drzew i na takie nie miałabym miejsca, ale takiego płaczącego chętnie bym przygarnęła
Bożenko, w czerwcu jeszcze jedno duże zamówienie z żurawkami i kilkoma hostami, gdzieś upchnę na pewno, bo i jedne i drugie uwielbiam

Przepraszam, że nie zaglądam do większości, ale mam chorobowe szaleństwo w domu
Pozdrawiam
zuza12 10:52, 15 maj 2013

Witaj Ewelinko.
Przepraszam, ze tak mało do Ciebie zaglądam, ale ciągle brakuje mi czasu. Widzę, że roslinek przybywa. Piękne te Twoje tulipanki. Życzę chorujacym szybkiego powrotu do zdrowia i pozdrawiam serdecznie.
monteverde 01:53, 16 maj 2013

Jak tam już w domu zdrowiej? pozdrawiam
Welka 21:41, 16 maj 2013

Witam!
Zuza, ja sama do siebie też mało zaglądam, więc nie miej wyrzutów, bo i ja cierpię na brak czasu
Aniu, dzieciaki już lepiej, Karolek skończył antybiotyk, ale został jeszcze kaszel, Kinia kończy antybiotyk i ucho już nie boli. Najważniejsze, że jest ciepło i możemy wychodzić na dwór

Dzieciaki przez choroby się rozregulowały, jeszcze nie śpią, ja wstaje rano do pracy, a oni z M śpią dłuuuużej i wieczorem później się kładą, więc nauka na egzamin idzie mi kiepsko, bo nie mam sił i czasu

Może uda mi się do Was choć na chwilkę zajrzeć.

White feather rządzi na tej rabacie

w tulipanach ice cream się zakochałam

Welka 21:42, 16 maj 2013

Pozdrawiam
malwes 22:21, 16 maj 2013

Ewelinko, cudna wiosna.
Zakupy rewelacyjne - ja myślę właśnie czy by nie dokupić rhododendronów....
Tulipany Ice cream są rzeczywiście magiczne.

Mam nadzieję, że rodzina już zdrowieje....
Loosiuu 22:40, 16 maj 2013

White Feather jak na razie super Ciekawe jak będzie wyglądać jak zzielenieje...