Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

O....! 23:43, 19 kwi 2013

Do góry
marzena napisał(a)
witam miło dziewczyny
no, pracy w ogrodzie jest teraz mnostwo, same wiecie... chyba mam juz opalony nos od słońca

narcyzy zakwitły dzisiaj

no i kwitną ładnie cebulice i pierwiosnki

w środku tego kółka warzywnego... widać też na nim czosnek posadzony jesienią , ale dzisiaj posiałam już troche warzyw ( zdj. wcześniejsze, jeszcze troche nieuporządkowane wszystko) , a te butelki plastikowe umieszczone na kijkach dość skutecznie odstraszają krety, naprawdę ! nie ma nowych kopców, usunę je przed pierwszym koszeniem...

Wiemy wiemy Marzenko tylko ja mam opalony kark aż piecze nie nos pozdrawiam kwiatuchy super
Początki w Kruklandii 23:25, 19 kwi 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Tu orałam wczoraj metodą Agi....na kosteczkę

Justyna, ty w jeden dzień tyle zrobiłaś?! Ja jakaś powolna strasznie jestem Dlatego mnie kręgosłup nie boli, za małą mam wydajność.

Jeszcze dodam, że mi się Twoje drzwi bardzo spodobały.
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:15, 19 kwi 2013

Do góry
Bożenko, Basiu nawet nie mam kiedy tej wiosny oglądać. Ostatnie dwa tygodnie dały mi nieźle popalić. Dopiero dzisiaj udało mi się trochę popracować w ogrodzie, a teraz wszystko boli. Jutro planuję cały dzień, o ile dam radę. Coraz ładniej wokół - kwitną różne cebule, a trawa w ciągu tygodnia tak się zazieleniła.
Pozdrawiam

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:12, 19 kwi 2013

Do góry
lejecie mniodzisko na moje serce

krokusy za domem właśnie przekwitły, teraz idą tulipany

i jedno spojrzenie na tyły...

Początki w Kruklandii 23:01, 19 kwi 2013

Do góry
Anabellka

Pięknotki
Początki w Kruklandii 22:59, 19 kwi 2013

Do góry
A teraz coś pokrzepiającego
Melting Fire

Tulipki

Czosnek

Ogród na skraju sadu 22:37, 19 kwi 2013

Do góry
Neska napisał(a)
A w domu... kobea

Kasiu, rozsadź do oddzielnych doniczek i w każdą wstaw wysoki patyk żeby mogły się go czepiać wąsami. Jeśli zostawisz je w jednej doniczce, to się pozaczepiają wzajemnie i poplączą.
Jak będą miały po dwie, trzy pary właściwych liści, to uszczkniesz wierzchołek wzrostu aby mogły się rozkrzewić.
Czy w doniczce są cztery rośliny? Jeśli tak, to te dwie największe odsadź, a słabszych nie ruszaj. Dosypiesz potem do nich ziemi i będą sobie dalej rosły
Mój kawałek raju II 22:33, 19 kwi 2013

Do góry
aneta230972 napisał(a)
Aniu doradż proszę czy moje pomidorki i papryka są już gotowe do przesadzania do doniczek czy jeszcze poczekać aż te nowe/właściwe listeczki urosną? Nadal na wieczór przykrywam te moje maleństwa plastikową przykrywką, która była w komplecie tych mini szklarenek. Czy może już nie trzeba?

Pomidorki:

Papryka:

Te własciwe liscie jeszcze za małe
O....! 22:33, 19 kwi 2013

Do góry
witam miło dziewczyny
no, pracy w ogrodzie jest teraz mnostwo, same wiecie... chyba mam juz opalony nos od słońca

narcyzy zakwitły dzisiaj

no i kwitną ładnie cebulice i pierwiosnki

w środku tego kółka warzywnego... widać też na nim czosnek posadzony jesienią , ale dzisiaj posiałam już troche warzyw ( ale zdj. jest wcześniejsze, jeszcze trochę nieuporządkowane wszystko) , a te butelki plastikowe umieszczone na kijkach dość skutecznie odstraszają krety, naprawdę ! nie ma nowych kopców, usunę je przed pierwszym koszeniem...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:30, 19 kwi 2013

Do góry
Bogdziu, czy dasz radę zidentyfikować tego ptaka? Zdjęcia jak zwykle mocno powiększone, bardziej się nie da, bo tracą ostrość. Jak pooglądasz, to zostawię ze dwa, resztę wykasuję.

W cieniu - zacieniona 22:30, 19 kwi 2013

Do góry
...i takie tam...maluchy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:25, 19 kwi 2013

Do góry
Jak zobaczyłem drugiego bukszpana po wykopaniu stwierdziłem, że z tego będzie stożek Więc wykopałem conicę prawie całkowicie zjedzoną przez przędziorki i połamaną przed śnieg - przeniosłem ją gdzie indziej - jak przetrwa to OK - jak nie to nie. Ostatnie spojrzenie

A po chwili było już tak - przeniosłem tu jeszcze dwie kule wrocławskie rosnące na bylinówkach

Trochę im poprawiłem fryzurki i wyglądają tak.

Dokupię tu jeszcze dwie lub trzy malutkie kulki bukszpanowe, w ich nóżki powędrują drobne carexy z frontu - a tam będą nowe i zimozielone - ale dopiero okaże się jakie jak będę w szkółce
W cieniu - zacieniona 22:23, 19 kwi 2013

Do góry
Brunera
Rododendronowy ogród II. 22:15, 19 kwi 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Bożenko serdecznie pozdrawiam i miłego "łykendu" życzę.
Wyłamałam gałązki rh... zrobię zdjęcia i przybiegnę do Cię znowu z wielką prośbą żebyś zajrzała czy to o to chodziło, bo ja nie zawsze kumata jestem
W podzięce za radę zostawiam kwiatuszka (mało, ale tyle mam).
Wszystkiego dobrego

Ja mam ich sporo ale dopiero zaczynają kwitnąc.No to pewnie ciężko Ci było zdecydowac sie na ten krok . Pokaż zdjęcia.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 22:14, 19 kwi 2013

Do góry
Wypuściłam na wolność też te rośliny , które przez czas zimy były w domowym areszcie. Stoją sobie na razie grzecznie na schodach. Muszę im koniecznie znaleźć , jakieś bardziej zaszczytne miejsce.

Mam wśród tych roślinek hebe zieloną i hebe variegata, a także trzmielinkę. Powinny mieć , jakieś zaszczytne miejsce w ogrodzie, ponieważ zarówno dosłownie jak i w przenośni , są to rośliny o angielskich korzeniach. Przywiozłam je sobie z moich ostatnich wakacji, które spędzaliśmy pod Londynem.
Pełno tam było zachwycającej mnie roślinności, więc ostatniego dnia poczęstowałam się samowolnie tu i ówdzie małymi szczepkami. Jechały potem w słoiku przez Kanał La Manche i pół Europy. Przyjęły się skutecznie w doniczkach i tak oto teraz mieszkają ze mną w moich Niekłonicach Moje kochane małe Angielki !
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:14, 19 kwi 2013

Do góry

W międzyczasie przyciąłem cisy na pniach i kule bukszpanowe - cisy co chwilę przechodziły poprawki, także teraz są bardziej równe niż na zdjęciu w poprzednim poście

W cieniu - zacieniona 22:14, 19 kwi 2013

Do góry
otwierają się hiacynty
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:12, 19 kwi 2013

Do góry
Po chwili było już tak - wykopałem rosnące tu dotychczas bukszpany, przywiozłem trochę kompostu na taczce i mieszałem z ziemią z worka. Bukszpany są teraz wyniesione do góry co widać z boku, ale przyszłe nasadzenia zniwelują ten efekt

Pierwszą połowę mam z głowy - ziemi na kostce tyle samo co na rabacie Przy sadzeniu bukszpanów baardzo ucierpiały cebulowe, bo musiałem większość cebulek wysadzić gdzie indziej. Krokusy już nie nie kwitną, ale myślę, że tulipany tarda i szafirki dadzą radę

No i efekt końcowy - po prawej brakło mi dwóch czy trzech sadzonek, ale dokupię je w szkółce

W cieniu - zacieniona 22:11, 19 kwi 2013

Do góry
czosnki...
W cieniu - zacieniona 22:09, 19 kwi 2013

Do góry
...pozbywam się starych liści z żurawek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies