Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Joaska 11:23, 15 maj 2013

Irenkowłaśnie osotatnio widziałam u siebie buka tricolor szczepionego na pniu (tak max 120 cm)
powiedz mi czy warto takie drzewko posiadać??? nie boisz się wielkości?
Eve 12:00, 15 maj 2013

WOW

Wszystko piękne, widoki ogóle, poszczególne roślinki
Jak ten ogród dojrzał przez rok! Niesamowite!

Tamaryszki kocham, wisterii zazdraszczam, moja nie ma nic a nic

Ogólnie jest przepięknie
grupa_trzyma... 12:58, 15 maj 2013

Irenko Miła, przyjmijcie i ode mnie (Ty i Zygmunt) szczere gratulacje. Wasz ogród pięknieje z dnia na dzień. Podziwiam wszystko! Wypatrzyłam też tiarelkę u Ciebie i piękne paprocie. Gdzie u Ciebie rosną? Jakoś nie zapamiętałam. Armia tulipanów robi wrażenie. No i ten potwór. Ech! Czekam na sadzonkę od Ciebie. Pomożesz mi znaleźć na nią odpowiednie miejsce? Pozdrawiam Aga.
Milka 14:32, 15 maj 2013

Madzioskoczek, dopisuję cię do listy, bo chyba znowu będę dzielić

Gosiniak dzięki

Aniu asc, tak byłam z tulipków niezadowolona, a okazuje się, ze one się zmieniły kolorystycznie i pasują do Susan i tamaryszków...tu jeszcze się ciut zmieni, niebawem pokażę
i cieszę się, ze ci się podoba

Danusiu, ojej, jak się cieszę może obie zakupimy, ja chcę jeszcze dużo hiacyntów i tulipanów, będę kopiować Keukenhof, niektóre połączenia a ja już widzę u ciebie z tysiąc albo i więcej

Rench. Reniu bardzo lubię te moje tamaryszki, ale śmieciuchy z nich okropne! a iryski w końcu są w masie, bo rok temu tylko 3 kwiatki były

Kindzia/ Kasiu, na listę z hostą cię wpisałam i on na słońcu, chyba ma fajniejszy kolor, taki limonkowy, a w cieniu bardziej soczysta zieleń; piwonię drzewiastą kupiłam rok temu w Praktikerze za grosze, urosłą 10 cm, a w tym roku już 70 cm i ma 1 pąk, liczę, że co roku będzie ich coraz więcej
wisteria jest w zacisznym miejscu, ale do tej pory jej kwiaty niszczyły majowe przymrozki, w tym roku się udało tulipki wyjątkowe, już nie żałuję

Wiunia, mam nadzieję, ze dasz to mężowi do przeczytania w moim ogrodzie są 2 miłorzęby, jeden to ja a drugi mąż i to mój mąż był inicjatorem ich zakupu, zachłysnął się tymi drzewami, szczególnie podziwia okaz w Łańcucie; moim zdaniem twój pomysł co do sadzenia jest rewelacyjny, a pod nim cała masa tulipanów; nie ma problemu z koszeniem, bo zrobisz koło pod nim lub kwadrat a dolne gałęzie będziecie podcinać, my tak robimy, a górą niech rośnie; to drzewo trzeba eksponować!
drzewo nie ma żadnych wymagań i to że przetrwało do dziś świadczy o jego mocy i woli przetrwania; walcz o swój plan, tam gdzie chce mąż nie bardzo mi się podoba, wspieram cię i chyba poproszę, żeby u ciebie w wątku specjalnie dla twojego M. mój napisał

Marzenko, to się bardzo cieszę żółte przesadzisz, a do tych dołożymy może ciemne jakieś albo o ton ciemniejsze ale pełne? a co ma być w sobotę o 9-10? i dzięki

Iza, potwór i tu i tu, uniwersalny niedługo leżanki fajne zagoszczą, całą noc pod gwiazdami będzie można, jak ciepło
to połączenie z Gap chcesz kopiować? mnie jakoś dół nie pasuje do kanny, raczej wybrałabym coś innego...a ja twoje przetrwały? moje z piwnicy wyszły w dobrej kondycji, ale póki co nic nie widzę aby ruszyły, dalie tak

Bogdzia, iryski to nowość, znajomy kupił w Czechach na targach rok temu ładnie za rok się rozrosły
cieszę się, ze i tobie się podoba

AgnieszkaW, powoli wyłazi wszystko spod ziemi i na pniach i taka metamorfoza dziękuję

Kondziu, no masz rację, musimy to powoli przeprowadzić, aby nikomu nic się nie stało ogród powoli się zmienia, jeszcze żeby te chwasty tak szybko nie rosły i kanciki mi ,,ktoś" nie rozjeżdżał

Agata19762, Agatko, aż spąsowiałam, bardzo dziękuję fajnie że mamy różne ogrody i z każdego coś kradniemy do siebie, ale jest rożnorodność i to jest fajne

Basiu, w Czechach, na pewno mam nazwę w domu w notatkach, napiszę u ciebie w wątku jak będę dzielić, to się podzielę

Aniu Monte, u ciebie też napisze nazwę, w tej chwili nie mam dostępu do notatek

Evchen, prawda, że dopasowały się, jak to pomyłki czasami in plus działają
firletki u mnie multum, mogę ci wysłać, albo jak będę u Grabulek, tam zostawić i poczekają na ciebie
nawet nie wiesz, jak mi miło słyszeć, to co piszesz, własna praca i pomoc forum i nauka stąd płynąca pomogła mi stworzyć coś lepszego niż sama bym potrafiła, cenię tu wszystkich i cieszę się ogromnie, że tu trafiłam psiulek będzie, ale wyzwanie duże, więc mus to z głową zrobić

Ula, to prawda, dlatego wszystkie ciągle zmieniamy i rewolucje robimy grzebiemy jak kreciki

Ewa, jak miło jeszcze by ten klimat włoski i ciepełko by się przydało

Zbysiu, do tej pory nigdy nie wykopywałam tulipanów i co rok kwitły, badylki zasychały i to mnie denerwowało, ale nie pomyślałam, ze to można zasłonić; teraz już tę wiedzę mam;
absolutnie nie kopię, zostawiam i już i tobie też tak radzę, zwłaszcza że przymierzasz się do dużej ilości, pod świerka i 300 wejdzie, ale będzie zjawiskowo!..cieszę się z pochwał, bo to oznacza, że nie idę bezmyślnie, uczę się cały czas od wszystkich

Haniu, podziwiam cię, że wykopujesz, naprawdę a co do badylków, ja tak samo robię

Beatko, prawda że wiosna inaczej ogród pokazuje

tengel127, Dawid, teraz myślę jak i ty, te tulipany się dopasowały u nas dziś to już lato, 23 w cieniu! a u ciebie już też jest nieźle, widziałam i oczywiście dziękuję w imieniu ogrodu

Wieloszko, o jak fajnie jeszcze jaśminy i zrobi się kolorowo, chyba w tym samym czasie fiolet lawend i biel jasminów i róż żylistków dzięki kochana

Joasiu, buki te są wyjątkowo piękne, dlatego mam aż 4; je można ciąc jak graby i tak zamierzam z moimi, będę je ciąc w kulę, tak aby nie wyrosły większe jak 2,5 m, bo nie chcę sąsiadce zasłonić widok na mój ogród
...kupuj koniecznie!!!

Eve, jak się cieszę widziałaś rok temu na żywo, więc widzisz wszystkie zmiany, teraz kolejna pora na wizytę i relaksik dzięki

Grabulki, hostę ci przywiozę, bluszcze, paprocie, może i tiarelki i sporo innych rzeczy mam donice, zapakuję do ziemi i w super kondycji dostarczę i dla Evchen zostawię u ciebie firletki kwieciste, bo się obraziły po przeprowadzkach za wszystko dziękuję

zuza12 14:54, 15 maj 2013

Pięknie Irenko wszystko rosnie. Powodzenia w poszukiwaniu psiaczka.
Pozdrawiam
Milka 16:24, 15 maj 2013

Zuzia pozdrawiam, zapisałam cię w kajeciku na hostę
Przetacznik 16:42, 15 maj 2013

Irenko piękne, piękne te irysy, i kolorem i kształtem, takie romantyczne, starodawne... Zachwycające te rabaty z kulkami bukszpanów smukłymi tulipanami i kalina bardzo dekoracyjna, świetny ten Twój ogród : )
Milka 16:49, 15 maj 2013

One faktycznie inne i dość długo kwitną jak na miniaturki
zanim wszystko ruszy, to to miejsce smutne, a teraz w sezonie je lubię bardzo i cieszę się, że jest to w twoim stylu i guście, taki luźny ten mój ogród dziękuję
Milka 17:01, 15 maj 2013

tu też wyłazi już wszystko, taki misz masz, czyli bergenia i hosty, a wcześniej były krokusy, no i zurawki....a te dają czadu

młode przyrosty na sosnach

Mala_Mi 17:03, 15 maj 2013

Bukszpaniki też mają ładne przyrosty...... spieszą się do fry7zjera.. oj bedzie co fryzować ....
Niebieskie iryski nie pochwaliłam poprzednio, a są naprawdę cudne