Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Do raju daleko - u Ewy 11:57, 19 sie 2016

Do góry
Cudowna ta zielono- bordowa hortensja.
Ewcia, do Gosi i Beatki też chciałabym się wybrać. Może mi się uda jeszcze w tym roku

Ogródek Iwony II 11:47, 19 sie 2016

Do góry
Moniko, cyknęłam fotki. Jak skończę w ogrodzie, wszystko ci opiszę.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:20, 19 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, twoje bylinowe cudne. Przyznam jednak se fioletowo- różowa łatwiejsza w komponowaniu. I ma taką lekkość. Po prostu cudnie masz.
U mnie też rudbekie zachwycają kolorem. Ale twoje śliczne. Podwójne.
Liliowiec ma piękny kolor. No, 3 lata... Ty masz cierpliwoef anielską.
Buziaki zostawiam
Gosia, czy ty masz maki te pełne? Zebrałam nasionka. Chcesz?

Iwonko, ta duża bylinówka też mi się najbardziej podoba, popoprawiałam ją jeszcze w sobotę. Doszły trawy: miskanty, proso rózgowate. Rośnie tam już trawa miłka z wiosennego wysiewu i kłoski już wypuszcza, dojdzie rozplenica i chyba jeszcze inne trawy. Będzie jeszcze bardziej zwiewnie

Nad czerwienią z fioletem dumam mocno, bo myślę o takich zestawieniach na ognistą. Będą tam duże zmiany
Iwonko, nie mam maków takich jak Ty. Poproszę
NewLife w ogrodzie 10:23, 19 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No, odezwałaś się choć u mnie. To znaczy widziałaś. Mogę już usunąć fotki koreanek? Szyszki ci zostawię
Nie usuwaj, bo bede jeszcze rozmyslac. ladne sa. Niech zostana Iwka. Mam troche takich tam problemow dlatego na swoj watek nie mam czasu, ale dalas mi do myslenia. Kombinuje.
NewLife w ogrodzie 10:19, 19 sie 2016

Do góry
No, odezwałaś się choć u mnie. To znaczy widziałaś. Mogę już usunąć fotki koreanek? Szyszki ci zostawię
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:06, 19 sie 2016

Do góry
Aaaa, zapomniałam napisać, se podoba mi się połqczenie czerwieni i fioletu. U ciebie też widzę.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:05, 19 sie 2016

Do góry
Gosiu, twoje bylinowe cudne. Przyznam jednak se fioletowo- różowa łatwiejsza w komponowaniu. I ma taką lekkość. Po prostu cudnie masz.
U mnie też rudbekie zachwycają kolorem. Ale twoje śliczne. Podwójne.
Liliowiec ma piękny kolor. No, 3 lata... Ty masz cierpliwoef anielską.
Buziaki zostawiam
Gosia, czy ty masz maki te pełne? Zebrałam nasionka. Chcesz?

Ogródek Iwony II 09:48, 19 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
o jakich pinach piszecie?

Aniu, str. 333 u mnie. Piny z kulkowiskiem.
Wczoraj rano wrzuciłam.
Ogródek Iwony II 09:23, 19 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tereniu, długo czekałam na rabatę herbacianą, kwitły pojedynczo róże. Summer Song za pierwszym razem nie zakwitła, dopiero teraz. Ale to były wiosenne golaski, miały prawo kaprysić na starcie. I tak jeszcze wszystkie róże nie pokazały, co potrafią. Bardziej kolorowo się zrobiło, jak dosadziłam jeżówki. Robią dobrą robotę na rabacie
Za rok powinno już być ciekawie
Perovską musisz mieć, bo fajna jest Lubie jej błękit
Lawenda przekwita, to perovska zaczyna.
Plany co do ścianki są, choć koncepcja się zmieniała. Marzyłam o takiej wodzie, jak u Oli - Leon, ale miejsca brak. Za mały ogródek.
Teraz u mnie przestało padać, ale zrobiłam ogień w piecu, by zagrzać wodę i przy okazji resztę ciepła puściłam na kaloryfery. Uwielbiam lato za to, ze mogę chodzić na boso. Nie lubię żadnych skarpetek. Jak już muszę zakładać, to znaczy, że idzie jesień ;(

Mam jeden krzak perovskiej i ją uwielbiam,moja siana zimą pewnie na drugi rok dopiero mnie zachwyci.
Ścianka wodna też bardzo mi się podobała i też zanim wpadłam na pomysł z kamieniem o tym myślałam.Ciesze się,że nie tylko u mnie sezon grzewczy się już zaczął

Mój kamień wczoraj miał próbę generalną dziś ma przyjechać stelaż pod kamyszek jutro pojadę kupić kamień i będzie gotowe tylko jeszcze rabatę zostanie mi zrobić
Mirkowy ogród (początki) 09:01, 19 sie 2016

Do góry
Salmon van eik i salmon są odmianami, które bardzo ładnie mnożą cebulki. Ładnie nabierają objętoeci. Posadziłam 18 sztuk chyba ( 3 paczki), a w następnym sezonie miaoam 40 tulipanów.
Princes irene tes ładnie się dzieli...
Exotic emperor kupiłam w Janinie rok temu. Chyba wszyscy go mieli.
Posadziłam z Quin of night. Fajne zestawienie
Najpierw kwitły exotic, dogoniły je quiny i potem quiny dalej tłoczyły. 2 miesiące zachwycały. Tylko quiny są ciemne i muszą mieć jasne tło. W cieniu je kiepsko widać.
Nie wiem, jak będą kwitły w nowym sezonie. Zobaczymy.
Z benexu kupowałam jakiew bez nazwy. W drugim sezonie kwitła tylko popowa, a połowa miapa tylko liście. Ale to młode cebulki przyrastajw. W następnym sezonie trzeba posegregować wielkością. Te mniejsze posadzif w przedszkolu tulipanowym. Tak robi Gór Anna. Uśmiałam się z tego, bo ma tulipanowy żłobek i tulipanowe przedszkole.

Coś jeszcze, coś więcej... 08:57, 19 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pogubiłam się, czy tu tematy ogrodowe, nalewkowe, czy o współlokatorkach pisanie
Aaa, filmy jeszcze na tapecie
Sebek, na tej fotce bylinowej masz fiolet i niebieski: ostróżka i co jeszcze?

Szałwia - i tyle
Tu ma być ogród :) 08:57, 19 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Chyba za blisko...

też mi się tak wydaje.
Mirkowy ogród (początki) 08:47, 19 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bardzo fajne odmiany wybrałaś. Mam american dream dwa sezony i nie giną.
Iwonko takie odmiany tylko były.Chcę kupić jeszcze takie najzwyklejsze.Jakie ty odmiany polecasz?
Nasz przydomowy ogródek 08:44, 19 sie 2016

Do góry
Fajny sposób z beczkami. Celowo są różnej wielkoeci?
Wężyk jest w przewierconej dziurce, czy z góry włożony?
Raczkujący ogród Iwony 08:37, 19 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Iwonko. Zobaczyłam u Ren, ze jesteś i wpadłam zobaczyć zmiany.
Podobają mi się kulki w tym caro. Elegancko i spójnie się zrobiło. Ogród ci się rozrósł. Wiśnia ile ma już lat? taka wielka, piękna
Pozdrowienia zostawiam

Dziękuję To caro nadal niedokończone, są w niej Frosted Curls, ale trochę wymarzły tej zimy i nie odbiły ładnie. Dosadziłam stipę, ale też niewygląda dobrze. Posadzę seslerię i zobaczymy.

A wiśnia posadzona wiosną 2011 roku.
Nasz przydomowy ogródek 08:11, 19 sie 2016

Do góry
Zbyszku, wiem, że masz tuje Miriam. Czy ty je podcinasz? Kiedy to robisz? Tylko wiosną?
Jak duże są u ciebie?
Hortensje w tym roku bardzo nierówno rosną. U mnie little lime tes kiepsko. A rok temu była piękna. Teraz zielony krzak i kilka pąków.
Moja bajka 07:27, 19 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, dziś natknęłam się na Elfy. A że to jest twoja bajka, podsyłam ci inspirację. Reszta na pv
Buziaki
https://pl.pinterest.com/pin/529876712391230712/

Super Iwonko, dzięki wielkie .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies