Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zmyślony 11:14, 09 kwi 2013

Do góry
myszorek napisał(a)
werbena- nadzieja na lepsze czasy

oraz front, obrazy drastyczne, to już po odśnieżeniu. Winny jest dach, olbrzymi i bez drabinek.

taki ładny był ten bukszpanik

trzmieliny już prawie były kulkami

No trudno, będzie znów do czego dążyć i co przesadzać.

Ojej ależ mi przykro. my jeszcze nie mamy nasadzeń ale też nie mamy śnigołapów pozakładanych. jednak doszliśmy do wniosku że konieczie trzeba założyć a to co tu ujrzałam tylko mnie utwierdziło.
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 11:02, 09 kwi 2013

Do góry
popcarol napisał(a)

też tak zrobiłam

I ja również.
My mamy 6 skrzyń 2mx1m wys.40cm na dwie deski. Zaimregnowane a od we. będzie folia kubełkowa (mąż twierdzi że najlepiej się nada bo poprzez te wgłęebienia woda będzie mogła spokojnie odparowywać a zawsze jednak coś się dostanie).
Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:35, 09 kwi 2013

Do góry
Znalazłam zdjęcie z końca września 2011 ,wiosną 2012 było tak samo ,porządki musiałam ,zacząć robić sama jak chciałam mieć w latem jako tako bo M od 30 stycznia do 6 kwietnia był w delegacji.Płakać mi się chciało ,byłam pewna prawie ,że nie posprzątam tego w tym sezonie ,ale zaparłam się,bo chciałam Trawy ,sprzyjał mi ładny marzec i kwiecień ,no i udało się zasiać trawę w majówkę ,a ręce i kręgosłup ,bolały oj bolały.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 10:09, 09 kwi 2013

Do góry
Na dobry dzień moje goździki, gratki na 2 stówki i buziaczki. Chcesz takie?
Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 10:09, 09 kwi 2013

Do góry
jack_fox napisał(a)

Powyższa łudząco podobna jest do 'Fabiola' , kształt, liczba płatków, a kolor - jak pisałem - to zazwyczaj sprawa ustawień aparatu.

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:05, 09 kwi 2013

Do góry
Chodzi o ten projekt

Zdecydowałam się ze wywalam stąd marikeny... wydaje mi się że nie będa tu wyglądać fajnie, nie pasują mi do roslin które tu planuję...

Zostaje - stipa, lawenda, trawa ozdobna (carex Ice Dance, carex Silver Sceptre), żurawki jak się zmieszczą

i do tego dodać chce werbenę i uwaga - rozchodnik okazały... - Magnolia proponowała mi go już 2 razy (2 inne rabaty) - w niedziele znalazłam na necie zdjęcie rozchodnika ze stipą... - śliczne !

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:57, 09 kwi 2013

Do góry
Dziś zauważyłam, że moja stipa zaczyna sie rozkrzewiać - chyba jeszcze jej dosieję bo wydaje mi się za mało tego dobra

A werbeny mam tyyyyle

I w związku z tą ilością wracam do rabaty, która ostatnio męczyłam...
A miało być tak pięknie.... 09:57, 09 kwi 2013

Do góry
I znowu wór ze śniegiem się rozwiązał
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:55, 09 kwi 2013

Do góry
Zrobiłam przegląd moich wysiewów - sałatę i pomidory mus wywieźć do teściowej bo w garażu im za ciemno..

Posiałam takie cóś

najprawdopodobniej pójdzie do donic - myślicie, że fajnie będzie wyglądać w towarzystwie surfini lub petuni białych ?

Pogaduchy skowronków 09:48, 09 kwi 2013

Do góry
U mnie niby więcej tych plusów, bo aż 5, ale wiatr północno-wschodni, i 7 w skali, to daje nieźle po uszach. Ale skoro wiatr do wymienia się powietrze, może wkrótce i do mnie dojdzie to cieplejsze?
A tu, tylko zieleń doniczkowa.
Pogaduchy skowronków 09:19, 09 kwi 2013

Do góry
Meldunek składam skowronki. Temperatura jeden plus. Drobny deszczyk pada. Ale patrząc na prognozy szykujmy się bo podobno idzie ciepełko.

Przycinanie - cięcie drzew owocowych - zabezpieczanie ran 09:13, 09 kwi 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
...

Czereśnia - tylko tę jedną gałązkę wytnij jeśli wrasta do wnętrza korony. Te zgrubienia to miejsca przyrostu nowych pędów. Wszystkie nowe przyrosty możesz skrócić o 1/3 w lipcu.
...

Trochę poczytałem poradników, poprzycinałem drzewka ale niestety z tą czereśnią nie wiem co zrobić.
Nie ma ona typowego przewodnika. Są to trzy gałęzie, z których wyrastają nowe 3-4 gałązki. Co tutaj można zrobić?
Rododendronowy ogród II. 09:09, 09 kwi 2013

Do góry
Może już macie dosc moich gifów bo sporo juz wstawiłam ale jeszcze jednego wstawię. Moze zrobi się weselej w ten pochmurny dzień?

Kocham ten ogród 08:58, 09 kwi 2013

Do góry
Witajcie u mnie znowu zima i mocno pada śnieg a temperatura 0 stopni

Asiu, Danusiu - fuksję co roku przechowuję w garażu (10 stopni ) a na wiosnę robię sadzonki - kilka- na wypadek gdyby jakaś padła

Marysiu - moja Tinka też ma już dosyć zimy i chętnie by powalczyła z kosiarką i wężem ogrodowym - uwielbia jak ją polewam wodą a kosiarkę gryzie i warczy jak kosimy trawę

Halinko - dziękuję za rady odnośnie tych traw

Elusiu - dziękuję za pochwały

Gosiu - wczoraj było cudownie ale tylko wczoraj bo dziś znowu mocno pada śnieg i jest zimno

Grażynko - pozdrawiam niestety zimowo bold text

Kasiu - pozdrowienia dotarły, tylko szkoda że pogoda nie dopisała

Wszystkim zaglądającym życzę miłego dnia i upragnionej wiosny niech wreszcie do nas zawita a to dla was

] bold text

[img

[img
Ciemiernik - Helleborus 08:40, 09 kwi 2013

Do góry
wczorajsza fotka

Ogród dla Mamy 08:37, 09 kwi 2013

Do góry

Pisałaś , że chcesz przesadzić bukszpany , a po drugiej stronie dać coś na pniu. Czy o coś takiego ci chodziło ? Dodałam jeszcze trochę bylin kwitnących jako ramka, bo było jakoś tak dość pusto i smutno.
Igiełkowy ogródeczek 08:34, 09 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Matko Gośka od rana do zmroku w ogrodzie szaleje....!!!!!!
Czekam zatem z niecieprliwością na foty... Zwłaszcza z cięcia hortensji...

JulkAd napisał(a)
Gosia zasnęłaś w tym ogrodzie? Ja w swoim wczoraj pół kręgosłupa zostawiłam

Hihihiiii....to prawda, muszę się stopować, wszystkie mięśnie już to czują, dziś znacznie gorzej z pogodą, słońca nie widać, więc nadrabiam, ale fotki wczoraj były i horti pstryknęłam

Horti przycięta, z tyłu za nią rośnie pęcherznica, to te wystające cieńsze gałązki

Wiosna:

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:30, 09 kwi 2013

Do góry
pół działki jeszcze pod śniegiem a jednak ...

Scilla mischtschenkoana -- Cebulica tubergeniana nie mylić z puszkinią
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:24, 09 kwi 2013

Do góry
Dziewczyny jakie Wy kochane jesteście,jak miło że o mnie pamiętacie
U mnie wszystko OK ! Po prostu samo życie-ciągnę w pracy popołudniówki wracam po 22 i padam zemdlona,a między czasie remont łazienki itp.....
Wpadnę do Was wieczorkiem bo już się za Wami bardzo stęsknilam !
Dziewczyny przyjeżdżajcie do mnie - każda wizyta mile widziana ! a i może coś pomożecie, doradzicie-mam tyle rozterek ogrodowych za które nie wiem jak się wziąść !

Narazie pokażę Wam moją pierwszą realizację wiosenną - pergola wykonana wspólnie z M z drutu-ma to być romantyczne przejście z podworka na część owocowo-warzywną ogródka !
Uwaga ! zdjęcia drastyczne z powodu wątpliwej mej urody i otoczenia !

Poznajemy ptaki 08:20, 09 kwi 2013

Do góry
Tego zrobiłem przypadkem, poszedłem zobaczyć tamę bobrów i jak wracałem zobaczyłem na wierzbie całe stadko.
Mam jeszcze sporo zdjęć ale nie dam rady, już usypiam. Może jutro

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies