Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

abiko 12:42, 08 maj 2013

Gosia nadrobiłam.. zaległości
Ogródek piękniusi, tulipanki miodzik, ciurkadło ach.. jak ty żona do tego namówiłaś mój kamień zdobyczny od 2 lat leży i czeka na oklaski..
i zakątek z ławką mi się podoba, wstawisz więcej zdjęć?

będę zaglądać, będę
zawitka 13:43, 08 maj 2013

Witaj Gosiu u Ciebie pięknie a ja też z grabkami latam .Zapraszam są zdjęcia .Wzdycham kiedy u mnie tak będzie A no i żon się spisał z tym wierceniem ..Pozdro
EPODLAS 13:44, 08 maj 2013

No to po tych zabiegać migdałek wygląda imponująco. To jedno z piękniejszych kwitnących krzewów wiosną. Żeby jeszcze pachniał. Ale widocznie ta uroda musi mu wystarczyć.
Kindzia 14:07, 08 maj 2013

Ale migdałki macie! Cudniaste!!!! U nas koło szpitala rosną, kwitną bardzo obficie...czyżby je ktoś tam tak namiętnie pielęgnował???
JulkAd 15:36, 08 maj 2013

Gosiniak napisał(a)

Odpowiadam wspólnie
Kamień leżał sobie przy drodze bardzo blisko mojego domku, mam dużo u siebie kamieni, ale zapragnęłam ciut większy Żon włożył na taczkę, którą przy okazji prawie rozwalił, ale jakoś dociągnął go na miejsce. Koszt więc zero, no może trochę Żon narzekał bo taczka nie chciała sama jechać, ostatecznie taczka też to wytrzymała, choć wygląd swój nieco zmieniła
Kamień został przewiercony na miejscu młoto wiertarką, poszło szybko- ogólny koszt począwszy od wiertła, po kratownice, a skończywszy na pompie i innych pierdółkach to ok. 350 zł, byłby niższy, ale zabrakło kabla i trzeba było jeszcze przedłużacz za ponad 100 kupić.
Zdjęcie poglądowe:

Gosiu skąd taką kratownicę zdobyłaś...u mnie pilnie potrzebna...nadrabiam zaległości, ale pismo obrazkowe obejrzałam i cudnie jest, a do równoległego zawijaska z szafirków lub hiacyntów też swoje ZA dodaję...słonka życzę
Milka 16:00, 08 maj 2013

Gosiniak napisał(a)

Odpowiadam wspólnie
Kamień leżał sobie przy drodze bardzo blisko mojego domku, mam dużo u siebie kamieni, ale zapragnęłam ciut większy Żon włożył na taczkę, którą przy okazji prawie rozwalił, ale jakoś dociągnął go na miejsce. Koszt więc zero, no może trochę Żon narzekał bo taczka nie chciała sama jechać, ostatecznie taczka też to wytrzymała, choć wygląd swój nieco zmieniła
Kamień został przewiercony na miejscu młoto wiertarką, poszło szybko- ogólny koszt począwszy od wiertła, po kratownice, a skończywszy na pompie i innych pierdółkach to ok. 350 zł, byłby niższy, ale zabrakło kabla i trzeba było jeszcze przedłużacz za ponad 100 kupić.
Zdjęcie poglądowe:

jestem pod wrażeniem pomysłowości, rewelacja
Welka 20:25, 08 maj 2013

Gosiniak napisał(a)

Tak tak to tam, a skąd wiedziałaś?

Na innym forum mają swój wątek i lubię sobie do nich zaglądać, bo mają dużo ciekawych igiełek, a że są w pobliżu Ciebie to też kiedyś sprawdzałam, bo miałam coś kupować i szukałam kogoś kto mieszka blisko, bo byłaby szansa że ich zna i może polecić lub odradzić. Ostatecznie kupiłam u siebie w Ol, ale jak coś na przyszłość- polecasz zakupy u nich (może być na PW)?
Pozdrawiam
Gosiniak 22:08, 08 maj 2013

grembosia napisał(a)
Jak zwykle pięknie u Ciebie.
Cudne ciurkadełko stworzyliście. Aż niemożliwe, że tak łatwo poszło Wam wywiercić dziurę w kamieniu. Mój mąż też się do tego przymierza, ale jak na razie podchodzi do tego jak do jeża.
Pozdrawiam cieplutko pracusiów.

Witaj Kochana, muszę zajrzeć co u ciebie, jestem strasznie ciekawa, bo twój ogród zawsze mnie zachwyca
Namawiaj Żona na ciurkadełko, ja swojego szybko przekonałam, mówię mu znalazłam idealny kamień, leży 50 m od nas, Kochanie pospiesz się bo jeszcze ktoś wpadnie na ten sam pomysłmimo że kamol leżał tam od bardzo ale to bardzo dawna.....Żon wziął sobie do serca te słowa, na efekty nie trzeba było długo czekać
A tak na serio to naprawdę proste jest, a do tego tanie i oryginalne
Gosiniak 22:15, 08 maj 2013

Anabell napisał(a)
Gosia! dzwoniłam do gościa teraz chce po 2,90i przesyłka 20. a muszą być 4 paczki do jednej 60 szt wkładają. Mam zadzwonić do Prażmowej Woli ale nie odbierają tel. są zalatani po terenie.
kiedyś od nich brałam tuje maleńkie z gołym korzeniem chciałam dla siebie i córki.
Dużą ilość nabrałam , a potem obsadzałam gdzie się da,
Mają też cisy i bukszpany,przysyłali mi cenniki ale to dawno. Dziś spróbuję jeszcze dzwonić.

a facet mówił że to tylko dla Pani Gosi takie ceny,bo bierze u nas 3 lata.
Tak, że chody sobie wyrobiłaś.

Ty...ja jestem w szoku normalnie, ale ten gość tak ma, zadzwoń jeszcze raz to inną cenę poda, jemu to się wszystko miesza, ja pierwszy raz u niego byłam, jakie 3 lata?, raz jeden na oczy gościa widziałam,
a może jakieś większe chce ci sprzedać, ja bym na twoim miejscu jeśli ci zależy i nigdzie nie możesz znaleźć zadzwoniła jeszcze raz i powiedziała że interesują cię te za 2 zł.
Przecież od niego też Marzenka kupowała i też po 2 zł, dziwne to wszystko, może mu już tylko większe zostały, bo coś tam wspominał, że najpierw mniejsze kopie a potem większe. Powodzenia!
Gosiniak 22:17, 08 maj 2013

abiko napisał(a)
Gosia nadrobiłam.. zaległości
Ogródek piękniusi, tulipanki miodzik, ciurkadło ach.. jak ty żona do tego namówiłaś mój kamień zdobyczny od 2 lat leży i czeka na oklaski..
i zakątek z ławką mi się podoba, wstawisz więcej zdjęć?

będę zaglądać, będę

Miło mi cię gościć, ile ja mam do nadrobienia.....mam nadzieję że dziś choć troszku tu i ówdzie poczytam.
Zdjęcia będą za chwilkę
Pozdrawiam