Praca w ogrodzie ruszyła pełną parą Jeszcze niedawno moja górka wyglądała tak
ale nadeszła wiosna
i znów nam ubyło lat.
Ruda kitka przychodzi codziennie
Gabrysiu kula jest ceramiczna, dookoła niej dosadziłam bukszpany które kiedyś będą kulkami i zamierzam mieć namiastkę Danusinej rabaty kulkowej Ale to kiedyś Może dzisiaj przytnę bukszpany, gdzieś nożyce zapodziałam
No ciekawa jestem tej ogrodowej, w doniczkach chyba nie przeżyły (miałam 2 małe), a ta w gruncie i owszem. Niech kwitnie
Danusiu, widze u ciebie w donicach cyprysiki na pniu o jaskrawo zielonej barwie. Widziałam podobne w Nomi i mam na nie ochote ale nie wiem jak one sie spisuja zimą. Chowasz je w garażu ? w piwnicy ? w jakiej temperaturze ? a poza tym chciałabym ustawic je na tarasie w miejscu bardzo nasłonecznionym, od południa ? czy one wytrzymałyby takie warunki ?
Już mój nabytek się pręży na zielonym daszku ... Mam nadzieję ,że się nie pomyliłam i nie jest to jakaś wilgociolubna roślinka uwielbiająca cień .., bo wtedy po tygodniu zamieszka w śmietniku
Ja bym to widziała jeszcze jakieś różowe lub/i fioletowe kwiatki. Ładnie by się z szarozielonymi komponowały .
A różowych bylin , czy jednorocznych roślin jest całe mnóstwo
Te skrzyneczki świetnie się komponują z otoczeniem, nie przeraża ich ogrom. Mimo trudności miałeś piękną wycieczkę!
Życzę dalszych pięknych wypadów w teren i zdrowia!