Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród 06:49, 03 kwi 2013

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 06:47, 03 kwi 2013

Do góry
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 06:45, 03 kwi 2013

Do góry
Zielona odskocznia 06:43, 03 kwi 2013

Do góry
Wczoraj leciało całe stado bocianów w stronę Przeworska,też się cieszyłam że wiosnę niosą.
A w nocy zaczął padać znowu śnieg i sypie do tej pory
Przyjazny ogród 06:15, 03 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Teraz widac jak dużo miałes kwiatów na piwonii. Z przerażeniem patrze na to zdjęcie jak odcinasz zdrowy pączek , ale wiem że wiesz co robisz. Pozdrówka.

Nie zawsze wypada nad drugim pąkiem. Zazwyczaj z trzech górnych pąków wybieram jeden najzdrowszy i najbardziej nabrzmiały i nad nim przecinam.
Tutaj nad pierwszym

vita napisał(a)

Ładnie przezimowała, bez okrycia? Drzewiaste piwonie kiepsko u mnie rosną, pewnie to kwestia czasu.
Ile lat ma ten krzew? Też dzisiaj trochę poracowałam, głównie przy odśnieżaniu rabat z cebulowymi, czułam wiosnę i to było bardzo przyjemne.

Poprzedniej zimy lekko zmroziło pędy, ale tylko u niektórych. Piwonie mają już po kilkanaście lat, muszę sięgnąć do notatek, aby sprawdzić rok wysiewu.
Trudno powiedzieć czy to kwestia czasu, moje od małego zachowywały się zdrowo, ale również wolno rosły.

mira napisał(a)
Mariusz dziękuję za życzenia świąteczne - przesyłam podmuch wiosny - dziś też szwędałam się po ogrodzie - jest mokro i będzie jeszcze bardziej po jutrzejszych opadach - żurawki fajnie Ci przezimowały - ciekawe
pozdrawiam

Żurawki miałem sadzić zimą, zastanawiałem się, nawet o tym pisałem, ale niestety pozostały i pewnie dobrze, bo teraz mam czas na dokładny wybór miejsca.
Spoglądam za okno - sypie śnieg.

gaby3003 napisał(a)

witaj
wpadłam na twój fascynujący watek czytam... czytam i ...zachwycam się, wszystkim nieustannie...
jak na początek pytanie, a pro po host....co robisz ?jaką miotła przepędzasz ślimaki..... za masz tak dorodne i piękne okazy...proszę o receptę....(możne, gdzieś dalej jest ale jeszcze nie doczytałam)

Każdy mnie o to pyta, a ja nie mam ślimaków. Pojawiają się u mnie sporadycznie, lepsze warunki maja od wschodu mojego ogródka, czyli w dolinie zalewowej Sanu, tam faktycznie jest ich sporo. Jak na razie odpukać w niemalowane, mam nadzieję, że ten stan potrwa dłużej, bo dla nich ciężko o przyjaźń.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę miłego dnia
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 05:42, 03 kwi 2013

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 05:33, 03 kwi 2013

Do góry
Aniu,tez jestem ciekawa kwitnienia tej róży,bo w necie niewiele jest na jej temat,a własciwie nic.Wandzia pisała mi tylko,zeby tą niebieska posadzić w połcieniu,bo przypala sie w słońcu.

Grażynko,w tym roku wszystkie zwierzaki są biedne przez te zwały sniegu.

Bozenko nie zdążyłam odebrac,byliśmy u góry na sniadanku.Mam nadzieję ,że to białe szaleństwo zostawi nas kiedyś w spokoju i spotkamy się na zielonej trawce.

Kolorowe rabaty 01:07, 03 kwi 2013

Do góry
Dla Ciebie zapowiedź wiosny, Martku

Lek na całe zło czyli mój ogród 01:05, 03 kwi 2013

Do góry
Zazdroszczę tych pięknych widoków, Aldonko Bieli przed oczyma mam już dość!
A w mieszkaniu irysy mi kwitną
Przyjazny ogród 00:36, 03 kwi 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)
Następna grupa roślin jak gości w moim ogrodzie to hosty. W związku z faktem, że wszystkie wydają mi się jednakowe, ograniczyłem swoją kolekcję do dwudziestu kilku odmian charakterystycznych.
Sadzę je w różnych częściach ogrodu, w dużych grupach. To rośliny, które do wszystkiego mi pasują, a i jest się czym dzielić z drapieżcami - rzadziej z wujkami, częściej z ciociami, co wypełnia ich potrzeby i pojemne bagażniki.

I kwiatuszek hosty pod paprocią na dobranoc

witaj
wpadłam na twój fascynujący watek czytam... czytam i ...zachwycam się, wszystkim nieustannie...
jak na początek pytanie, a pro po host....co robisz ?jaką miotła przepędzasz ślimaki..... za masz tak dorodne i piękne okazy...proszę o receptę....(możne, gdzieś dalej jest ale jeszcze nie doczytałam)
Moja działka. 00:23, 03 kwi 2013

Do góry
U mnie w mieszkaniu kwitną iryski pumila i grudnik!
Mój 4 arowy azyl... 00:15, 03 kwi 2013

Do góry
Basiu u mnie też już wszystko do granic możliwości zastawione dzisiaj wsiałam w końcu pomidory, no i lilie i martagony wsadziłam ale do donic gratki z okazji 500 stronki
Mój 4 arowy azyl... 23:44, 02 kwi 2013

Do góry
Basiu i ja gratulki skladam,mam nadzieje ze przepisa jeszcze nie lamie
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 23:41, 02 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Wiosna idzie jakby chciała i nie mogła?
A może ją słabość jaka zmogła?
Już nawet bociany wysłała przodem,
że idzie, że niesie kwiaty z przyszłym miodem,
ale ma wiatr biedna w oczy.
Niech ktoś młodszy podskoczy,
pomoże jej przejść zimny krąg.
Już nam dokuczył zimowy ziąb.
Chcemy słyszeć brzęczenie pszczół,
w ogrodzie pracować, jak ten wół,
cieszyć się zielenią, teraz, teraz, już!
Wyślijcie po wiosnę szybki wóz!

Spokojnych świąt!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:35, 02 kwi 2013

Do góry
Ona nie ma dziury Na zioła jest za płytka moim zdaniem.

Działka wkoło Lubczyka :) 23:27, 02 kwi 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
to są moje ostatnie szkice! cały czas myślę i kombinuję, ale potrzebuję raczej pomocy znawcy! sama nic nie wykombinuję, a zaraz będzie czas zakupów i znając życie, pokupuję to, czego nie trzeba

ale cały czas to wersja robocza i pewnie jeszcze niejedno się tu zmieni!
nawet teraz już kombinuję, że może zamiast tych dwóch brzuszków od strony sąsiada nie zrobić jednego, a większego?
może kompost schować za drewutnią, a może gdzieś przy wejściu?
chodnik przy wejściu chyba za duży mi wyszedł, bo zamiast kwiatów będę mieć beton
a ile muszę zostawić metrów od płota, żeby porobić takie warstwowe nasadzenia?
tyle pytań, niewiadomych! kto mi pomoże?

Chodnik przy wejściu rzeczywiście za szeroki.
Kompostownik wydaje mi się że tam gdzie umieściłaś, przy warzywniaku, tam jest najwięcej odpadów kompostowych.
W tym ma być jeszcze plac zabaw dla dzieci?

Moje zmagania ogrodowe 23:16, 02 kwi 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Trochę wiosny chociaż w domu
Kwiaty dla mojej siostry na jutrzejsze urodziny dostały oprawę z pepcowej skrzyneczki

moja mała ogrodniczka była ze mną w kwiaciarni i naciągnęła mnie na hiacynty do swojego pokoju

Pozdrawiam

śniegu Twojego nie kopiuję, bo już mi się od niego niedobrze robi a Kindzia mądra dziewczynka ładna wiosna w domu
Moje zmagania ogrodowe 23:02, 02 kwi 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Miro, ciepła i wiosny bardzo już brakuje

Wczorajsze ranek, dziś niby +5, ale jakiejś dużej poprawy nie ma

Na samochodzie najłatwiej dokonać pomiarów przybyłych wielkanocnych cm
Ania i róże i cała reszta :) 23:02, 02 kwi 2013

Do góry
Ania ale cudo !

Astrid Grafin

a z okazji 300 pozdrawiam i jestem za kolejnymi 300 z takimi obrazkami jak dziś
i dla Ciebie trochę ciepełka z mojego ogródka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies